Напрежение пред бюрата по труда, служители напускат

Опашките стават все по-дълги, скандалите са ежедневие
79
Напрежение пред бюрата по труда, служители напускат
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Безработицата в България се покачва буквално с минути, което доведе и до напрежение в бюрата по труда. В същото време служителите в бюрата напускат заради примитивната организация на работа, огромните опашки и ежедневните скандали.

Още по темата

В столичния квартал "Левски" се наложи да бъде извикана полиция след покачване на напрежението.

"Ние викахме полиция, защото стана скандал. Искахме да направим списък, а вътре служителите казаха, че въобще не ги интересува", разказа пред bTV Владимир Савов, който е сред чакащите пред бюрото по труда.

"В 13:15 ч. във вторник една от дамите вътре излезе и каза: "От този момент нататък ще можем да обработим 30 човека. Буквално ни казаха да застанем на челна стойка, ако искаме. Дойде полиция", сподели за случката друга жена.

Един ден чакане не стига на желаещите да се запишат като безработни.

Затова поискали да има списъци и по-добра организация.

След поредния скандал безработните сами направили списъците.

Междувременно някои от служителите вече се отказват и напускат. Сред тях е Александра Панова.

"Има конкурси за нашите места. 650 лева – да заповядат", прикани чакащите тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
12
 
! Отговори
Э преди 4 години
Репликите са невъзможни, защото номерата се променят, но на един умник по надолу искам да кажа. че обещетението за безработица се получава при определени условия, както и социалната помощ, която е двуцифрено число и се заработва. Пожелавам на всички да си намерят работа, да си получат пенсиите един ден като достигнат до него както и на всички да са живи и здрави тук и сега да си живеят живота нищто че съсипаха нашия.
19
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не са виновни служителите в бюрото по труда в пенсионното е същото.И на двете места няма маси и условия за писане,в Пазарджик е така за другаде не знам. Виновниците са тези които са измислили ненужни и обстоятелствени неразбираеми формуляри които затрудняват и забавят хората и служителите . Но нали трябва да ни е труден живота.Вместо държавата да плаща на недоучили и злобни творци на закони и формуляри да почерпи опит от Германия.Топлата вода отдавна е открита господа.
18
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ок, 650лв. заплата са МАЛКО. НО! Ако някой не иска да работи и 1 ЛВ. му е много. След като са недоволни от заплатата си, въпросните служители е трябвало да напуснат още преди много време, а не да точат пари за никаква работа и в момента в който се появи работа да откажат да я свършат.
17
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да напускат! Години наред си седяха по бюрата и си клатеха краката. Сега като им се наложи малко да си вдигнат задниците бързичко се умориха. Работата им не изисква кой знае какъв умствен капацитет. Като им е малка заплатата да напускат и да търсят друга службичка, сега е момента.
16
9
 
11
 
! Отговори
sante_dog преди 4 години
т.е. 3-ти ден се налага да работят и им дойде в повече?Ами така е душко - колкото и да е малка заплатата трябва да се заработи. За нищоправене не се плаща...
15
3
 
13
 
! Отговори
да видим преди 4 години
Като напускат да видим какво следва- записване в БТ, но трябва да имаш шест месеца за да кандидатстваш за каквато и да е подкрепа, освен че се заработва, освен това ще им се наложи да ходят на курс например за касиерки. СПОКО изискването е да имаш завършен четвърти клас афанас...
14
11
 
15
 
! Отговори
Ss преди 4 години
В Кауфланд правят списък на опашката? Отиваш и чакаш ! Или няква лелка отишла в 6 записала се и след това до 9 на кафе с комшиите и после пак ще отиде да провери кво става и като и е минал реда започва да лъже като ром ! А до парите -- кой колкото повече е внасял повече ще вземе ! 5 години ме осигуряваха на 1200 сега ще вземам 880 ! Не са много не са малко но ще има ! Можех в плик да вземам повече но съм на принципа "каквото си постелеш на такова ще легнеш" и сега и за пенсия !
13
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ехххх отиде им рахатлъка на чиновниците,свикнали са цял ден да си клатят краката и да взимат заплати.Да напускат без това има вече голяма безработица има много по кадърни хора
12
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
българия страната на неограничените възможности. как да не се върнешдори имигрантите ни заобикалят
11
9
 
10
 
! Отговори
електор преди 4 години
Да идват Нинова и Радев. Че ви оправят за 10-на дни.
10
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да напускат. Никаква полза от тия чиновници.
9
10
 
11
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
ЗА ТАЯ РАБОТА ИМА РОБОТИ ИМА ИСКУСТВЕН ИНТИЛЕК А ПЪК ТЕ МИ СЛОЖЕЛИ ЧИНОВНИЦИ
8
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брей на някои хора в нашата страна им идва в повече и работенето в БТ и не работенето на досегашните им работни места, ами досегашните безработни как сме живели. Не ви интересуваше това. Нито един журналист не е попитал колко е колко лева е социалната помощ за българите, повтарям за българите и че се заработва цели 15 дни към съответните общини.Е, сега ще ви се наложи да разберете..
7
2
 
31
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
ДО СЕГА БЕШЕ ЛОШО ОТ СЕГА НАТАТЪК ИДВА ПО ЛОШО
6
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е държавата, плачат някой, ами ето я, научния капацитет неможе да организира една нормална опашка и приемане на документи, камо ли нещо по сериозно.
5
1
 
31
 
! Отговори
70204 преди 4 години
От тези заплати финансовият министър възнамерява да отнеме онези 10%, прибавени в началото на годината и да ги върне на нивото от третото тримесечие на 2019. А цените ще ги върне ли на същото равнище? Н какво основание толкова много лица получават възнаграждения, по-високи от заплатите на президента и министър председателя? Да огледа заплатите по комисии, агенции и пр. и да удостовери, че получателите допринасят за добруването на народа повече от първите официални фигури в държавата.
4
9
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Миналата година служителите нямаха никакво намерение да напускат. По цял ден коридорите и кабинетите бяха празни. Чиновниците скучаеха. Коридорите и кабинетите бяха празни не защото липсваха безработни, а защото безработните без връзки не вярват, в бюрото ще им окажат и най-малко съдействие за намиране на работа по специалността. Не им вервайте, че ще напуснат. Те такава айляшка работа никога и никъде повече няма да намерят.
3
1
 
30
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
КОГАТО СЛЕПЦИ ВОДЯТ СЛЕПЦИ ВСИЧКИ ПАРАТ В ЯМАТА
2
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Калинка, до калинка , воглаве с лидера ***... то не беше тъ.пи.слав дончев, мен.те стоянова, аналиев, владко с мозъчето гладко -сбирщайн на пошлото и наглото...
1
28
 
13
 
! Отговори
Ниски доходи преди 4 години
Че ,650лв малко ли ви е?