Борисов за Радев: Това е вероломно нападение, не протегната ръка!

"Който е в еврозоната, ще има милиарди, не трябваше да се огъвам!"
Обновена: 10 апр 2020 13:40 | 10 апр 2020 13:27, Веселина Йорданова
746
Борисов за Радев: Това е вероломно нападение, не протегната ръка!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов категорично отказа да коментира критиките на президента Румен Радев в кризата с пандемията. Той обаче призна, че е трябвало да продължим уверено пътя към еврозоната.

"Това е вероломно нападение, не е протегната ръка", категоричен беше той по повод репликите, че не сме били готови за кризата.

Още по темата
"Той (Румен Радев - бел. ред.) вчера даде ли ви една идея, попита премиерът и заяви, че нито иска да чува, нито да коментира казаното и въпроси по него. Не сте прави, когато някой напада и удря, да казвате "двама се бият", подчерта Борисов.

Сравняват ме със Сингапур, с Германия, с най-подредените държави в света, ядоса се премиерът. По думите му милион пъти някой да повтори - масово тестуване, никоя държава няма тестове. Премиерът каза, че е възложил да се възобнови работата на Института по микробиология, за да си правим тестове у нас.

Той даде да се разбере, че няма да се отказваме от членство в еврозоната, защото държавите, които са там, ще разполагат с огромни средства, а останалите ще теглят дългове с големи лихви, но че именно затова е трябвало да продължим с действията.

Премиерът коментира, че дълг ще изтеглим, ако свършат парите от резерва, които са над 10 млрд. Тази криза е страховита. Не трябваше да се огъвам толкова, когато много уверено вървяхме към чакалнята на еврозоната. Трилиони ЕЦБ отпуска за борба и възстановяване, но за кои държави, посочи той.

Борисов изрази надежда да наваксаме до края на април заради това, че сме били финансово дисциплинирани. "Има само едно условие да изпълним, работи се по него и да си кандидатстваме отново. Не че сме се отказали, но решихме да сме по-бавни, за да убедим по-бързо хората", коментира той.

Самотни майки, за хора, които нямат доходи, сме заделили няколко десетки милиона, каза премиерът и уточни, че се работи по такава схема.

Движението на транспорта се подобри във времето на коронавируса, каза Борисов по повод транспортните коридори.

Той посети фирма за производство на маски и заяви, че на такива бизнеси се отваря възможност да работят, включително за чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


746
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
405
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откъде ще има милиарди? Милиардитеидват само по един начин -- производствои търговия. Останалото са влажнисънища на некомпетентни политици.
404
1
 
4
 
! Отговори
До 456 преди 4 години
Няма какво да чета повече ! Знам,обяснено ми е от доверен човек ! С две думи при Валутен Борд не може да се наливат външни пари !Тоест,седим на едно ниво !Виж какво стана с Естония.И те бяха подомно на нас ,но излязоха от борда и подръпнаха.Не случайно есента тоня от борда се обяви против вдигането на мин.ря.заплата.Трябва просто да влезем в ЕЗ !
403
0
 
1
 
! Отговори
До 456 преди 4 години
Ами именно ! Парите в обръщение са константа ! Тоест заплатите трудно могат да дърпат от вън ( кредити ) ! Не съм казал,че е пряко обвързана както валутите,но е в основата да се регулират точно тези пари в обращение !
402
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква еврозона бълнува тозиамерикански прислужник --единствената му цел е да прехвърляпарите на българските данъкоплатцив американския бюджет и даполучава потупвания по рамото.
401
1
 
3
 
! Отговори
Ц преди 4 години
Пътуваш с билет
400
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 448Във ВАЛУТЕН БОРД няма как да дръпмем напред,защото е обвързан и с минималната раб.заплата.По-голяма глупост не бях чел. Всимки от ГЕРБ ли сте такива икономисти. То си личи май.Валуген бард или валутен съвет - поддържа валутен резерв, който покрива парите в обращение, не кредитира директно правителството, няма монетарна политика, фиксиран курс. Къде видя минимална работна заплата. Изказване в стил икономичедсите познания на Вожда. Не се излагай.Прочети още на: https://dnes
399
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е ББ. Радев само вдига лозунги, никакви конкретни идеи и предложения!
398
6
 
