Психолог: Кризата ще промени смисъла на съществуването ни

Коментар на Христо Монов по Bloomberg TV Bulgaria
8 апр 2020 15:25, Анисия Иванова
40
Психолог: Кризата ще промени смисъла на съществуването ни
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Смисълът на човешкото съществуване след преодоляване на кризата около коронавируса ще е да бъдем повече време с тези, които обичаме. Това мнение изрази психологът Христо Монов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му след кризата ще се наложи да променим представите си за живота. "Нужно е забавяне на темпото, конкуренцията ни беше движещият мотив, а не би трябвало да е така. Ще видим, че човекът до нас е по-голяма ценност от материалните неща", изброи той.

Гостът обяви, че е създаден екип за кризисна подкрепа онлайн и по телефон към Дружеството на психолозите в страната още от 13 март.

"Първо наблюдавахме страха такъв, какъвто трябва да бъде, от нещо невидимо, но реално", каза той.

Психологът допълни, че след обявяване на извънредното положение са се проявили и другите нормални страхове, свързани с бъдещето.

Той обясни, че кризата показва реалните ценности и  морални устои на всеки човек. Нашите съвети към хората са да използват ситуация - да обърнат внимание на близките си, много често хората се оплакват, че е загубена комуникацията в дома и започват да се карат в това време.

По думите му кризисната интервенция не е психотерапия, тя има за цел да успокоява.

"Търсят ни хора със сериозни бизнеси. При полицаите и лекарите също ще е необходима помощ след преодоляване на тази ситуация", подчерта Монов.

Според него тонът на Националния оперативен щаб при съобщаване на данните за заболелите трябва да стане малко по-обнадеждаващ.

Целият разговор чуйте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали това е целта, кйто не е ваксиниран с дъбил гей ваксината и не бъде чипосан няма да може да излиза от домът си.
10
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълни глупости. Смешно е, когато такива хра, които са призвани да бъдат специалисти показват подобна некомпетентност. Всяко чудо е за три дни. Още отсега навсякъде всички се канят след карантината да се спукат от пиене, разврат и какви ли не щуротии. Човешката памет е къса и лошото е, че отново ще съсипем планетата, този път като за последно.
9
4
 
7
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Да, до вчера се чудехте как да разрушите семейството, сега друго запяхте. Ами така е, когато някой има нечистоплътни намерения, достигащи застрашителни размери, тогава се намесва господ и го спира. И тези ***, които пропагандираха против семейството и за отнемането на деца, сега си го получават. Защото хората още по-яростно ще защитават семействата си вече. Глобалистката и *** идеологиите умряха, поразени от вируса
8
2
 
13
 
! Отговори
Грънци ще промени преди 4 години
Щом малко си понадигнем носовете и всичко ще тръгне постарому. Пак ще се юрнем на пълни обороти за пари, удобства и нужни и ненужни придобивки.Едното зло като си отиде/дай, Боже по-бързо/ и другото зло пак ще ни завладее.И докато се обърнеш иии: ооооо, *** то животът си отминал.По време на епидемията разбираме, че може и с по-малко, ама после пак: Ама защо пък да е с по-малко. Такава е човешката природа, малко са мъдреците, които не се водят по стадото
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, до тоя ДС доносник ли допряхте да ви дава акъл? Я по-добре го питайте колко човешки съдби е съсипал.
6
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нищо, нали днес са приели истамбулската конвенция....тя ще ни даде смисъл в живота... ИНТЕРЕСНО ЩО НЯМА И ДУМИЧКА ЗА ТОВА ТУК...
5
6
 
5
 
! Отговори
КИТ КАТ преди 4 години
Ако през последните 30 год. не изкоренявахте Нормалните Ценности -сега хората щяха да имат и устойчивост и сили да се справят с последиците
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълни глупости. Никой нищо няма да запомни и да научи. Преди един месец същите хора още си искаха обратно лотарията, вчера "умираха от глад", днес са тръгнали по улиците като на сватба, без маски и без ръкавици, само защото времето се пооправи, а един ден, като премине епидемията, ще се напият юнашки и ще теглят по още един кредит, за да не останат по-назад от комшията.
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-късно две седмици след края на извънредното положение всичко ще си е както преди.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кризата ще промени смисъла на съществуването ни - почивката на морето ще бъде супер лукс и евтина. Браво на короната!
1
6
 
8
 
! Отговори
stamen преди 4 години
Добре, но с една забележка.Страхът не е нещо нормално.Той е продукт на нашата греховна природа.Вярно е, че всички имаме такава греховна природа,но вярата в Господ Исус Христос, ако е истинска, ще ликвидира страха.