Д-р Кунчев съветва: Не отменяйте почивките за юли и август

Имало надежда пандемията да отмине скоро при спазване на мерките
Обновена: 8 апр 2020 11:57 | 8 апр 2020 11:51, Камелия Цветанова
164
Д-р Кунчев съветва: Не отменяйте почивките за юли и август
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

При спазване на ограничителните мерки смятам, че пандемията скоро ще отмине, за това не си отменяйте резервациите за морето за юли и август. За това призова в Пловдив главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

Той горещо препоръча на българите да устискат за празниците Цветница и Великден и да не се струпват, защото тогава всички мерки от месец насам ще се окажат безполезни.

Още по темата

"Хората са много дисциплинирани, извънредните мерки се спазват и трябва да устискаме още 2-3 седмици, докато спре да се покачва броят на заразените. Да не стане така, като власите, да се изподавим накрая на Дунава", призова д-р Кунчев.

В Пловдив той посети Четвъртък пазара, за да види при какви условия работи. 

"Всичко се спазва, търговците трябва да работят", посочи инспекторът.

Той припомни, че в такъв тип тържища като Четвъртък пазара е необходимо клиентите да влизат с маски, а продавачите на сергиите също да носят такива.

Доц. Кунчев коментира, че в България навреме са предприети необходимите мерки и затова има по-малко заразени, отколкото на Балканите и в другите държави в ЕС.

"Стараехме се да наложим хем достатъчно ефективни мерки, хем балансирани, за да не доведат до тоталното спиране на живота", каза главният инспектор. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
6
 
! Отговори
Един от народа преди 4 години
Локумчев, ти не си тоя дето ще ни казваш какво да правим!
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Хе ХеАуу... какво прозрение... Браво!
10
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 9БЦЖ ваксината се прилага в България още от 30-те години, и бай ти Тошо няма никакъв принос за това
9
6
 
17
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Как да не ги отменяме като гледаме всеки ден Баце, че не иска и дума да чува за обкчение и премахване на мерките ?Учените не смеят да му кажат нищо. Той толкова ги и слуша.Ако ги слушаше щеше да чуе доцент Мангъров какво му повтаря от месец насам ...Той се е самозабравил и държи извънредното положение да продължи максимално дълго.Ясно е, че лятото ще стоим затворени като затворници.В цяла Европа ще вдигнат мерките, но не и у нас !
8
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доктор Кунчев има поръчка... от туроператорите да каже това за да не си искат хората капарото...Елементарно Уотсън... Летен сезон няма как да има и той много добре го знае.
7
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чакам с нетърпение да падне извънредното положение към Юни - Юли 2021 и тръгвам за морето. Поне три почивки ще направя за 3 месеца . Че не съм ходил на море от 2006 година.
6
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кунчев един въпрос имам към вас. Аз виждам, че БГ в момента е най-добре от всички ЕС държави по този показател. Една Словакия беше по-добре, ама и тя ни задмина. Това е ясно, виждаме го. Това, което аз и всички други искаме да знаем е:ТОВА ЗАРАДИ КАРАНТИНАТА С КОЯТО УНЩОЖИХТЕ ИКОНОМИКАТА ЛИ Е, ИЛИ ЗАРАДИ ТОВА , ЧЕ СМЕ НАЙ-СИЛНО ИМУНИЗИРАНИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА БЦЖ в целия ЕС?!Май -30 години по-късно още берете плодовете на Бае си Тодор и още требе г*за да му целувате, че са сестили едно време бцж
5
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На мен ми изгърмя цялата отпуска какъв август
4
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
то вече се напочивах достатъчно един месец почивам, очертава се още месец минимум, после, ако все още имам пари по сметката най-малкото, за което ще ги дам е за някаква почивка по нашето мутроморие
3
3
 
26
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
ти кажи къде е пика и що беше всичко това?
2
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И като не ви се получат си търсете парите от доктор Кунчев
1
3
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега си стоиме в къщи а после директно към морето на почивка ... брей сладко като сън :)