7
 
! Отговори
До 450 преди 4 години
България може да просперира единствено след атаката на NASA, когато примитивна Рус и такива нещастници като тебе отидат в небитието.
397
17
 
12
 
! Отговори
До 450 преди 4 години
Радев е некадърен политик !Кариерист,но без усет.Фалшива дипломатичност,популиски изказ чрез диктовка от БСП.БСП ги видяхме как оплескаха нещата два пъти.Пасивна и травиална политика лишена от идеи.Просто консумация на власта.Абсолютно корупционна партия, лобираща стари номенклатурни олигарси.Ако си мислиш,че Радев ще има тежест в решенията на държавата си в жестока заблуда.Сега е болезнено очевадно,че по поръчка напада и критикува така пошло щаб и правителство,самият той вероятно го осъзнава.
396
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просперитет ще има само при президентска република с Радев. Всичко друго е АКТИВНА ГЛУПОСТ.
395
6
 
12
 
! Отговори
we преди 4 години
Бай *** е по келепира. Това е мотивацията за еврозоната.
394
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво повече да каже Борисов?!Кратък,прям и разбираемо конкретен!Докато слушате оня "експерт" Райчев ще си патите! Във ВАЛУТЕН БОРД няма как да дръпмем напред,защото е обвързан и с минималната раб.заплата.В началото на еврото може да има известни сътресения,заради десетичната запетая,но са нищожни за сметка на една сигурност и реална възможност за вдигане на стандарта.Бавно става,но е редно.Радев изобщо не го коментирам.Той е свършил курса като политик ! Нелепи глупости сътвори !
393
21
 
11
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Следващите президенски избори не са далеч Това безполезено - дори вредно създание доказа многократно, че не може да бъде обединител на нацията. Няма такава държава където президента воден от личната си образа и подстрекаван от жена си така открито да съботира работата на правителството в борбата ме срещу заразата.За това на следващите избори ще гласуваме за героят на страната, човека който неуморно се бори за здравето на българите. това е ген. Мутафчийски. МУТАФЧИЙСКИ ПРЕЗИДЕНТ - ДОЛУ РАДЕФФФ.
392
6
 
16
 
! Отговори
Голем Гявол преди 4 години
Чул Боко неква жена да разправя на пазара,че ще дават трильони от ЕС за умрели от вирус и карантина и решил да надмине Гоце с големио шлем с Аецове потоци и хъбове!Голема далавера!Ама не чул,че БГ я няма у списъка!
391
4
 
11
 
! Отговори
Ne преди 4 години
краде пари Радев иска хората да са добре.
390
18
 
9
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
бочко не бъди наивен. Тези червени престъпници не мислят доброто на хората и на страната. Те защитават само свой манталитет на гладни хиени и интересите на Русия. това са потомци на хора които в интерес на Коминтерна пребиваха хората в пиринска македония за да се определят като македонци.Тази глутница хиени - Радев, Нинова, Йотова, Йончева водени от Решетников и Путин искат да ни превърнат отново в Заддунайская геберния на империята на злото. Така, че мачкай ги Бочко защото те няма да ти простят
389
13
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Колко трябва да си заблуден за да мислиш, че Радев е някакъв фактор, или някога ще бъде. Той е Бойково назначение. Нали не си мислите, че Бойко е смятал Цецка за избираема :)
388
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно лапачката е голяма с това Евро.И за пореден път се показа, че Радев е много нива на Б. Б.
387
10
 
6
 
! Отговори
Diplomat преди 4 години
Ти луд да спасение на кой шенген покриване сега на потоците бягаме а набутваме наще деца
386
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БазятаКакво точно ни дава Шенген?