Борисов за Радев: Това е вероломно нападение, не протегната ръка!

"Който е в еврозоната, ще има милиарди, не трябваше да се огъвам!"
Обновена: 10 апр 2020 13:40 | 10 апр 2020 13:27, Веселина Йорданова
746
Борисов за Радев: Това е вероломно нападение, не протегната ръка!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов категорично отказа да коментира критиките на президента Румен Радев в кризата с пандемията. Той обаче призна, че е трябвало да продължим уверено пътя към еврозоната.

"Това е вероломно нападение, не е протегната ръка", категоричен беше той по повод репликите, че не сме били готови за кризата.

Още по темата
"Той (Румен Радев - бел. ред.) вчера даде ли ви една идея, попита премиерът и заяви, че нито иска да чува, нито да коментира казаното и въпроси по него. Не сте прави, когато някой напада и удря, да казвате "двама се бият", подчерта Борисов.

Сравняват ме със Сингапур, с Германия, с най-подредените държави в света, ядоса се премиерът. По думите му милион пъти някой да повтори - масово тестуване, никоя държава няма тестове. Премиерът каза, че е възложил да се възобнови работата на Института по микробиология, за да си правим тестове у нас.

Той даде да се разбере, че няма да се отказваме от членство в еврозоната, защото държавите, които са там, ще разполагат с огромни средства, а останалите ще теглят дългове с големи лихви, но че именно затова е трябвало да продължим с действията.

Премиерът коментира, че дълг ще изтеглим, ако свършат парите от резерва, които са над 10 млрд. Тази криза е страховита. Не трябваше да се огъвам толкова, когато много уверено вървяхме към чакалнята на еврозоната. Трилиони ЕЦБ отпуска за борба и възстановяване, но за кои държави, посочи той.

Борисов изрази надежда да наваксаме до края на април заради това, че сме били финансово дисциплинирани. "Има само едно условие да изпълним, работи се по него и да си кандидатстваме отново. Не че сме се отказали, но решихме да сме по-бавни, за да убедим по-бързо хората", коментира той.

Самотни майки, за хора, които нямат доходи, сме заделили няколко десетки милиона, каза премиерът и уточни, че се работи по такава схема.

Движението на транспорта се подобри във времето на коронавируса, каза Борисов по повод транспортните коридори.

Той посети фирма за производство на маски и заяви, че на такива бизнеси се отваря възможност да работят, включително за чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


746
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
385
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евро та евро, аман вече. Дания лесно го реши с референдум, иска ли народа или не иска. Само Бойко ще решава от името на всички...
384
5
 
16
 
! Отговори
Базята преди 4 години
Само милиарди в главата на тоя. Една мяркка имал да изпълни... То за Шенген от години всички условия все са изпълнени, а сме в Шенген като гледам.
383
19
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Бойко, зощо изобщо обръща внимание на Мунчовите изцепки. Да си кара работата. Да си лае "президента"
382
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Язък. Човека развали седянката на БКП-то.
381
8
 
5
 
! Отговори
Kaka Kuri преди 4 години
До Анонимен Наблюдател и Призив от ПозитаноТи ще видиш какво ще те направя на Конгреса ни !
380
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полицейска държава на мутрите сме,това е!
379
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до Kaka Kuri Наблюдател и Призив от ПозитаноНе те ли е срам цял ден да тролиш под различни никове, гербава амебо?
378
15
 
5
 
! Отговори
Kaka Kuri преди 4 години
Ей, палячовци! Не ви се плаща да сте толкова деликатни! Я ударното плюване и оливането с помия да почне вече! И се пазете от короната, че едвам са ви намерили... Иначе - всички вън и да празнуват кой каквото се сети.
377
11
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Бойко, отбранявай се като те нападат! Хващаш ръката и тръшкаш тялото с някоя хватка.
376
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Сравняват ме със Сингапур, с Германия, с най-подредените държави в света, ядоса се премиерът."Абе ти на какви наркотици си бе ***, ти си за наркокомуната бе!
375
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Тая гадинаШвеция и Беларус не обявиха безумна карантина и никой не умря в тези държави от измисляния им юдо-масонски вирусСигурен ли си?Швеция има 4.5! пъти повече смърни случаи и над 5 пъти повече критични на милион в сравнение със съседна Норвегия, която влезе в карантина много по-рано! Беларус имаха първия смъртен случай на 1ви април а в момента са почти колкото нас и 4 пъти повече критични от нас!
374
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ааа моля ти се ти обичаш да си мериш шушумигата с по напреднали страни кво се сърдиш като ушипана мома....
373
3
 
3
 
! Отговори
Разбрах преди 4 години
О всичките коментари искате да лижите подметки.Дерзайте.
372
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изчезни бе *** банкянски Бай ***! Ти си срам за държавата!
371
5
 
10
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Луканов: На историк ли се правиш? Коя година сме сега, та да се занимаваме пак с Луканов. Ако търсиш отрочета, ще ги намериш във всички партии.А по приказките на Бойко: Този човек има проблеми със психическото си здраве. Всяка критика приема едва ли не като обявяване на война (но само пред медиите) и то за да баламосва електората, че е неповторим и непогрешим. Не знам дали и сам си вярва, че е така.
370
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Митко-до 402Мисля че не разбираш какво представлява тоя процентен буфер. Той е средство за запазване стабилността на общата парична система без това да влияе на т.нар. convergence rates. Това няма нищо общо с печатане на пари, и не означава "излизане от валутния борд" в смисъл, че трансформацията остава в рамките на фиксирана стойност (просто в малко по-широк диапазон), което е и логично, тъй като става дума за напасване към много повече от един "партньор".
369
0
 
6
 
! Отговори
Barba Ganios преди 4 години
До селянин от хасковскоdo 412 ..prezidenta go kaza " niama nishto po- opasno ot aktivnata glupost " !!!
368
4
 
11
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До селянин от хасковскоББ парите от еврофондовете в какво ги инвестира??? Днес е видно че са изхарчени, а не инвестирани в нещо полезно !
367
10
 
7
 
! Отговори
Луканов преди 4 години
До Анонимен 387Алоу къса памет или амнезия имаш.А за Лукановата зима и купонната система и големия глад,кой ще ми плаща ?Техните некадърни отрочета ли да гледам?А сега ходом марш наляво,надясно и право в лай..то прясно!
366
5
 
15
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До селянин от хасковскоПак за пари ли иде реч? типично в стела на герберските *** : ние акъл имаме, прари ни дайте! Радев как така с това образование и проф. опит в рискова професия ще им дава акъл на пожарникоро-милиционерите и най вече на рекетьора и бивш мутрак ББорисов, м?