Борисов за Радев: Това е вероломно нападение, не протегната ръка!

"Който е в еврозоната, ще има милиарди, не трябваше да се огъвам!"
Обновена: 10 апр 2020 13:40 | 10 апр 2020 13:27, Веселина Йорданова
746
Борисов за Радев: Това е вероломно нападение, не протегната ръка!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов категорично отказа да коментира критиките на президента Румен Радев в кризата с пандемията. Той обаче призна, че е трябвало да продължим уверено пътя към еврозоната.

"Това е вероломно нападение, не е протегната ръка", категоричен беше той по повод репликите, че не сме били готови за кризата.

Още по темата
"Той (Румен Радев - бел. ред.) вчера даде ли ви една идея, попита премиерът и заяви, че нито иска да чува, нито да коментира казаното и въпроси по него. Не сте прави, когато някой напада и удря, да казвате "двама се бият", подчерта Борисов.

Сравняват ме със Сингапур, с Германия, с най-подредените държави в света, ядоса се премиерът. По думите му милион пъти някой да повтори - масово тестуване, никоя държава няма тестове. Премиерът каза, че е възложил да се възобнови работата на Института по микробиология, за да си правим тестове у нас.

Той даде да се разбере, че няма да се отказваме от членство в еврозоната, защото държавите, които са там, ще разполагат с огромни средства, а останалите ще теглят дългове с големи лихви, но че именно затова е трябвало да продължим с действията.

Премиерът коментира, че дълг ще изтеглим, ако свършат парите от резерва, които са над 10 млрд. Тази криза е страховита. Не трябваше да се огъвам толкова, когато много уверено вървяхме към чакалнята на еврозоната. Трилиони ЕЦБ отпуска за борба и възстановяване, но за кои държави, посочи той.

Борисов изрази надежда да наваксаме до края на април заради това, че сме били финансово дисциплинирани. "Има само едно условие да изпълним, работи се по него и да си кандидатстваме отново. Не че сме се отказали, но решихме да сме по-бавни, за да убедим по-бързо хората", коментира той.

Самотни майки, за хора, които нямат доходи, сме заделили няколко десетки милиона, каза премиерът и уточни, че се работи по такава схема.

Движението на транспорта се подобри във времето на коронавируса, каза Борисов по повод транспортните коридори.

Той посети фирма за производство на маски и заяви, че на такива бизнеси се отваря възможност да работят, включително за чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


746
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
465
2
 
0
 
! Отговори
проф.вбесилка радева преди 4 години
Значи този човек борисов е много *** и аз не мога да го понасям още от преди, за това му избрахме президент от фейсбукито, да му е звучно името, пък ние откъде да знаем как изглежда и че и той бил немалко ***, но като чуе за самолети и се успокоява, начи ше ви правим всичките пилоти
464
2
 
8
 
! Отговори
Кьормеков преди 4 години
Всички институции без изключение, нон- стоп по давлението на Борисов,злословят *** по адрес на президента Радев.Представете си,в каква държава живеем!?Един не до там образован индивид,"разплаква" майката на всеки който му се противопостави.Ако си натикал държавата в дъното на дъното на "помийната" яма,ако имаш чувство за неудобство,ти трябва буквално да се покриеш!Почти всички важни средства за масово заблуждение,са на яслата герберска,която се пълни от обърканите нашенци.
463
1
 
5
 
! Отговори
Все му нещо пречи преди 4 години
На калпав футболист и топката му пречи...
462
2
 
6
 
! Отговори
до465 преди 4 години
Не може да нзричаш Русия,че е враг номер едно и да чакаш да ти даде нещо евтино.Всеки ден плюваме по нея ,разбра ли горе-долЕ.
461
1
 
1
 
! Отговори
Споко? преди 4 години
Да не се окаже, че убийството на ген. Сюлеймани и разпространяването на корона-вируса са поръчани от едно място?
460
2
 
3
 
! Отговори
Ибн ебн ал кравар преди 4 години
Пидирастник, като имаш добра професия самодостатъчен ли си, ходиш до магазина или берш хляб по дърветата. Майкя ти прозда
459
4
 
12
 
! Отговори
До 523 преди 4 години
За разлика от теб аз не разчитам нито на Борисов, нито на Радев! Имам добра професия и печеля достатъчно. Не плача като теб от немощ или злоба. Такива като теб виждат властта като място за крадене.
458
13
 
9
 
! Отговори
spoko! преди 4 години
Рано или късно корона-вирусът ще си отиде, а с него и неговите създатели, защото след това Хагският трибунал веднага ще се заеме с престъпните ***, които го създадоха. Да му мислят крепостните мужици и китайските другари...
457
7
 
5
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-518,нникой не те е спрял,да си губиш времето с тиквата.
456
8
 
7
 
! Отговори
няма кой! преди 4 години
Имахме си султан и държава а сега нищо!
455
7
 
21
 
! Отговори
Боко е пълен идиот!! преди 4 години
Само приказките му са големи а делата никакви!
454
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САМО С МАСКИ!
453
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бокооо, толкова завист и простотия има в теб че поставяш нов рекорд на Гинес.Как е къщата в Барселона, детето здраво ли е? Питам за една бивша миска дето стана милионерка благодарение на теб
452
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не трябва човек да си губи времето с Радев. Много време давахме кредит на доверие на човек, който не познавахме. Оказа се, че не го е заслужавал. Това е кукла на конци, издигната от Първанов, поета от Нинова и командвана от съпругата му. Такъв човек НЕ ЗАСЛУЖАВА и капка доверие! Всички виждаме ясно недостатъците на ББ, но кой да поеме ръководството?
451
6
 
13
 
! Отговори
Mudyu преди 4 години
Абе и ромъния да те задмине икономически е пълно унижение. Браво чоко, с теб сме, остава само молдова да ни задмине.12775
450
2
 
9
 
! Отговори
fory преди 4 години
Каква битка на титаните само.Единия голям лъжец и крадец ,другия пълен кьорфишек с пагони!Лапайте докато можете,после голямото оглозгване в последна фаза!
449
16
 
8
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
Бойко иска да ни помогне, да вземем грантове, но вие пак си лаете. Всичо наизлязло по улиците. Абе хора ще измираме заради глупостта ви. Вижте гробовете в Ню-йорк.
448
13
 
4
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
Бойко иска да ни помогне, да вземем грантове, но вие пак си лаете. Всичо наизлязло по улиците. Абе хора ще измираме заради глупостта ви. Вижте гробовете в Ню-йорк.
447
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 515 Прав си колега, подкрепям те , че скоро и по долечно бъзеще няма да стане по добре поне за народа за други които и сега са си добре ще стане още по добре.
446
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега използвайки вируса спокойно ще направят това което им бяха наредили - да вкарат еврото ,а овцете ще стоим и ще гледаме ,но всичко после ще бъде за наша сметка !