Увеличават се болните с коронавирус – с 13 за последните 24 часа

Нарастването на броя е с 2,1% в сравнение с предходния ден
Обновена: 10 апр 2020 08:44 | 10 апр 2020 08:12, Елка Василева
263
 Увеличават се болните с коронавирус – с 13 за последните 24 часа
Ген. Венцислав Мутафчийски. Снимка: архив, БГНЕС

Новите случаи на болни от COVID-29 са 13. Петима от тях настанени в болница. През последните 24 часа са били изследвани 494 души. Това съобщи председателят на Националния оперативен щаб поф. д-р ген. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг.

Потвърдените до момента общо случаи на болни с коронавирус в страната са 624. Увеличението на броя за вчера в сравнение с предходния ден е 2,1%.

Общо в страната са направени 18 502 проби.

От вчера няма нова област със случаи на COVID-19.

В София са 8 от новите случаи. В Кюстендил – един, в Пазарджик – един, Велико Търново - един и Русе – двама.

Медицински персонал са 33-ма - 5,3% от случаите.

Излекуваните са 54, към момента – шест нови. От „Пирогов“ -  един, Варна - един Шумен – един, Добрич - един и Кърджали един. Общо 35 мъже и 19 жени. Средната възраст е 47 години.

Няма починал за деня. Общо 24 са починалите. Средна възраст на починалите е 65 години.

„Изяснява се ситуацията при един болен, който е приет в Александровска болница в тежко състояние и след няколко часа е починал. Очакваме да видим дали е положителна пробата, иначе клиничните признаци силно наподобяват коронавирус инфекция", каза Мутафчийски.

230 са общо болните в болница, от които 33-ма са в интензивни отделения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
2
 
2
 
! Отговори
Щ.Младши преди 4 години
Вие само притуряте към общата цифра все нови и нови,а не сте приспаднали от нея нито един излекуван!
216
2
 
2
 
! Отговори
Бож. преди 4 години
И един нов да има на всеки 24 часа,това пак ще значи че се "увеличават"
215
1
 
3
 
! Отговори
Е и преди 4 години
Голям праз
214
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
колко теста направиха и от тези тестове колко са се увеличили заболелите не разбрах
213
1
 
1
 
! Отговори
ген.Мутафчийски преди 4 години
До ПроСоТокажи какво не ти е ясно да ви отговоря.
212
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как така с 13 случая се увеличават а с 21 например например не се увеличават.Ще се увеличават като падне тази карантина тогава наистина ще се увеличат и не мога да разбера защо ген.Мутафчийски си спестява тази тенденция той много добре го разбира това .Мълчанието е знак че действа както му кажат
211
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Увеличават се при изолация сега помислете кога и как ще се увеличат като падне изолацията при положение че има и научно разяснение че вирусът не отслабва при високи температури .След месец тук ще е морга в резултат на верките без никаква превенция и изследвания
210
8
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Fallschirmspringerщо се отнася до "журналистическите въпроси".....ами НЯМА И ДА ЧУЕШ СМИСЛЕН въпрос от тях,защото те ("въпросите им") ПРЕДВАРИТЕЛНО СЕ СЪГЛАСУВАТ !!!Тпи въпроси му задават,тпи отговори получават.КЛИШЕТА и ЯЛОВЩИНА блика И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ!.."Тхе Шоу маст гоу он!"..
209
5
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Fallschirmspringerе кой е казал,че "висшите офицери НЕ могат да носят униформата си "?!?!?!Въпроса е защо тоя УЖ "професор"..(със сигурност има И това "звание"!),се ПЪЧИ НЕПРЕКЪСНАТО с ЛАМПАЗИТЕ?!?!-Няма цивилни дрехи ли?Проявите му са В ЦИВИЛНОТО ОБЩЕСТВО,НЕ в казармата!!!!Та ЗАЩО?!..-Защото "така му харесва",или трябва ДА ПЛАШИ с нея народонаселението?!..Ще повторя:-И Радев е генерал,но никога не се е появявал в "цивилизацията" с униформа!като иде във ВВС,тогава просто е длъжен
208
4
 
0
 
! Отговори
До Питър 190 преди 4 години
По 1TVRUS "Време покажет" дискутираха тези въпроси и показаха статия за круизен кораб на които по памет имало около 400 заразени.От тези които се оказали без симптоми 50% показали някаква пелена (доколкото си приведох) която покрива белия дроб. Не съм сигурен в медицинския термин но по някакъв начин вируса въздейства върху белия дроб и на тези без симптоми.Днешната публикация на корейците че 91 заразени са повторили заразата показва че може би не се изгражда имунитет като повечето вируси досега.
207
1
 
