Д-р Кунчев съветва: Не отменяйте почивките за юли и август

Имало надежда пандемията да отмине скоро при спазване на мерките
Обновена: 8 апр 2020 11:57 | 8 апр 2020 11:51, Камелия Цветанова
164
Д-р Кунчев съветва: Не отменяйте почивките за юли и август
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

При спазване на ограничителните мерки смятам, че пандемията скоро ще отмине, за това не си отменяйте резервациите за морето за юли и август. За това призова в Пловдив главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

Той горещо препоръча на българите да устискат за празниците Цветница и Великден и да не се струпват, защото тогава всички мерки от месец насам ще се окажат безполезни.

Още по темата

"Хората са много дисциплинирани, извънредните мерки се спазват и трябва да устискаме още 2-3 седмици, докато спре да се покачва броят на заразените. Да не стане така, като власите, да се изподавим накрая на Дунава", призова д-р Кунчев.

В Пловдив той посети Четвъртък пазара, за да види при какви условия работи. 

"Всичко се спазва, търговците трябва да работят", посочи инспекторът.

Той припомни, че в такъв тип тържища като Четвъртък пазара е необходимо клиентите да влизат с маски, а продавачите на сергиите също да носят такива.

Доц. Кунчев коментира, че в България навреме са предприети необходимите мерки и затова има по-малко заразени, отколкото на Балканите и в другите държави в ЕС.

"Стараехме се да наложим хем достатъчно ефективни мерки, хем балансирани, за да не доведат до тоталното спиране на живота", каза главният инспектор. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Икономиката ще пострада независимо от мерките в бг предвид глобалната депресия която се задава, така че не може за всички проблеми автоматично да са виновни мерките у нас - да не говорим че те са спестили доста други проблеми!
71
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в общи линии вече почват да разбират каква лудория направиха с това извънредно положение, но вече е късно и икономиката отиде на м айната си, сега вече правилините и разумни решения клонят към 0, *** така е когато държавта се управлява от фат%маци ужаса ще е безкраен
70
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поповете да затворят църквите или направо властите да се намесят.
69
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има предположение, че вируса ще загине когато температурите трайно достигнат тридесет градуса но при ниска атмосферна влажност. Повтарям това е научно, но предположение.ИЗПЪЛНЯВАЙТЕ ОФИЦИАЛНИТЕ ПРЕПОРЪКИ
68
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мангьров, като някой лаик почна да ръси мозък за този вирус и епидемията, като цяло без да е наясно с реалността и подробностите Тук, разни кръчмари, сервитьори и хотилиери веднага почнаха да му пригласят...Кунчев, пък сега се опитва да притъпи проблема с фалшиви препоръки.
67
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами като съм на борсата или в неплатен в момента с какво ще ида на тая почивка питам само
66
1
 
7
 
! Отговори
не е приятно преди 4 години
Аз от години имам алергия и непоносимост на студ, но и на летни горещини и излагане на слънце. Човек може да остане у дома ако се налага и да гледа морето по телевизията.
65
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 71света е пълен с вируси пич, всякакви по вид :) ежедневно умират хора, само в нашата родина по 300 на ден, умират предимно от заболявания и инциденти и много малко от старост :) та в тая връзка се сещам за едни виц.Извъзнемни питали радио Ереван, каква е смъртноста при хората, отговора бил- 99,99999999999999 %- Толкова много ?- Ами да всеки който се ражда в едни момент умира - Е тогава защо не е 100 %- Ами има един възскръснал - отговорили от радиото :)
64
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До всички поддръжници на конспиративните теории, че всичко е измислица.Предлагам ви да заведете целите си семейства на една екскурзия до Верона или Бергамо. Много красиви градове са. Разходете се хубаво и навсякъде. Без маски, разбира се, че..нали, вирус няма.
63
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименпрестанете да пишете глупости, Мангъров никога не е предлагал да се върви към така наречения стаден имунитет, това което казва той е че трябва по масово изследване за да се даде точна и ясна картина на разпространението и огнищата и на тази база да се предприемат мерки, а иначе за всеки е ясно че с карантина подобен вирус неможе да се пребори, решенията са две, пребуледуване и ваксина, това е ! когато подобен вирус навлезе в една популация друго решение няма
62
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: номер 65Айде пак му слагате в устата на Мангъров ваши си думи!Не е казал да не се спазва карантината, а че карантина не се налага по този милиционерски начин както сега правят.
61
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А за юни?
60
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А доктора по-добре да не планира такава.
59
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия е в карантина до края на м.април. Според руската преса за последното денонощие има регистрирани нови 1175 случая на заразени с вируса. Любопитно ми е, каква ще е реакцията на руснаците на призива на професор Мангъров да не са спазва карантината и да се изработи стаден имунитет.
58
0
 
17
 
! Отговори
Мейстър Емон преди 4 години
Др Кунчев се доказа като крайно неосведомен. Досега каквото каза все не излезе вярно. Хубаво Бойко му взе заплатата.
57
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква отпуска бе Кунчев? Ти къде живееш? Та отпуската я изгърмяхме да си гледаме децата вкъщи заради вашите безумни решения. След седмица започваме неплатените. Без лев помощ. Ти за отпуска си се загрижил. Просто и ти да си в медиите, нищо друго.
56
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия дето не им харесва, да не спазват. Едно и също мелите всеки ден - пълни смешници сте. Това да си вечна контра си е стара черта на другарите от коминтерна.
55
2
 
27
 
! Отговори
ген. Годжибери преди 4 години
Това лято ще гледате морето по телевизора вкъщи.
54
2
 
24
 
! Отговори
Този преди 4 години
Кънчев не знае ли че "В къщата на обесения не се говори за въже".
53
2
 
17
 
! Отговори
13.05 преди 4 години
Във вчерашния ДВ е публикувано удължаване на извънредното положение. Кажете го стига сте го крили. Или някой го е страх. Хорота се чудят. Вече един ден е в сила новия срок. Нали сте демократи кажете, че чакахте вето, но не го получихте! И сега някой се чуди как да излезе от собствения си капан. Стана хитрата сврака с двата крака. Хората не знаят какво да правят!