Напрежение пред бюрата по труда, служители напускат

Опашките стават все по-дълги, скандалите са ежедневие
79
Напрежение пред бюрата по труда, служители напускат
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Безработицата в България се покачва буквално с минути, което доведе и до напрежение в бюрата по труда. В същото време служителите в бюрата напускат заради примитивната организация на работа, огромните опашки и ежедневните скандали.

Още по темата

В столичния квартал "Левски" се наложи да бъде извикана полиция след покачване на напрежението.

"Ние викахме полиция, защото стана скандал. Искахме да направим списък, а вътре служителите казаха, че въобще не ги интересува", разказа пред bTV Владимир Савов, който е сред чакащите пред бюрото по труда.

"В 13:15 ч. във вторник една от дамите вътре излезе и каза: "От този момент нататък ще можем да обработим 30 човека. Буквално ни казаха да застанем на челна стойка, ако искаме. Дойде полиция", сподели за случката друга жена.

Един ден чакане не стига на желаещите да се запишат като безработни.

Затова поискали да има списъци и по-добра организация.

След поредния скандал безработните сами направили списъците.

Междувременно някои от служителите вече се отказват и напускат. Сред тях е Александра Панова.

"Има конкурси за нашите места. 650 лева – да заповядат", прикани чакащите тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
1
 
! Отговори
Котарак преди 4 години
До XaxaЕй, забрави нещо много важно - пощипването на колежките по задните части. :)
59
0
 
6
 
! Отговори
Котарак преди 4 години
*** държавата сме! Ни е да си здрав, ни е да си болен. Ни е да работиш, ни е да си безработен. А премиер, министри и НС ни убеждават, че институциите работят с пълна пара. Да де, ама парата отива комай само в свирката.
58
4
 
2
 
! Отговори
Опа преди 4 години
Затова е пусната електронна система чрез която всеки който желае може да се регистрира като безработен. Аз лично се регистрирах за 1 ден. Който няма нужните знания за да го направи, да се обърне към приятел/дете/внуче или комшия. Аз лично го направих на още 3ма приятели и съм очарован от бързината на служителите на Бюрата по труда и НОИ - особено Плевен и Самоков където всичко стана много много бързо.
57
0
 
6
 
! Отговори
Храна за размисъл преди 4 години
Често се казва,че държава няма,а като няма за какво има държавни служители и служби,които са на хранилката на народа?Народа излиза си плаща за тормоза от държавните институции и служители,от които става ясно,че ефект и полза няма. Управляващите усвояват едни пари само,като ги усвоят вземат нови заеми и ги усвояват и тях и после пак приключват и парите в тази посока все не стигат.Е,до кога така бе хора?
56
4
 
9
 
! Отговори
ЕКСПЕРТ преди 4 години
НЕ ДА НАПУСНАТ,А НА МЯСТО ДА СЕ САМОУБИВАТ ЗАЩОТО НИЩО НЕ ПРАВЕХА ДО СЕГА
55
0
 
11
 
! Отговори
Мутафчийски преди 4 години
В Англия са по-умни и нещата стават по телефона и без редене на опашки. Могат и по интернет да стават нещата и един сървър да върши работата на 1000 държавни служителя без никакви скандали и 100 пъти по-бързо и лесно.
54
6
 
19
 
! Отговори
Xaxa преди 4 години
Сладки държавни службички.Пием кафенца, празнуваме рожден и дни,отскачаме да си свършим някоя лична задачка и неусетно станало 17:00.И така до пенсия.
53
0
 
4
 
! Отговори
До. 63 преди 4 години
АМА ТИ КОЯ СИ?
52
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно тук има лица, които продължават да се подиграват и никакъв извод не са си направили, но да знаят, че рано или късно ще го направят. Няма да конкретизирам злобните коментари. Не ме мислете мен,щом до сега съм оцеляла, водя в класацията, но арогантните да погледнат първо себе си. Никой не е по голям от хляба.
51
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 53 СЕРИОЗНОМОЛИ СЕ ДА НЕ ИЗПАДНЕШ И ТИ НЕ СИ ЗАСТРАХОВАН
50
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обикновено при хората на такава работа двама души вършат работа като за трима при това за заплати около минималната. Според онези 80%, те по цял ден си клатят краката и никаква работа не вършат.За да няма питания, аз работя нещо съвсем друго и не съм държавен служител, но имам наблюдения по въпроса.
49
11
 
10
 
! Отговори
До 53 СЕРИОЗНО преди 4 години
Написала си АЗ СЪМ СЪГЛАСНА ДА ЗАПОЧНА РАБОТА В БТ ИМАМ И ОБРАЗОВАНИЕТО НО НЕ МИ Е ПРЕДЛАГАНО ДАЙ КООРДИНАТИ.==Ако наистина имаше необходимото образование, нямаше да чакаш да ти предложат или да искаш някой друг да ти даде координати.
48
4
 
7
 
! Отговори
До 58 преди 4 години
Дали в бюрото по труда има или няма хора говорещи чужди езици е без никакво значение в случая. Има правила и те трябва да се спазват, а ти искаш да не се спазват. Е, няма да стане. Знам за испанец идващ от Испания, кандидатстващ на държавна работа в САЩ, който беше заявил, че знае испански (майчин и бащин език). В САЩ също си имат правила и той се яви на изпит по испански и го скъсаха. В България са му поискали документ, ау-у-у колко страшно. И ти по това съдиш за работата на хората. Боже, боже,
47
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам приятел, който е роден и отраснал в Лондон. Беше шокиран че му поискали документ че говори английски - нищо че му е майчин.Оказа се че в бюрото няма никой дето говори чужди езици и го признавали само с документ.Некадърни, неквалифицирани, мързелили, прикриващи некомпетентността си с планина от безполезна документация. Да напускат като искат!
46
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и ко... като напусне от 1ви на опашката, остава последен.. и пак там
45
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами бутото по труда.Заключени в стаичките като мишки да не ги пипне вируса.И по Интернет безумни проверки. Ти се чудиш как на хората да изкараш заплатите да не ги съкратиш да има какво да си хранят децата, те те занимават с безсмислени бумащини и то със срок.Иде ми да се гътна вече ни оглозгаха до кокал
44
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БатманТези по бюрата са натоварени постоянно. Още повече много от колеги им постоянно се катават. Или отпуск или болничен. Освен безработните, те обработват и контолират ежемесечно документите на бенефициентите по различни национални и евро програми. Бумащина колкото искаш. Та не си клатят краката. А сега приемат и документите за НОИ. Треснаха им и 60/40. Има и други начини за подаване на докумети. В данъчно не знам кога за последни съм ходил, а поне два пъти месечно подавам документи.
43
4
 
14
 
! Отговори
СЕРИОЗНО преди 4 години
До Анонимен 41АЗ СЪМ СЪГЛАСНА ДА ЗАПОЧНА РАБОТА В БТ ИМАМ И ОБРАЗОВАНИЕТО НО НЕ МИ Е ПРЕДЛАГАНО ДАЙ КООРДИНАТИ
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 45МНОГО СКОРО ДАНО РАЗБЕРЕШ ЛИЧНО
41
7
 
7
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Ха-ха ха ха ха ха ха ха ха. Пляскач-терададжиите ще ви мръзнат дирниците по опашките, нъл затова пляскахте. Гербераслъка, малко остана . Как ви познавам мръсната душичка българскя, по добре от майките ви ви познавам. Как ще обърнете палачинката сега срещу щаба...само пуканки и кола и идвам...