През метър, през два: Дълги опашки пред Бюрото по труда

И днес социалните бюра са обсадени от безработни
54

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Продължават дългите опашки пред Бюрата по труда в София, видя репортер на Dnes.bg.

Още по темата
Още от сутринта десетки се наредиха пред Бюрото по труда в Младост, като образуваха дълга опашка. Хората чакат търпеливо реда си, като спазват необходимата дистанция и масово са с маски.

В същото време се появи информация, че служителите в бюрата напускат заради примитивната организация на работа, огромните опашки и ежедневните скандали.

Малко по-рано днес президентът на КНСБ Пламен Димитров отчете, че от началото на седмицата новорегистрираните безработни са над 6 500. По данни на синдиката около 330 000 ще станат регистрираните безработни до края на годината, като една голяма част от тях ще бъдат с право за минимални обезщетения.

Надеждите са, че след края на ограниченията заради коронавируса част от безработните ще бъдат върнати отново на работа от своите работодатели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
9
 
! Отговори
Гърч и ниски доходи преди 4 години
Абе какво му мислите, теглете бързи кредити!
27
1
 
13
 
! Отговори
до 23 преди 4 години
Няма такова понятие като "глоба" в кодекса. Нито можеш да ми промениш работно място, работно време и характера на работата без може съгласие - няма да подпиша анекс. Говориш пълни тъпотии, некомпетентно и необразовано, както повечето работодатели.
26
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АхаНищо не можеш да докажеш. Това са само част от "икономическите лостове". Няма толкова символи но бъди сигурен: Крив ще те направя.
25
1
 
11
 
! Отговори
Аха преди 4 години
Глобите са незаконни. Работа след работно време се плаща по 1.5, можеш да ме местиш от едно на друго място ако ми промениш трудовата характеристика и аз се съглася. Друго? Знаеш ли какви са глобите после? Знаеш ли, че после трябва да ги платиш? После служителят като те осъди, нали знаеш, че може да даде на колекторска фирма да си събере жадълженията ако поиска, а някои колекторски фирми ще ти фалират бизнеса и ще ти запорират всичко?
24
0
 
17
 
! Отговори
До 22 преди 4 години
Уволнението е едно, съкращаване е друго. Иначе става като компютри и компоти.
23
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АхаЩе те спукам от глоби. За каквото е сещаш и каквото не се сещаш. Ще те викам на работа 10 мин. преди да тие свършила почивката. Ще ти местя работното място на слънце на студ и на течение и т.н. и т.н. докато не се махнеш сам ...по скоро отколкото си мислиш
22
1
 
15
 
! Отговори
Мен преди 4 години
До ха-ха-хаааПо взаимно съгласие ако не си съгласен трябва да си кръгъл iдиot за да подпишеш.
21
3
 
18
 
! Отговори
До 19 преди 4 години
И как ще те махне по взаимно съгласие ако ти не си съгласен? Той така утре може да ти даде да подпишеш, че му дължиш 100 000 евро. Ти ще подпишеш ли?
20
7
 
7
 
! Отговори
Мен преди 4 години
До АнонименМи работодателя ще уволнява като няма работа. А и за работника е така по-добре. Отива и си взима гарантирано обезщетение една година. Като се оправят нещата пак ще си намери работа. Стига сте ревали.
19
2
 
13
 
! Отговори
от ЩАМа преди 4 години
В името на новата икономическа криза трябва да стиснем зъби и да затегнем още малко извънредните мерки, иначе току виж ни се разминала.
18
6
 
12
 
! Отговори
Аха преди 4 години
С минуси не става. Айде ми обясни как ще те уволни работодателят без да е спазил закона?
17
6
 
10
 
! Отговори
ха-ха-хааа преди 4 години
До 15Много лесно баце, пише по взаимно съгласие и чаоооо...........
16
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така ще е , за 20 умрели и 500 с кашлица 300 000 без работа. Нои ще се срине. Но като се оставя стадото да се води от некадърни ченгета.
15
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безработни, не се плашете! Бате Ви Бойко ще Ви включи в молитвите си за просперитет на БГто.
14
5
 
11
 
! Отговори
ЦИНИК преди 4 години
Спуках те ли гумите гражданята? Нъл зарязахте селата и додойти у градовете за по добър дживот?Сагъ ривете,оли ко ша прайм!
13
6
 
4
 
! Отговори
До 8 преди 4 години
И как ще те уволни работодателят без причина и без да е спазил закона?
12
1
 
6
 
! Отговори
Свински=COVID!!??? преди 4 години
Щамът H1N1 не е зоонозен свински грип, тъй като не се предава от *** към хора, а от хора към хора по въздушно-капков път.Най-честата причина за смърт е ДИХАТЕЛНА НЕДОСТАТЪЧНОСТ.
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 5Дано но преди "настоящата ситуация" имаш едни 10 години на нищоправене... Тях защо ги забрави ? В историята за 10 години държави са ставали от аграрни космически такива....
10
1
 
3
 
! Отговори
До 11 преди 4 години
Ю а рили стюпид Гай.Екстримли стюпид.
9
15
 
19
 
! Отговори
Джон преди 4 години
Това са тарикатите, работили в чужбина. Идват със заразата и с намерение да взимат дебели обезщетения за безработица, защото са бърсали *** и брали къпини за нищожни пари в чужбина, но достатъчни за да източват максимално нашата система за подпомагане!