Д-р Кунчев съветва: Не отменяйте почивките за юли и август

Имало надежда пандемията да отмине скоро при спазване на мерките
Обновена: 8 апр 2020 11:57 | 8 апр 2020 11:51, Камелия Цветанова
164
Д-р Кунчев съветва: Не отменяйте почивките за юли и август
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

При спазване на ограничителните мерки смятам, че пандемията скоро ще отмине, за това не си отменяйте резервациите за морето за юли и август. За това призова в Пловдив главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

Той горещо препоръча на българите да устискат за празниците Цветница и Великден и да не се струпват, защото тогава всички мерки от месец насам ще се окажат безполезни.

Още по темата

"Хората са много дисциплинирани, извънредните мерки се спазват и трябва да устискаме още 2-3 седмици, докато спре да се покачва броят на заразените. Да не стане така, като власите, да се изподавим накрая на Дунава", призова д-р Кунчев.

В Пловдив той посети Четвъртък пазара, за да види при какви условия работи. 

"Всичко се спазва, търговците трябва да работят", посочи инспекторът.

Той припомни, че в такъв тип тържища като Четвъртък пазара е необходимо клиентите да влизат с маски, а продавачите на сергиите също да носят такива.

Доц. Кунчев коментира, че в България навреме са предприети необходимите мерки и затова има по-малко заразени, отколкото на Балканите и в другите държави в ЕС.

"Стараехме се да наложим хем достатъчно ефективни мерки, хем балансирани, за да не доведат до тоталното спиране на живота", каза главният инспектор. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
3
 
! Отговори
До 36 преди 4 години
Тогава на каква дължим твоето внимание в този "summit" на "маргинали".
51
2
 
20
 
! Отговори
хах... преди 4 години
От къде пари за почивки като не работим, а харчим, Кунчев...
50
5
 
23
 
! Отговори
кака ви преди 4 години
Г-н Кунчев! Защо ни се струва на все повече хора , че сте планирали всичко - и броя на заразените, и пика, и броя на жертвите , а сега и нашите почивки ? На това му се казва сигурност в днешно време.
49
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 44Казваш да слушаме Мангъров... Борис Джонсън го послуша и сега бере душа... Слушам само ума си, а не думите на измислени доценти и свекърви.
48
1
 
26
 
! Отговори
stoyan преди 4 години
Много е комично ,как българите се обръщат към останалите българи с "***",с мисълта ,че той не е ***
47
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е то човек да ходи на почивка, требва преди това да е ходил на работа :) аз почивам от един месец, очаква се да почивам още един, в общи линии вече съм се напочивал достатъчно, и със сигурност след тоя цирк, последното за което ще си дам останалите пари от сметката ми е за почивка в някой от хотелите на власта
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИвоМоже само да си сигурен, че нищо не е сигурно... Но да твърдиш нещо конкретно трябва да имаш доказателства, а ти нямаш. Което означава, че пишеш свободни съчинения.
45
4
 
17
 
! Отговори
Важно преди 4 години
В Източна Европа починалите са 6 пъти по малко!Поинтересувайте се защо?????
44
3
 
15
 
! Отговори
интересно преди 4 години
Да се смее ли човек, да плаче ли на подобен род изказвания?Чакайте, господине, още сме затворени по къщите, та чак до 13-ти май.И не знаем след това какво ще се случи, ще да сме преборили ли "страшния" вирус?Ще имат ли работа/заплата хората?Не слагайте каруцата пред коня!Бодряшко изказване.
43
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
само едно немога да разбера, защо железарските магазини са затворени, а тото пунктовете не ?
42
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не вярвам и пари да дават на някой да му хрумне да иде в Италия на почивка например, така че тия призиви са смешни
41
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До аз-ътЦялото ти жалко съществуване се върти, около ГЕРБ и Борисов. Ах, каква жалка мижатурка си!
40
15
 
22
 
! Отговори
Сащ признаха преди 4 години
В Източна Европа починалите са 6 пъти по малко благодарение ваксината срещу Туберкулоза въведена като задължителна от комунистите през 1947 година!Благодаря Комунисти!Респект!
39
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От коментарите във форума разбрах, че ББ е *** и не слуша препоръките на проф.Мангъров и е въвел ИП за да разбие икономиката и открадне няколко милиарда. Путин и Тръмп са по-умни и имат много повече специалисти. Как в Русия и САЩ не се намери такъв специалист като про.Мангъров, а изпълняват това, което прави и ББ. Горното води до извода, че Путин и Тръмп унищожават икономиките за да откраднат едни милиарди.
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хаха ,лобиста на хотелите>Вчера пък чух един министър да казва обратното.
37
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЛУПОСТИ!!!!Че кой ще има отпуска като 90% от работещите ще са я издумкали, а децата им ще ходят на училище бре серсемино
36
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аха. Ставало дума за 2021 година. Кунчев пропуснал да уточниАз помислих, че е за тази.
35
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГРАД КОЗЛОДУЙДа на кредити са. Обаче кредитите са ги теглили, за да си купят 2-ра или 3-та кола, за скъпи телевизори, екзотични почивки и всякакви неща, които не им трябват, но пък им помагат да си избиват кoмплeкcите.
34
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До аз-ътФактите са си факти, БЦЖ ваксината се прилага в България доста масово още от 20-те и 30-те години, не е била задължитена, но се е прилагала доста масово, след 9.9. 1944 година започва има недостиг от нея и в следващите няколко години тя се използва по рядко, резултата е бум на заболелите от туберколкоза, именно и това е причината от 1949 тя да стане задължителна
33
6
 
7
 
! Отговори
до 35 преди 4 години
Не съм човекът, с когото спориш, ама не я знам каква е тая хубава службица. Мизерни държавни служители, живуркащи с по 1000-2000лв. или някой тук-таме по-"заможен" с няколко хиляди заплата, която я изкарва студент в кол център.