Коронавирусът – непознат, държи се различно от познатите инфекции

Всички страни променят стратегиите си с времето
8 апр 2020 22:50,
56

Световната здравна организация алармира, че сега не е моментът за облекчаване на мерките срещу епидемията от коронавирус. Aдекватни ли са мерките на държавата?

"Трудно е да се каже кои са адекватните мерки, все още медицината се учи за тази инфекция. Малко се тества по цял свят, в момента има невъзможност по целия свят да се извършват такива тестове. Това не е грип, а вирус, който се държи по по-различен начин от познатите ни инфекции", каза за "Денят ON AIR" председателят на Националната пациентска организация д-р Станимир Хасърджиев.

Още по темата

Според него има промяна в стратегиите - Дания и Австрия са пример за това. "Всички нови данни са повод за промяна на стратегиите на правителствата", добави д-р Хасърджиев.

В Банско започва тестване на част от населението за Ковид-19, като целта на изследването е да установи колко от жителите вече имат антитела и на какъв етап е болестта сред хората в града.

"Предварителните данни от други държави показват, че колективният имунитет няма много значение при тази инфекция, тоест смъртността все още е висока. Единственият вариант е да се търсят ваксини и дотогава да сме в период на изчакване", отбеляза в ефира на Bulgaria ON AIR председателят на Националната пациентска организация.

По думите му трябва да пренастроим ритъма си към по-различните нови условия.

"Лечение значи да имаме препарат, който мори вируса. Българите заболяват по-малко, защото доста рано влязохме в карантина. Испанският грип е върлувал в продължение на 2 години и втората вълна е била най-смъртоносна", категоричен бе д-р Хасърджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
nina преди 4 години
#43Много си интересен-и кога си мислиш,че отидоха всички тези представители на СЗО в Китай?Разбира се,че крият данни китайските власти.Все едно навремето се разбра за Чернобил от СССР...
50
0
 
6
 
! Отговори
Само да кажа преди 4 години
Откак спрях да се ваксинирам от грип съм много по-добре.Човек трябва да обръща повече внимание на себе си и да намали стреса.
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГрухДругите селяци.ти хубав.Това ти е житейската философия.Щом те устройва - вярвай си.
48
0
 
3
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 4 години
Глупости говори колегата Хасърджиев. Вирусът се държи абсолютно като останалите вируси,предвид спецификациите си - по-дълъг инкубационен период и хиперреактивност на имунната система. Нищо чак толкова специално. Колкото до ваксината, година и половина е оптимистичния сценарий. За ХИВ чакаме такава вечв 40 г.
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: Дядо ВангелийОтче, грабвай хоругвата и калимявката и тръгвай да дезинфекцираш с тамян и светена вода!
46
3
 
2
 
! Отговори
Дядо Вангелий преди 4 години
Този вирус ще върлува три години. До тогава изолация и пости!
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 46Пишеш, но не мислиш докрай...И да имаш частичен имунитет след оздравяване, кое ти гарантира, че следващото заразяване и евентуално боледуване ще е в лека форма при положение, че се знае за вируса, че мутира? Също в комбинация с други видове вируси този имунитет може да не е ефективен. Не е известно и, дали при престоя на вируса в тялото на човека не се отключват други заболявания. Изобщо едва ли всичко е толкова елементарно, колкото ни се иска.
44
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно, че и за руснаците чух, че криели случай на умрели... Че те руснаците са по - големи клюкари и от нас, българите ;))) Няма скриване на информация там ;))) Достатъчно е да стигне до една руска бабичка и бабичната социална мрежа ще пръсне новината по целия свят ;))) Имайте в предвид, че руските бабички ползват интернет повече от някои българи на средна възраст ;)
43
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нина, съжалявам, но имам една не много добра новина за теб. Куца ти рационалното мислене и обработката на информация... Не се засягай. На мен, например ми куца паметта. И за това ползвам Гугъл постоянно като справочник и база данни за факти, числа, събития и имена. За теб нямам идея как Гугъл може да ти помогне. Освен да питаш хората с рационално мислене и умение да обработват информация. Те ще ти кажат.
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имунитета не значи, че не можеш да се заразиш повторно. Заразяваш се, само че антителата спират развитието на болестта и размножаването на вируса в тялото. И в резултат караш заболяването по - леко. Колкото по - ефективни са антителата, толкова по - добре. Ако си спомняш някои ваксини като дете ти ги биха 3 пъти... Защо? А тези теории,че Китай крие умрели... Китайците са бетер бабичките пред блока ти - знаят нещата дето се случват с тебе преди ти да ги узнаеш и ги разказват на всички ;))
41
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Последно четох че Китай обявяват 3000 смъртни случая,а са прикрили 60 000 кремации."И това как ще стане, с над 6000(шест хиляди!) представители на СЗО в Ухан от международната общност? Репортери и доктори? И никой не се е усъмнил? А имаха нелимитиран достъп до всяка точка баш в Ухан. Много обичате конспирациите, ама хайде някакви граници си сложете. Китай си хванаха вируса, защото са диктатура. Тука можете да хванете само пaпуpа...
40
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разходка в парка не може ама нагъчкани в градския транспорт е дори препоръчително......То бива *** народ но това е отвъд магарешка глупост.
39
8
 
