300 хил. българи с резервация за пътуване в чужбина до 1 юни

Изходящият туризъм е силно засегнат от кризата
9 апр 2020 11:52,
38
300 хил. българи с резервация за пътуване в чужбина до 1 юни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От 13 март до 1 юни около 300 хил. българи са направили резервации за пътуване в чужбина. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по NOVA.

Още по темата


„Тук говорим, че основно са засегнати тези туроператори, които организират екскурзии за българи в чужбина, така наречения изходящ туризъм“, обясни министърът.

„Освен промените в Закона за извънредното положение, се даде отсрочка до 13 юни, съгласно и указанията на ЕК и директивата за пакетните пътувания, която ние сме приели в нашето законодателство. Длъжни сме да предложим ваучер с до 24 месеца опция да се ползва или алтернативно пътуване. Възможно е, след като изтече извънредното положение, ако потребителят иска, да му се възстановят средствата“, каза Ангелкова.

Министърът препоръча на тези, които имат ваучер, да го използват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А , нали Корнелия и президента казват че загиваме , народъ тъне в мизерия и само чака изборите да гласува за БСП ...
20
6
 
5
 
! Отговори
Кеф ! преди 4 години
нямам думи да опиша радостта си :)
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До първи юни е точно за бедняци. Извън сезона и ниски цени.
18
1
 
3
 
! Отговори
Таню преди 4 години
На Баце бедняците...
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
17 беден е , но има хора , дето имат възможности . Аз ако трябва да заведа семейството , ми трябва половин година да работя само за това , но в България можем да пътуваме . Зависи и къде , около нас държавите не са скъпи , а повечето хора пътуват наблизо . Колко пенсионери ровят по кофите ?
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БМА 18Това всичкото е чиновници и бизнесмени.300 хил. от 7 милиона колко процент е?
15
7
 
6
 
! Отговори
БМА преди 4 години
300 000? Иначе много беден бил народа...
14
3
 
11
 
! Отговори
Ми Не преди 4 години
Тази година никакво ходене по летища, терминали, опашки, самолети, автобуси и т.н. Колата, родното черноморие и обратно вкъщи. Поне ще си оставя парите в България.
13
5
 
3
 
! Отговори
Лорко преди 4 години
Все пак става дума за пандемия.Не е епидемия.Рецесията за малките държави и фа...та....лита на експеримента Волгаристан е 100% до две и половина години. Краят на фанатиците твърдящи,че "Държава с грозни и алчни араби без нефт,религия,обрязване и *** продадени кадъни е възможна."е видим!......Имитацията на държава и съзнание за равнопоставеност е вече невъзможна.Милионите в акаунтите на супер селяни обработващи почти безплатно земите на бгрите се намножават.
12
0
 
13
 
! Отговори
Варна преди 4 години
Дано има сезон. Струвам ми се, че нещата отиват към 0 сезон. Дано поне като се по разминат нещата да има поне местен туризъм
11
5
 
12
 
! Отговори
Я преди 4 години
Ало цифра... ти за кой се мислиш. Това са българи. Ще се прибират когато си поискат. Членове сме на ЕС и можем да пътуваме и работим където си поискаме. Айде стига с комунистическите лозунги. Това е света. Вече сме граждани на света. Това, че някои ***.. след завръщането си са се скарали от карантина е друга тема на разговор
10
13
 
11
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
Ама какво става тука, бе? Народа няма какво да яде, народа асфалт не яде, Бойко това, ГЕРБ онова, а накрая всичко живо по екскypзии. Тези 300 хил. са само през туроператорите и са малка част от всички пътуващи. Като се прибавят и тези, които сами си организират пътуванията, се оказва, че над 85% от работещите могат да си позволят да отидат на малка почивка, през пролетта. Отделно после ще ходят на голяма почивка през лятото. Бедни били, а? Нямали кво да ядат, а?
9
6
 
18
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Това са тези които си подготвят трайната емигрция, до края на мандата на герб ще станат 500 хил, особено след пакета мобилност
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имаме билети за двупосочно пътуване с Таром за Мюнхен за 11.04., но нищо не предлагат. Предлагат ни да пътуваме, въпреки, че към момента е забранено в ЕС. Румънска им работа! Никога повече с ТАРОМ!!!!!!!!!!
7
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълни психари..... да отидат и там да си останат,а не да се редят на опашка по аерогарите и да се жалват че немогат да се приберат и да разнасят болести!
6
12
 
22
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Да отиват и да не се връщат!
5
8
 
33
 
! Отговори
Да си знаят , че преди 4 години
300 000 не се готвят да пътуват никъде.
4
0
 
23
 
! Отговори
Ивайло преди 4 години
Имах 4 закупени 4 билета за пътуване, но полета беше отменен. Компанията предложи ваучер на стойност 120%, но аз предпочетох да ми възстановят парите. 600 лева все пак
3
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ходят,ама да не се връщат,щото заради такива два месеца ще бъдем под домашен арест.
2
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе вие върнете парите на хората,а пък с ваучерите може да си изтриете задните части!