Ще имаме лекарство срещу COVID-19 по Великден?

То ще се предоставя само на болниците по заявка
7 апр 2020 10:51, Ния Христова
53
 Ще имаме лекарство срещу COVID-19 по Великден?
Снимка: Pixabay
Лекарството хидроксихлорин дава добри резултати в лечението на заразени с коронавируса. То ще бъде налично у нас около Великден, но ще се предоставя само на болниците и то по заявка, съобщиха от фармабизнеса, цитирани от в. Монитор. 
 
Медикаментът на този етап няма разрешително за употреба в България, затова ще може да бъде отпускан само по Наредба 10 на министъра на здравеопазването, според която лекарствените продукти без разрешително и регистрация в страната могат да бъдат предоставяни само на лечебни заведения за конкретни терапии.
 
Очаква се да бъдат отпуснати 5000 опаковки. 
 
На по-късен етап ще започне и производството на друг медикамент - хлорохин. За него има сведения, че също дава много добри резултати при лечението на COVID-19. Причината за по-късния старт е, че в момента в световен мащаб няма достатъчни количества лекарствени субстанции.
 
Двете лекарства ще могат да се продават в аптеките чак, след като получат регистрация у нас. 
 
Към момента България е подписала договори за доставка на хлорохин и хидроксихлорохин с Китай, Тайван и Индия. Все още не е ясно кога те ще пристигнат у нас, тъй като заявки за тях има почти всички страни в Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Гадория преди 4 години
...Китай, Тайван и Индия... Тайван бива, ама Китай и Индия не се славят с това, че се интересуват от качество. Могат да ти произведат всякакво лекарство ама .... без активното вещество !
44
0
 
0
 
! Отговори
К Костов преди 4 години
От 50 год,1 път изкарах грип,и то леко почти не съм го усетил 3 дена по 2 парацетамола веднъж на ден,никакви други болести,дори и най-леки като главоболие и подобни,подсилване на имунната система с коприва
43
0
 
0
 
! Отговори
К Костов преди 4 години
Имах астма,кожни пъпки,алергия,заболявания на ушите.с това нещо се излекувах,с коприва.Това е за смели хора.Аз се престраших и го направих.50 години вече,нямам никакви заболявания.Всеки сам решава.Това лечение ми се яви на сън
42
0
 
0
 
! Отговори
К Костов преди 4 години
копривабор,е моят илач,самобичуваш се яко,и възбужда имунната система,иска се смелост,от 50 год никакви заболявания нямам,Кърджали
41
4
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Спомням си един стар спасител на морето. Каза че хлора му е оправил всички спортни травми от 20 години години професионален спорт. Бил почупен целия. Казваше че само коленете не са му минали. Търсеше капсули желатин да си прави хлорни хапчета.
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А досега нямали ли сме ?! Ужас.
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми как не ви е срам бе...! Досега държава производител а сега да няма за нас в България
38
2
 
9
 
! Отговори
Асен преди 4 години
Аз от статията не разбрах, какво лекарство ще имате по великден. Това лекарство не е срещу КОВИД 19, а дава положителни резултати при някои хора с усложнения. Един в САЩ нали го ползва профилактично и си замина. Задължително не трябва да го има в аптеките, българите са прости и се самолекуват, а този препарат е много опасен. Само и единствено в болницата под лекарско наблюдение.
37
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пуснете аналгин хинина от комунизма,не слушайте западната фармацефтична мафия.
36
0
 
7
 
! Отговори
Бабе преди 4 години
Ей сеа, миче, последно хидроксихлорин или хидроксихлорохин са вика илача? Ама глей, миче кво драскаш?
35
0
 
5
 
! Отговори
До 35 преди 4 години
Хидрохлоринт е СЪЕДИНЕНИЕ! Т.е. към водата (хидро) е добавен газ (хлорин), заради което когато ти е бяла чашата с вода налята директно от чешмата я оставяш да се изкачи и изчезне лека по лека от водата докато чашата ти стане прозрачна и можеш да я пиеш вече. Това е ясно!
34
6
 
5
 
! Отговори
Абе хора преди 4 години
Пак бюрокрация! Разрешителното ли ви е най-големият проблем, хората умират, оставете глупостите и пускайте лекарството!И не се шматкайте а започвайте производство!Ах защо не съм на Борисов, ще ги побъркам!
33
6
 
8
 
! Отговори
ПАК ЩЕ СЕ НАЯДАТ преди 4 години
Някои фирми с милиони за съмнителна продукция лекарства, която вместо да отпише като изгубен разход, ще продаде на бананови републики...Какво изобщо е хидрохлорин? Та това си е явно чиста хлор, която така или иначе пием от чешмите... Еми що боледуваме тогава?
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 32 Ама още сега излитай- границите са отворени!
31
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз че ще се местя в Индия или Китай ще го направя догодина.защо да мизерствам в българската ***
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 29 Къде да се премествам? Я пак!
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 27 Ееееее, пиянке- голямо постижение- пил съм от това уиски! Прав си ! Тука ме обори. Муахаахахаахаххаа....
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 25 ***, разбирам че обичаш прадедите си... затова марш в Индия бързо да видим колко време ще издържиш сред такава мизерия!
27
1
 
0
 
! Отговори
Drinks преди 4 години
До Анонимен"...Единственото умно нещо от индиец сътворено е играта шах- мат! Тази игра е най-гениалната от всички измислени по света- признавам. За друго не се сещам направено от индиец, което да всява респект."AMRUT MADEIRA FINISH и AMRUT DOUBLE CASK
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за Индия, научи се да четеш. ползвай гугъл.