9
 
! Отговори
*/* преди 4 години
Тотален фейк.Страдащите от зъбобол са сигурно над милион.13 ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ...ТОВА Е ПОДИГРАВКА С БЪЛГАРИТЕ.
206
7
 
10
 
! Отговори
стая 101 преди 4 години
Няма никакъв вирус. Казаха на няколко човека с хронични болести че са умрели от covid19 и хората изпадат в паника. Познавате ли някой болен от коронавирус?
205
3
 
18
 
! Отговори
245 преди 4 години
Хиляди пъти повече са я изкарали на крак и без да разберат като останалите грипове,ама нали трябва да се тероризира населението,не е достатъчно да го докараш до просешка тояга с безумните за страна от ЕС заплати на обикновените хора,с безумните по- високи цени, с поредните милиарди, които ще потънат в джобовете на върхушката,а ние ще плащаме,но не е сдостатъчно,трябва да ни тъпчат и мажат, а ние не само не трябвало да роптаеем,но и да пеем хвалебствени химни.Е,то бива може,ама
204
1
 
5
 
! Отговори
245 преди 4 години
И как го разбраха като не правят тестове?Карат в интензивното възрастен човечец, самотно живеещ с тежък инсулт и му правят тест да не умре от короната? Или някой със счупен крак
203
4
 
12
 
! Отговори
до 204 преди 4 години
Хиляда пъти обяснихме,че нито в Англия е забранена разходката в парка включително и семейно,нито в Ню Йорк,нитов Германия като тук.Всичките починали са с тежки заболявания!В АВстрия и Германия вече се говори за постепенно излизане от карантина,тук в необозримо бъдеще,въпреки че казаха, понеже сме ваксинирани с БЦЖ сме толкова устойчиви на вируса И ПРИ 90 И КУСУР ПРОЦЕНТА ПРОТИЧА КАТО ОБИКНОЕН ГРИП ВКЛЮЧИТЕЛНО И БЕЗ СИМПТОМИ.У наса поразява само тежко болните и с отслабен от болестите имунитет.
202
5
 
12
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 4 години
Харесват ми интервютата на генерала.Даже на безсмислените и повтарящи се журналистически въпроси,които търсят евтина сензация или по-скоро клюка,отговаря изчерпателно въпреки,че му губят времето.Колкото до униформата,тя е задължителна щом е на служба,а освен това висшите офицери могат да носят униформата си със съответните отличителни знаци за чин и род войски,даже след като са излезли в пенсия.Това е за сведения на тези,които са чували за казармата от чужди спомени.Поне така беше в БНА=
201
11
 
9
 
! Отговори
Далече, далече преди 4 години
Стига сте мрънкали лигльовци. Ако не бяха взети мерките сега щяхте да псувате правителството че нищо не прави. *** все някой му е виновен. Преди го карали да работи, сега го съкратили, взели му правата, не му давали да се разхожда свободно и т. н.... А някой замисли ли се въобще, абе ей жив съм все още, както аз така и децата ми, и възрастните ми родители или ще кажете че това са подробности. Айде стегне те се малко мрънкачи.
200
3
 
7
 
! Отговори
До 186 преди 4 години
Доколкото знам всеки грип удря по нещо ,- сърцето, белите дробове, бъбреците, ушите....
199
3
 
11
 
! Отговори
До ONE преди 4 години
То Боко и дружинката все едно не са ***,начело с богигарда на Тато,завършил милиционерското училище преди 89 г. с целия кабинет оядени внучета на висшестоящи партизани,начело с Лилето Павлова.И такава милиционерщина и гавра с народа,каквато е тук в момента, да не говорим,че няма в другите държави,не имало никога и се готвят да я продължат завинаги.А милиционерите глобяват българи,но оставят малцинството да броди свободно из Зап.парк,както и да се връща свободно от чужбина и без документи!!
198
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На всеки пункт спират и те проверяват за декларацияА, мерят ли температурата дали е над 38 градуса?А,питат ли спрените били ли са в контакт с пътуващ или самите те са пътували извън Бг в огнища със сарс ков 2 (ковид 19 корона вирус)?Пълна анархия! Като ни скриха естетвено ,че малко са числата .Спрат ли карантината и всички ще тръгнат да пътуват навън и числата ще св вдигнат !Неможеш да излъжеш природата,Борисов !