Увеличават се болните с коронавирус – с 13 за последните 24 часа

Нарастването на броя е с 2,1% в сравнение с предходния ден
Обновена: 10 апр 2020 08:44 | 10 апр 2020 08:12, Елка Василева
263
 Увеличават се болните с коронавирус – с 13 за последните 24 часа
Ген. Венцислав Мутафчийски. Снимка: архив, БГНЕС

Новите случаи на болни от COVID-29 са 13. Петима от тях настанени в болница. През последните 24 часа са били изследвани 494 души. Това съобщи председателят на Националния оперативен щаб поф. д-р ген. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг.

Потвърдените до момента общо случаи на болни с коронавирус в страната са 624. Увеличението на броя за вчера в сравнение с предходния ден е 2,1%.

Общо в страната са направени 18 502 проби.

От вчера няма нова област със случаи на COVID-19.

В София са 8 от новите случаи. В Кюстендил – един, в Пазарджик – един, Велико Търново - един и Русе – двама.

Медицински персонал са 33-ма - 5,3% от случаите.

Излекуваните са 54, към момента – шест нови. От „Пирогов“ -  един, Варна - един Шумен – един, Добрич - един и Кърджали един. Общо 35 мъже и 19 жени. Средната възраст е 47 години.

Няма починал за деня. Общо 24 са починалите. Средна възраст на починалите е 65 години.

„Изяснява се ситуацията при един болен, който е приет в Александровска болница в тежко състояние и след няколко часа е починал. Очакваме да видим дали е положителна пробата, иначе клиничните признаци силно наподобяват коронавирус инфекция", каза Мутафчийски.

230 са общо болните в болница, от които 33-ма са в интензивни отделения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 162И що ги четеш?Някой насила ли те кара?Ти доброволно си причиняваш нещо пък после се оплакваш.Кой ти е виновен?
156
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе да го прекръстим тоз вирус Коремавирус, в чест на генерал доктор хирург бог Мутафчийски
155
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
очаквам много скоро някой да разработи софтуер за генериране на новини относно коронавируса, и нарастващата им бройка в страната ....то не се издържа всеки ден по 3 пъти едни и същи глупости, мен ми се повръща вече да ги чета, не знам тез дето ги пишат от къде ги вадят вече
154
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 158хахахаСмотаняка не може да премине границата 1% на изборите ама искал честни избори.
153
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе интересно другите как се справят като нямат Щаб ръководен от коремен хирург с купена диплома и Тиква без диплома.Истината е в масовото тестване, обаче тук не се прави - едно да се спестят пари, друго да може да се хвалят, как България била със сравнително малък брой заразени.Ами с малко тестове - малко заразени. В Италия и Испания се правят между 48 000 и 64 000 теста средно дневно. Нали схващате разликата.
152
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До seiraТая пандемия да не е само тука бе ***?
151
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не искаме ГЕРБ да управлява,те не печелят изборите честно,нито имат доверието на народа!Искаме машинно гласуване и честни избори!
150
6
 
16
 
! Отговори
seira преди 4 години
СПАЗВАЙТЕ ТЕЗИ ПРОСТИ СТЪПКИ И МОЖЕТЕ ДА СИ НАПРАВИТЕ СОБСТВЕНОРЪЧНО ИЗФАБРИКУВАНА ПАНДЕМИЯ ЗА НЯКОЛКО СЕДМИЦИ.НАРОДЕ!!!!!
149
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До seiraЛичи си ,че изобщо не разбираш от биология и химия.
148
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ е вредна за вашето здраве и живот!Не на ГЕРБ!
147
3
 
19
 
! Отговори
seira преди 4 години
3. ГОВОРИТЕ НЕБИВАЛИЦИ ОТНОСНО ИЗМИСЛЕНА СТАТИСТИКА, КАТО СЕ НАДЯВАТЕ ДА "ЗАСЛЕПИТЕ" ХОРАТА С ПСЕВДО НАУКА;4. ЗАПОЧВАТЕ ДА ТЕСТВАТЕ ЗДРАВИ ХОРА, КОИТО, РАЗБИРА СЕ, МОЖЕ ДА ИМАТ ЧАСТИЦИ ОТ ДНК НА КОРОНАВИРУС В СЕБЕ СИ.ПО ТОЗИ НАЧИН "РАЗДУВАТЕ" СТАТИСТИКАТА С ХОРА БЕЗ НИКАКВИ СИМПТОМИ;5. СЛЕД ТОВА ГО ПРЕДСТАВЕТЕ ТАКА, ЧЕ ДА ЗВУЧИ "СМЪРТОНОСНО", ВЪПРЕКИ ЧЕ ВСЕКИ ВИРУСОЛОГ ЗНАЕ, ЧЕ КОЛКОТО ПОВЕЧЕ НЕСИМПТОМАТИЧНИ СЛУЧАИ ИМАТЕ, ТОЛКОВА ПО-МАЛКО СМЪРТОНОСЕН Е ПАТОГЕНЪТ ВИ.
146
0
 
