Йотова с писмо към българите зад граница: Мислим за вас!

Според вицепрезидента имаме нужда от единение
63
Йотова с писмо към българите зад граница: Мислим за вас!
Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът Илияна Йотова изрази признателност към всички българи в България и извън страната, които са в предните редици на борбата с кризата.

"Може да сме обречени на изолация, но не и на бездействие. Всеки от нас има с какво да помогне. Всеки днес е герой", подчертава вицепрезидентът в писмо-обръщение към сънародниците ни зад граница.

По думите й пандемията от коронавирус промени начина ни на живот, засегна ни в най-уязвимото - човешкото здраве, драстично се отразява и върху икономиката.

"Вярвам, че ще преминем през тези трудности, ще извлечем поуки и ще станем по-силни и по-добри", пише Йотова, цитирана от прессекретариата на държавния глава.

Вицепрезидентът и екипът й поддържат непрестанни контакти с над 150 дружества на българи от 33 държави.

"Обръщам се към вас, за да споделя тази вяра. За да ви уверя, че българите тук, в България мислим за вас. За всички нас е важно в този момент да останем заедно, да поддържаме връзката помежду ни, макар и виртуално. И дано да има повече добри новини. Общуването, съчувствието и разбирането помагат да преодоляваме трудностите и в семействата, и в професията, и в обществата, където живеем", изтъква вицепрезидентът.

Илияна Йотова посочва, че всеки ден е изпитание за хората на първа линия - медици, органи на реда, всички, чиято дейност е жизнено важна днес - работещите в търговията, транспорта, производството, администрацията.

"Те се нуждаят от нашата подкрепа и отговорност. Трябва да помагаме на най-уязвимите, на останалите без препитание, на всички, които трудно се справят сами", призовава Илияна Йотова.

Тя апелира да запазим единението като наша опора. "Повече от всякога имаме нужда от единение помежду ни, да протегнем ръце едни към други. Ние сме едно цяло и сме силни като Кубратовия сноп. Подавам ръка към всеки един да не остава сам, в дигиталния век е лесно да си пишем, да говорим, да споделяме", заявява вицепрезидентът.

В писмото си вицепрезидентът уверява, че планираният форум за единението на българите в България и по света ще се проведе, когато отшуми пандемията.

"Поздравявам ви с идващите светли празници Цветница и Великден. На всички, които носят имената на красивите български цветя, да бъдат живи и здрави! В дните на Възкресението да бъдем с отворено сърце и човечност", завършва обръщението си Илияна Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
10
 
! Отговори
24/7 преди 4 години
Хахаха...тая работа само с мислене не става, една *** мислила, мислила и накрав се удавила.
2
1
 
15
 
! Отговори
Мислите ми преди 4 години
Мислите за електорат за изборите.Ако мислехте за тях, сега нямаше да са на бабината си трън.кина, а щяха да работят за България, а не за чужди държави.Лицемери дол.ни.
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баси урунгела! И гледа мръсно, на кръв.А някога беше прилична дама.БСП унищожава всичко човешко!