Радев: С Борисов не сме минавали границата, коректив за всяка власт

Президентът настоя за навременни социални и икономически мерки
Обновена: 9 апр 2020 19:09 | 9 апр 2020 18:23, Веселина Йорданова
541
Радев: С Борисов не сме минавали границата, коректив за всяка власт
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев смята, че има взаимодействие и единни действия по редица важни въпроси с премиера Бойко Борисов.

Не мисля, че сме минавали границата, всяка власт се нуждае от коректив, каза Радев в интервю на живо пред bTV.

Според него, когато армията от безработни се множи всеки ден, не е уместно хората да бъдат занимавани с отношенията между двамата.

Не е време за емоции, избухвания и сърдити пози, в този спектакъл аз няма да участвам, заяви президентът и допълни, че премиерът трябва да е наясно, че президентът и народът не са публика, от която трябва да се очакват аплодисменти. Освен това криза не се управлявала със страх и паника. Радев отново настоя и за социални и икономически мерки - навременни, достъпни и безвъзмездни.

Гладният човек помита всякакви ограничения и мерки, каза Румен Радев.

Според него приоритетът на кабинета, който е за инвестиция в инфраструктурни проекти, трябва да се насочи към инвестиция в човешкия капитал.

Президентът подчерта, че не иска да се бърка в работата на експертите. Уважавам ги и винаги съм казвал, че трябва да се спазват препоръките им. Но нека се вслушаме в СЗО, която призовава за тестване и тестване, коментира президентът, според когото сме закъснели с активното тестване.

Кабинетът взе ясни и навременни мерки за социална дистанция и изолация, и това е добре. Кабинетът успя да се включи навреме и да активира родната ни промишленост да тъче платове. Това са положителни стъпки. Както и разгърната хиперактивна кампания, каза Радев.

Нямам нужда от личен говорител, който да обявява за смъртта на моя баща, това са лични неща, подчерта държавният глава.

Радев изрази притеснение обаче, че хората могат да нарушат мерките заради продължаващата изолация и поиска поетапно облекчаване и разумно управление на ограниченията. Не критикувам карантината, подчерта той.

"Пуснете Витоша, нима вирусите са повече, отколкото в транспорта", попита президентът и настоя за регулиране в това отношение - както за планината, така и за парковете. 

Трупове, морги, ад, цитира той думи на премиера Бойко Борисов и апелира - нека мислим за психическото състояние на хората.

Президентът изрази опасение от загуба на конкурентоспособност, ако се забавим с мерките и икономическото възстановяване. Масова емиграция за мен е най-лошият сценарий, каза Румен Радев.

Държавният глава каза, че е разбрал от медиите за обявяване на извънредното положение. Не съм се дръпнал аз от съвместната работа, разривът беше моето вето, коментира той, но посочи, че трябва по-широко взаимодействие между институциите.

Президентът призова за спазване на всички мерки за защита и социална дистанция във връзка с предстоящия Великден.

Знам как да се боря, и как да бъда смирен, каза Радев на финала на интервюто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


541
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
435
0
 
1
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 4 години
А май ти светна,че правителството гледа да опази твоя електорат !?!
434
0
 
2
 
! Отговори
Чичо Иван преди 4 години
Знаеш ли как беше при бай Тошо или само си чувал?
433
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само на мен ли ми се струва, че Радев има нездрав вид? Много блед и с пресъхваща уста. Да не е хванал коронавирус?
432
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
to pone da see morkovi i zele v prezidentstvoto...ili luk i praz, riapa, krastavichki, piper, patladjan...
431
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
toz fikus kolko leva budjet ima i za kakvo mu plastate bg levove?znae li niakoi?! :-)))parite zanego ot parka li sabirate ili gi kradete ot bankite?
430
3
 
9
 
! Отговори
От кухнята преди 4 години
Едно време, за да те приемат да учиш за военен летец в ВНВВТУ "Г. Бенковски" критерия е почти 100% от здравословните тестове и издръжливост. Имаше и някакъв уж изпит по математика... Но ако си минал здравословните си вътре! Толкоз за интелекта и прочие....
429
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тиии колко си долеееен
428
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
200 000 се върнаха без стотинка да са внесли здравни и др. осигуровки, над 1 милион живеят от детски надбавки, започват да раждат от 12 годишни и така през година, през две...Да видим как ще се напълнят кръчмите от тези дето най-много се вайкат!
427
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой се оплаква най-много - който все УЖ няма печалба от ресторанта или хотела, тези дето се осигуряват на минимална заплата, а другото на ръка. Нали ревахте, че държавата е най-лошият стопанин, че всичко трябва да е частно, а сега - държавата да дава! Нали трябва да си внесете данъците, че да има пари в държавата!
426
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видя се, че да си изгорил 100 тона керосин в небето не означава, че си наясно какво се случва на земята сред хората. Вопиюща неадекватност на резидента! Импичмънт!Пауне форкат, пауне!
425
8
 
18
 
! Отговори
Разбирач керосинов преди 4 години
Радев кажи откъде и кога трябва да изгрява слънцето бе, че то се чуди!Тайба в разбирача каунест.
424
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Злобюл да замлъкне!
423
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Злата свекърва да замлъкне!!!
422
15
 
10
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До национален предател: Къде, жалък гербаджийски ***, видя злоба в това, което казва президента Радев, къде - заговор за сваляне на правителството? Хайде, цитирай злобното в думите му. Не си чел статията изобщо нито си слушал интервюто - пишеш по опорна точка.
421
10
 
7
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Радев-празнодумец: Празнодумец си ти, драги, и жалък ***.Точно днес сутринта дадоха думата на представител на хотелиерско-ресторантьорският бизнес, и той на практика казва същото, както президента Радев: че икономическите и социалните мерки на правителството закъсняват. Каза го и Радан Кънев в обръщението си към премиера.А това, което си постнал, е извадено от копи/пейста - нищо ново.
420
15
 
13
 
! Отговори
1.8Т големия мотор преди 4 години
Евала Радев. Каза ли му го на Тиквиника.
419
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ти ставам и на крака ли бе ?
418
13
 
24
 
! Отговори
Радев-празнодумец преди 4 години
Радев е празнодумец храбър. Празни приказки, безмислени пожелания в комунистически стил другари дайте да дадем и след 4 години президенстване (празнодумстване) няма нищо полезно и смислено свършено от него за България. Вместо да вървим напред избрахме най-слаабият президент досега и се връщаме много назад към времената на бай-Тошо. Много жалко...
417
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Tozi umnik da go prodadem na afrikanski bratski narod. Ili da im go podarim.
416
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
гроб са в паника с такъв силен и достоен президент ! бяха свикнали на предната г-ца Пл