Танева категорична: Веригите ще предлагат местна продукция!

Имаме всичко за трапезата за Великден и то е българско производство
263
Танева категорична: Веригите ще предлагат местна продукция!
Снимка: БГНЕС

Земеделският министър Десислава Танева заяви категорично, че ще бъде въведено задължение веригите да предлагат местна регионална продукция на потребителя.

Срещу проектодокумента, който предвижда това да става на поне 50% от търговската площ, вчера излязоха от Сдружението за модерна търговия.

Още по темата
"В това няма вмешателство в досегашните им канали за доставки, това е минималното, което сме длъжни да направим като държавници за народа", каза Танева на брифинга в МС, наричайки становището манипулация.

"В тези условия на криза може пенсионер с 240 лв. да ги дари, за да подкрепи крайно нуждаещ се, а не може търговски оператор да направи минималното усилие дребният производител да може да продава в обекта му", заяви Танева. По текста се работи в момента редакционно, информира тя.

Министърът увери, че имаме всичко за Великденската трапеза - българско производство.

Има производство на агнешко, което е достатъчно да задоволи националното ни потребление, взели сме всички мерки до пазара да стигне прясно месо, каза Танева. 64 са кланиците у нас, подкрепата е 7 лв. на агне, информира министърът.

Ще бъдат предоставени списъци кои от тях ще предлагат месо.

Танева апелира земеделските произодители да бъдат активни и да заявяват в Бюрата по труда необходимия им персонал. Тя информира и за конкретни мерки в подкрепа на земеделието.

ДФЗ е осигурил с решение 30 млн. лв., 5 млн. за нисколихвени заеми, бенефициенти на които са производители на плодове и зеленчуци. Ще се удължи срокът на договорите за помощта за инвестиции в растениевъдство и животновъдство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
2
 
10
 
! Отговори
пул преди 4 години
Браво госпожо Танева !Изгонете ги тези крадливи БИЛИ-МИЛИ !
169
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен - Макароните дето в Германия струват 39 цента...не стават за ядене. Тук ги продават за 2 лева ... и пак не стават за ядене.Сега ще започнете да пробутвате заблудата как в Германия храната била по-евтина от тук. Да, некачествената храна и тук и там е евтина, но там не се търси, освен от най-пропадналите хора, а тук населението се прехранва с такива отпадъци. Потребителската култура е ниска и държавата трябва да се намеси. Стига с тази борба за евтиното. Ставата евтини с нея....
168
1
 
5
 
! Отговори
да преди 4 години
да, бе ще ми даваш пример с мкарони и риба, нали хахахахахахахащото като изследваха едни и същи храни от веригите от чужбина и у нас от сокове до течен шоколад нямаха НИЩО ОБЩО :))))и да ревеш и да не ревеш ще клекнеш никой не те пита :)))
167
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До да"съставките им леко различни"Ооо, да. Макароните дето в Германия струват 39 цента специално за българския пазар ги правят по-некачествени. Или рибата тон дето струва в Германия 1.20 за България я ловят около Фукушима. Ми добре купувайте си черноморска риба тон. Хахаха
166
0
 
8
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Вие отворете кооперативните пазари,ние ще преценим откъде да си купим
165
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До *** - Това, което предлагаш е практически НЕВЪЗМОЖНО.1. Не го предлагам аз, а земеделският министър. Аз само подкрепям.2. Възможно е. Ще се трансформират в земеделски пазари. Само като пример го давам. Ще преговарят с колкото лица е нужно.3. Не виждам какво ще загубя от липсата на "веригите". Стремя се да спазвам хранителен режим, разходите ми за храна са минимални, пазарувам от кварталния магазин, който не е "верига".Не виждам с какво ви помагат веригите, за да има такава яростна защита
164
1
 
3
 
! Отговори
?? преди 4 години
никакви изисквания за качество не покриват *** от чужбина,които се продават у нас - не си въобразявай глупости !!!нещо много плачеш по темата що така ?!! далаверката ли секне при теб ?
163
0
 
