Комуна на зависими изнемогва заради паниката от COVID-19

Всички са здрави, но вече никой не иска да им дава работа
11
Комуна на зависими изнемогва заради паниката от COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Център за хора със зависимости в Челопечене остана без средства, след като преди дни от Оперативния щаб съобщиха за заразени с коронавирус в женска комуна, която живее извън София.

Въпреки че сред хората, за които се грижат доброволците Диана Реча и Георги заразени няма, сега дейността им е силно ограничена, тъй като техни партньори спират да работят с тях след тази информация.

Още по темата

„Нашата резидентна програма е с дългосрочен престой на хора с различни зависимости и също на хора без дом. Принципът е, че никой не заплаща за престоя си. Повечето от тях нямат стаж, нямат осигуровки. Ние трябва да се грижим за тях“, разказа пред bTV Диана.

За да печелят допълнителни средства, доброволците предоставят редица услуги, сред които строителни ремонти, реставрация на мебели и хамалска дейност, но в момента всичко е спряно.

Започнали проблеми и с доставките на храна.

„Нещата коренно се промениха, доста резервирано започнаха да се отнасят към нас. Доста ни навреди това изказване. Хората в страха си ни отпращат. Познават ни от 15 години, но след това изказване нещата се промениха. Някои просто ни игнорират, което за нас е в ущърб, защото ние по този начин се издържаме. Още повече, като се затяга положението, няма как да работим“, разказа Георги.

Наред с всичко останало се появи и друг проблем – дарената храна за комуната, която остава и която доброволците разпределят за хора в нужда, сега също трудно достига до тях, тъй като получателите на дарението се страхуват, че може да е заразена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 7Напълно нормално и най-естествено е всеки да поставя себе си в "правилната" група при някаква житейска ситуация. Но често се забравя, че това е само лично мнение. Дали е така е, по-верен отговор могат да дадат само другите около нас. Най-малкото, защото имат възможността да са обективни и безпристрастни в даването на оценка. При добро желание...
5
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си *** е въпрос на личен избор, така че не ми дреме, даже съм доволен.
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая комуна няма ли малко земя, двор нещо? Трябва да си произвеждат голяма част от храната и сами.
3
10
 
4
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Е как, бе нали според гения на човечеството Върховния Радев всичко е ток и жица?
2
5
 
8
 
! Отговори
Мен преди 4 години
ДА са мислили преди да почнат да се бодат. Тва е положението.
1
5
 
13
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
станахме ЧОВЕК ЗА ЧОВЕК ВЪЛК