Радев и Ердоган обсъдиха борбата с коронавируса

"В условията на тази криза доказахме, че сме добри приятели и съседи"
103
Радев и Ердоган обсъдиха борбата с коронавируса
Снимка: БГНЕС

Борбата с коронавируса изисква общи усилия, сътрудничество и солидарност. Това беше общата позиция на държавните глави на България и Турция Румен Радев и Реджеп Тайип Ердоган, които проведоха днес телефонен разговор по инициатива на турския президент.

Още по темата
Президентът Радев поздрави своя турски колега за предприетите мерки в борбата с коронавируса и оказване на социална и икономическа подкрепа на засегнатите, която да смекчи негативните ефекти от кризата.

Българският държавен глава изрази признателността си за бързата реакция на Република Турция, която първа предостави на страната ни медицински материали и предпазни средства.

Реджеп Тайип Ердоган отбеляза съдействието на Турция при евакуирането на 46 български граждани от Мароко, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В условията на тази криза България и Турция отново доказаха, че са добри приятели и съседи, беше позицията на двамата президенти. Румен Радев благодари за своевременното решение на турската страна за пропускане на тежкотоварните камиони през българо-турската граница, без да се прилага 14-дневна карантина за шофьорите, което е от значение не само за двете страни, а и за Европа.

Да бъде преустановена наскоро въведената практика транзитно преминаващите през България турски граждани да информират предварително чрез дипломатическо или консулско представителство за пътуването си, призова президентът Ердоган.

Българският държавен глава постави въпроса за облекчаване на превоза на български граждани с онкологични заболявания, чието животоспасяващо лечение се провежда в болници в Република Турция. Президентът Ердоган се ангажира да постави въпроса за разрешаване в ресорните министерства.

Турският президент призова от своя страна за гъвкавост и разрешение на износа на етанол от България за Турция, необходим за производство на дезинфектанти. Президентът Радев подчерта, че при първа възможност страната ни приоритетно ще възстанови доставките на етанол за своята съседка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали Радев не вярваше, че има коронавирус, нали непрекъснато ни убеждва, че не са необходими толкова строги мерки...
52
1
 
5
 
! Отговори
Мая Манолова преди 4 години
Безполезния от Дондуков пак се обу в обувките на батко Бочко и тръгна да благодари за това което свърши Бойко Борисов. Както винаги Злорадев е подир събитията и обира трохите останали от трапезата на големите. Ми такава му е съдбата - вечно добира огризките след батковците. Ами да му простим - все пак той е случаен човек случайно попаднал в политиката за първи и последен път и неуспял да се адаптира. Тъжно наистина. Следващият президент на страната ще бъде кооой - ами ген. Мутафчийски разбира се
51
2
 
2
 
! Отговори
Мая Манолова преди 4 години
До Анонимен...Кого разследваха Испанските власти за пране на пари не беше ли някакъв Пожарникар....Бъркаш червена чутуро - в момента се разследва едно взимане на рушвет от една шведска фирма за да се изберат нейните самолети, една държавна измяна в полза на Русия със обещанието да се извади БГ от ЕС и НАТО, едни назначения на любовници на няколко длъжности, едни опити за осуетяване на проверки срещу един държавен глава на страна член на ЕС и НАТО и т.н и т.н. това не ти ли е по интересно?
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След вируса до голяма степен икономическото положение в България ще зависи как ще се развият нещата с Турция.И Радеф го разбра най сетне.Турция е мн гилям пазар за балгарски стоки а и Балгария има нужда от внос от Турция.Да не забравяме че и най мн инвеститори работодатели в България са турските фирми не като европейските супр маркети които сас шепа работещи прибират големи пари.
49
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кого разследваха Испанските власти за пране на пари не беше ли някакъв Пожарникар.
48
7
 
3
 
! Отговори
Автопортрет преди 4 години
Мисирко бодър съм и аз,държа маркуча смело.Тадъф тадъф пътувам смело,със джипката на селоОбичам да се хваля сам,защот съм хвалипръцко.Дарявам ви сланинка смело,защото имам мазнинка.Гледайте ме бързо във захлас,защото ви направям да *** познайте кой съм аз.
47
2
 
7
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
От единия зависо всико в държавата му.От другия - нищо.Нашият как така обещава разни работи при това положение?!
46
6
 
1
 
! Отговори
Мотамо преди 4 години
До Четете бързо , триятВ стила на говор на вожда и учителя на българския народ Мисирков.Две думи-пет грешки.Ентеуект!
45
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Баровеца-СФКажи го на баровеца от ИПОН.
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе Ердоган ще му се обажда на тоя.По-вероятно ония двамата руснаци кодошлиите Вован и Лексус, дето се обадиха на Заю Баев и на Елтън Жон.Тази дни ще се разбере.
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя ходи 1-месец след Борисов. На 3-ти март когато Борисов се оправяше с истинска криза, бежанците, тоя се правеше на националист и ходи въпреки забраната на Шипка. Когато борисов договаряше камионите да вървят, тоя дрънкаше пак глупости за мерки и теглилки. Късно е либе за китка, рейтинга потъна, всички те видяха що за стока си.
42
1
 
3
 
! Отговори
Винету преди 4 години
До 39. Вече си много смешен и жалък с този ялов призив. Казах ти, че тази работа не става с плюнчене по сайтовете.
41
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
радеф се чуди как да си вдигне спадналия рейтинг.
40
2
 
3
 
! Отговори
Човек с мазнинка преди 4 години
И маме умни хора,но не им даваме възможност поне да дават съвети в управлението на държавата.Като Теодосий Теодосиев,примерно.Физикът с богата обща култура и познания,учител на млади медалисти по световни конкулси.Може би,защото глупоста на някои ще стане много очевадна...
39
8
 
2
 
! Отговори
нормален не гей преди 4 години
С комшулъка само с арно требе убединителю на нацията радеф си знае работата не е кат боко
38
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма по-страшно от активната глупост.
37
15
 
2
 
! Отговори
русофил преди 4 години
Добре че е радев та булгария успя да е за пример на света в борбата срещу ковид19 нека да му ръкопляскаме в 24 часа от балконите
36
3
 
20
 
! Отговори
апо преди 4 години
Радеф шоу....Ердоган е разбрал за нелепите излагации на нашия некадърник и е решил да се поразведри малко с персонален епизод на балканския Ал Бънди.
35
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Долу Боко Тиквата!
34
10
 
28
 
! Отговори
Ха,ха,ха преди 4 години
Как точно Радев се бори с коронавируса, като всява смут ли? Какви ли съвети е дал на Ердоган? Смях в залата. Та Радев е полотически труп.