Най-засегнати в кризата у нас - малкият и средният бизнес

Занаятите: Който няма резерви, е принуден да чака помощи
Обновена: 9 апр 2020 23:59 | 9 апр 2020 23:05, Веселина Йорданова
21

На фона на кризата заради коронавируса у нас, най-засегнати са малкият и средният бизнес.

"Каменарският бизнес е такъв, че обикновено зимата не работим, строителството замира и в началото на март всички сме гладни и искаме да работим", заяви заместник-председателят на Националната занаятчийска камара Димитър Антов в "Денят ON AIR".

Той бе категоричен, че този, който няма резерви, е принуден да чака помощи.

"Освен да мислим за смъртта на възрастните хора, ние трябва да мислим, че обществото продължава да съществува и то функционира чрез обикновените ежедневни занимания, а те са работа, работа, работа и изкарване на хляба", коментира общинският съветник от ВМРО.

Пред Bulgaria ON AIR той обяви, че от ВМРО предлагат за месеците, които са критични - март и април, държавата да поеме поне осигуровките на работещите хора. По думите му това е разумна помощ, която ще стимулира работодателите да не гонят служителите си.

"Условията за правене на малък бизнес в България са така затруднени, че ако човек е редовен във всичко, е по-хубаво да не започва", допълни Антов.

Той е на мнение, че няма добронамереност към малкия бизнес.

"Държавническото мислене не предполага плакане за всеки починал. Държавникът трябва да гледа на едро. Не вярвам в тази загриженост, която не мисли за моето оцеляване икономически", категоричен бе общинският съветник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, най-засегнат е средният и малък бизнес, а парите за справяне с кризата ще ги раздадът на едрия бизнес, близък до властта.
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко ще си дойде на мястото. Ще се редуцират тъй наречените бизнеси и бизнесменчета.И най-важното : Всеки бизнес е безсилен пред липсата на клиенти, потребители и т. н.
13
1
 
2
 
! Отговори
.. преди 4 години
Много мъчно..Сега някои няма да могат да си купят най-новото АУДИ..Трябва да вземем от работещите хора, за да се даде на бизнесмените, те трябва да са с актуална кола и е време да се отворят моловете и чагодискотеките.
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя дедо се слага при младите- ха ха ха ! и не му пука за страрите .това ,че си плащал на някоя млада чантичките не те прави млад бе нафталин !мн мн мн Лоши - Боже !
11
1
 
13
 
! Отговори
Работника бай Иван преди 4 години
До 13-ти Март шефа ми се хвалеше как си е изплатил 2 апартамента и е взел още 3 апартамента със заеми през фирмата и как новия джип за 250 000 лева ще го изплаща още няколко години плюс джипа на жена му. На 16-ти Март ни каза, че няма пари и не може да ни плати заплатите за Март впоследствие и за Април, опита се да му работим за без пари, но не се получи. Междувременно отиде да подава за всякакви субсидии и помощи от държавата от които ние 1 лев няма да видим.Такива тарикатчета са мрънкащите.
10
1
 
6
 
! Отговори
Handel преди 4 години
Врътката на "истинските" бизнесмени е проста. Единият начин беше при приватизацията - държавната фабрика дава пари назаем на "бизнесмена" и той купува с тях фабриката. След което сам си опрощава дълга. Другия начин го направиха тази седмица - "куха" фирма (да не можеш да и вземеш нищо) откупува лошите заеми от няколко банки - формално са 500 милиона, но в действителност са 0 (защото иначе няма да са лоши). След което ги залага в банка и получава 75 милиона реални пари. И заминават на Малдивите.
9
1
 
2
 
! Отговори
Handel преди 4 години
До до 2:Лъжат държавата? Държавните "пачки" да не би Боко да ги бере от дърветата?
8
1
 
3
 
! Отговори
до 2 преди 4 години
Напротив. Истинските "бизнесмени", дето правят правят пачката, реинвестират моментално. По този начин не им се трупа данък печалба, а те са изкарали милиони. Друг е въпросът, че реинвестициите са в кухи фирми и по този начин единствено лъжат държавата. За това и нямат 5 стинки за черни дни... те имат, ама са по сметките на шефовете, а фирмите са на нула.
7
7
 
7
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
Всички знаят но всеки си мълчи,малкият и среден бизнес на 50% е в сивия сектор,но сега ревете,за 5лв. душити си предадохте,всички сме виновни.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
някой няма ли да пита накрая боко и змеевски къде са 4 милиарда евросубсидии и защо раздават на измислени връзкарски фирми милиони а на други нищо? има ли журналисти в републиката на чалгата или наистина всички са връзкари рушветчии?
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВМРО съветник Затова няма да оцелееш, не само икономически. В човешки план вече си мъртвец. Другото е въпрос на време.
4
1
 
4
 
! Отговори
евг.м.-ватманът преди 4 години
До Раиса 1само момичета ли има ?
3
1
 
2
 
! Отговори
ВМРО съветник преди 4 години
По-важното е да оцелея икономически, отколкото някой да умре.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РаисаМомичетата да си го начукват сами - в самота и уединение. нали имат ръце?
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредното откритие на топлата вода. Естествено че всяка криза удря бизнеса с не много високи печалби или с печалби колкото да оцелее. Не искам да звуча лошо, но бизнес който няма резерви и виси на косъм не го разбирам що за бизнес е.Щом е толкова важен би трябвало състоянието му да е много по - добро.И къде отиват печалбите,макар и не големи? защо никой не е научен да рефинансира, а не само да харчи? Вече наистина взех да се обърквам - имам една представа а тя все повече отива по дяволите