Как да се регистрирате в Бюро по труда без посещение?

При извънредното положение не текат срокове за регистрация
11
Как да се регистрирате в Бюро по труда без посещение?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Какви са възможностите за регистрация в Бюро по труда без посещение на място?

Това са онлайн регистрация чрез Единния портал за достъп до електронни административни услуги на ДА "Електронно управление", подаване на документи по електронна поща или чрез лицензиран пощенски оператор, съобщиха от Агенцията по заетостта.

Още по темата
Възможностите за подаване на документи по електронна поща или чрез лицензиран пощенски оператор (по пощата или с куриер) предлагат максимално услеснение за желаещите да се регистрират в бюрото по труда – освен че могат да го направят от дистанция, не е задължително да имат КЕП или ПИК на НОИ.

Важно условие тук е, че при изпращане по електронна поща лицата имат отговорност да защитят личните си данни.

За периода на извънредното положение спират да текат нормативно определените срокове за регистрация в бюрото по труда и за подаване на заявление за обезщетения при безработица. Документите могат да бъдат подадени до 14 дни след отмяната на извънредното положение и ще се смятат за подадени в срок.

Конкретните стъпки могат да бъдат намерени тук

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Ра преди 4 години
Здравейте бих искала да попитам нещо,този месец някой от вас знае ли дали ще се ходи за подпис в бюрото по труда.Не мога никъде да намеря нищо по темата.
9
0
 
2
 
! Отговори
Ако го можеха това преди 4 години
нямаше да са на бюрото по труда. Нали бе, гении?
8
0
 
3
 
! Отговори
гост преди 4 години
Знаете ли, колко работа отворихте на на служителите от Бюрото по труда и Социално подпомагане!
7
7
 
1
 
! Отговори
Mачо преди 4 години
От чужбина става ли да се регистрирам, от Испания иде реч, аз съм регистриран в тукашното ама ако може да взимам и там, в България че едвам си плащам наема а пари за ядене и цигари хич не остава :-(
6
3
 
3
 
! Отговори
Chacha преди 4 години
Не виня хората, че все още разправят, че ПИК се взима само на място. Подадох за него онлайн и на др ден звъннах в НОЙ за всеки случай, лелята ми се накара, че става ЕДИНСТВЕНО на място. 10 мин след това получих мейл с ПИК :Д
5
2
 
1
 
! Отговори
до 2 преди 4 години
Ето го и поредният пример защо се редят пред бюрата... Седмици наред текат реклами за онлайн ПИК на НОИ и как може всичко онлайн, той не разбрал. Ами, провери малко... Абсолютно вярна е информацията в статията.
4
1
 
5
 
! Отговори
до 2 преди 4 години
Драги ми смехурко, ПИК на НОИ се издава онлайн. Недей да знаеш много, че всезнайковците винаги стават за смях.
3
1
 
7
 
! Отговори
до 2 преди 4 години
ПИК на НОИ се издава ИЗЦЯЛО ОНЛАЙН!!!!!! Малко си свери часовника преди да лаеш глупости, плебей ***.
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Редящите се пред бюрото по труда са толкова батално прости, че нямат хал хабер от онлайн услуги. Сервитьори, миячи и нагли гастарбайтери, които ги изритаха от ЕС, понеже са много "ценни" кадри. Трудът на всичката тая *** дето се реди в момента пред бюрото е заменим от всекиго, затова и ги е страх. Защото са неквалифицирани, неконкурентноспособни и прости. Разбира се, сигурно има изключения, не искам да засегна някой интелигентен човек, но такива подават онлайн, така че не засягам никого.
1
6
 
6
 
! Отговори
1 преди 4 години
ПАК пишете глупости и подвеждате електората! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО условие за подаване на документи по електронен път, е да имате КЕП или ПИК на НОИ!!! За първото трябва да се свържете с оператор на електронни услуги, като в продължение на един месец е договорено безплатното му издаване/иначе е 36 лв./. За ПИК трябва да отидете до най-близкия НОИ, за да Ви го издадат също безплатно - става за 10-15 минути на опашка.Данните са от днес наобяд.Дано съм полезен на четящите ПОД статията!