0
 
! Отговори
www преди 4 години
До Анонимен 187Честно казано с малко уговорки съм съгласен с теб.
162
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има монопол при изкупуването и картел между монополистите.Също като с бензина,тока,водата и т.н.Чичко комунист е сепарирал всичко и джобчетата се пълнят по строга схема.Ако намаляват приходите цената се вдига и това е.В БГ няма капитализъм,нито капитали,нито капиталисти.Някои министри обаче вярват в дядо Мраз и се опитват да извиват ръце.Само конкуренцията сваля цени и държи качество,но в БГ това все още е невъзможно.Да на дребно може някой да предлага малки количества собствено производство.
161
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен - По-голямата част от българската продукция е скъпа и некачествена. Големите вериги предлагат вносна продукция която пак е некачествена но поне е евтина.Изводът се налага сам. Ще купуваме от по-малката част БГ продукция, която е качествена. Какво значение има колко е евтино нещо, което е ясно, че е некачествено?
160
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До даВ България Лидл, и Кауфланд продават същите продукти от техните марки като в Западна Европа. Май претенциите са само в главите ви ...
159
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До България над всичкоОбаче като ви питат от кои храни си купувате се оказва, че предпочитате тия "5то качество" защото само те ви "покриват изискванията за цена качество", както ми разясни едни такъв като теб, когато го питах, защо не купува качествена стока. Хахахаха
158
0
 
0
 
! Отговори
Аз 311 преди 4 години
нали продаваха стара планина ср . гора и тнт и сега каква ще бъде
157
1
 
3
 
! Отговори
да преди 4 години
ако на Запад някоя верига предложи на клиенти това,което веригите предлагат у нас като "качествени европейски храни" ще ги съдят за биотероризъм
156
0
 
5
 
! Отговори
до 116 преди 4 години
прав си, обаче знаеш ли какво се получава, в европа има един куп изисквания закони ограничения за произвеждането на единица продукция, която формира определена цена за производството а в Турция, Китай, и други държави няма такива изисквания и тяхната себестойност е много по ниска а и изискванията по който я произвеждат не са същите. Затова всеки се нахвърля да зарежда турско домати, кой как го е направил и с какво го е торил е друг въпрос. Затова трябват мита за защита на собствена продукция
155
0
 
1
 
! Отговори
www преди 4 години
До Анонимен 178Да, ще го направят и краният губещ ще си ти!
154
2
 
4
 
! Отговори
www преди 4 години
До Анонимен 175Това, което предлагаш е практически НЕВЪЗМОЖНО. Как си представяш една верига имаща 300 магазина да преговаря с 300 доставчици на краставици, 300 доставчици на домати, 300 доставчици на ... . За баба Пена, както вече споменах си има ПАЗАРИ за производители. Това, че са ги обсебили мафиоти прекупвачи е проблем, който е по-реално да се реши от колкото веригата да преговаря с 2000 доставчици на стоки във всеки магазин.
153
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-голямата част от българската продукция е скъпа и некачествена. Големите вериги предлагат вносна продукция която пак е некачествена но поне е евтина.
152
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахахах разрешиха на веригите да са в градовете и после олеле!Някъде по веригата внос или субсидии има посредници,които прибират едни пари.Не са виновни производителите и веригите,другаде е заровено кучето.За да са по-високи цените на ягодите примерно,или на гъбите или на която и да е стока има причина и тя не е във веригите.Стоката ако е хубава и на добра цена веригите сами ще я търсят да я предлагат на клиентите.Силово с административни мерки пазарна икономика не се прави!Чак сега се сетили те
151
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До *** - ако не ги устройва печалбата - дим да ги няма.Да си ходят. Тази печалба я постигат с моите пари, а те са скъпи. Като долар по тошово време. Левчето ми е три лева, щом трябва да го дам на посредник-тарикат или маргинал.