6
 
! Отговори
nina преди 4 години
#ГрухЯвно са влезли обратно в болница,така са ги хванали( Ухан).Последно четох че Китай обявяват 3000 смъртни случая,а са прикрили 60 000 кремации.Така че аз лично на китайската статистика не вярвам.
38
0
 
10
 
! Отговори
Грух преди 4 години
До ninaГлей сия, тия дето твърдиш, че се заразили повторно как ги хванаха като те вече си реагират на тестовете за антитела? Както и да е. А в Италия смъртността е голяма защото ги приемат единствено в състояние което е по- скоро за погребалното бюро. Същото се върши и тук. А когато си в по- ранен стадий ти викат, не си достатъчно болен стой у дома, чакат те да умреш направо за статистиката, за да е по- голям панаира. Ко стана с онези женици от Благоев град. Умрели щото ги лекували накрая веч
37
4
 
2
 
! Отговори
nina преди 4 години
#28Ако говорите за България,хората още не са го преболедували-регистрираните,защото са контактни 28 дни( последни проучвания).Ты като няма масово тестване,ние реално нямаме представа колко са го преболедували.Също така няма все още научно изследване,което да доказва имунитет след боледуването-имаше данни от Китай и Япония за повторно заразяване на излекувани.Така може да,може и не.Вирусът блокира имунната система и дефакто хората масово умират от вторична бактериална инфекция-има такава теория за високата смъртност в Италия.Което не обяснява обаче зачестилите напоследък случаи на деца и млад
36
2
 
8
 
! Отговори
Грух преди 4 години
Пич, 28 коментар е абсолютно коректен не те визирам теб, а повечето наплашени вегетиращи организъма, които треперят за и без туй безсмислените си жалки животи, но са голям ербаб и разбират от всичко. Пишат под всяка статия глупости и плюят особено към хората с критично мислене. А бе излезте малко навън бре, подишайте въздух, поемете малко витамин Д. И без туй ще умрете един ден и той не зависи от вас, ***. Фалираха ви докато сте с разтройство в тоалетната и с маска на уста.
35
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е решението: 2г домашен затвор. Короната ще изчезне сигурно
34
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората ти казват, че в изолирана среда, в която сда наблюдавали развитието му, 49 % от заразените боледуват безсимптомно и развиват имунитет. Числото на умиращите си е стряскащо. Ако не се стреснеш значи нямаш инстинкт за самосъхранение. Това е симптом на психично заболяване. Или на употреба на психо активни вещества...
33
10
 
8
 
! Отговори
Грух преди 4 години
А бе не ви ли мирише на инсинуация или просто сте умствено ограничени? И дааа театъра продължава... Решиха държавите да отпуснат каиша и като на театър СЗО (световната заразяваща организация) днес се разрева съкън да не отпускаме мерките, че план- графика отлетя на кино. Но вие кухи селяци си стойте в къщи. Пазете се, пазете и родителите си. Е поне докато не умрете от глад. Сега ми е кеф по улиците. Спокойствие и липса на провинциални мякащи мишки.
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грух, пич, аз вече го изкарах. На крак, да подчертая. Само трябваше да си седя в къщи... Аз съм 24, 27, 28 и 31 коментар. Ти кой си? В къщи повече от 1 стандартен пакет тоалетна хартия не съм имал. Дори запасите от храна в хладилника не съм променял. За кого говориш? За какво говориш? Звучиш неадекватно...