17
 
! Отговори
Ами бреее преди 4 години
Представа си няма нашият "Щаб" каква е епидемичната обстановка. При положение, че няма масов скрининг всичко е албалистика в момента. Интересно сега ако не удължат извънредното положение след 13 Май, ами вземат та разхлабят мерките, току виж скочи рязко броя на заразените. Айде Боко е *** и необразован мутро.питек, няма как да ги знае тия работи ама Мутафчийски е лекар, поне що не слуша той тия дето разбират.
145
2
 
24
 
! Отговори
seira преди 4 години
КАК СЕ ПРАВИ СОБСТВЕНОРЪЧНО ИЗФАБРИКУВАНА ПАНДЕМИЯ ОТ КОРОНАВИРУС ЗА НЯКОЛКО СЕДМИЦИ:1. ЗАЯВЯВАТЕ, ЧЕ ЗАРАЗЯВАНЕТО Е САМО НАЧАЛОТО И ПОВЕЧЕ СМЪРТНИ СЛУЧАИ ЩЕ ПОСЛЕДВАТ. ИЗПОЛЗВАТЕ ТОВА КАТО ИЗВИНЕНИЕ, ЗА ДА ВКАРАТЕ ВСИЧКИ В КАРАНТИНА, А СЛЕД ТОВА ЩЕ ТВЪРДИТЕ, ЧЕ КАРАНТИНАТА Е ПРЕДОТВРАТИЛА ОЧАКВАНИТЕ МИЛИОНИ СМЪРТНИ СЛУЧАИ;2. КАЗВАТЕ НА ХОРАТА, ЧЕ ОМАЛОВАЖАВАНЕТО НА ОПАСНОСТТА Е БЕЗОТГОВОРНО И ТОРМОЗИТЕ (ПРЕСЛЕДВАТЕ) ХОРАТА ДА НЕ ГОВОРЯТ ЗА РЕАЛНАТА СТАТИСТИКА;
144
2
 
5
 
! Отговори
До ! преди 4 години
Чул си - но не до чул ,но щом е казал СЗО слушаш и изпълняваш-седиш си в къщи ...а чул ли си ,че етиопеца на СЗО е работил преди години с Били на Гейтс и са постъпвали милиони десетки за Етопия,а след това Гейтс урежда етопиеца за шеф на СЗО ,а коя година се отменя и защо се отменя "формулата" (а ти не я знаеш -но си наперен като петела на баба ми ). Паника има навсякъде и медиите я подържат и след време ще се появи на бял кон-Бил Гейтс и ще ти врътне един нано-чип в дупето и ще те контролира..
143
4
 
9
 
! Отговори
12_5 преди 4 години
Грешна им е математиката ,но нормално..в средите на управляващите..знанието е забравено.Та..вчера 13 заразени....онзи ден..18..Значи последният ден спрямо предният са 30 %по малко от предният ден , а общо спрямо заразените общо е 3.2%>>или с всеки ден процента спрямо общите ще е равен почти или ще намалява. Тр дасе смята заразени спрямо изследвани за конкретен ден ..!!Абе една мъгла е ,..те мислят че числата са ..алабалистила
142
3
 
10
 
! Отговори
ОНЗИ преди 4 години
АБЕ ОНЗИ ЗАПОЧВАШ ЯКО ДА ОТБЛЪСКВАШ СЪС СЕРВИЛНОТО СИ ПОВЕДЕНИЕ ! ЩО ЗА ГЕНЕРАЛ СИ !?!?!?! Да пази господ от такива офицери !!!!!
141
2
 
15
 
! Отговори
здравна система? преди 4 години
какво трябва да прави човек ако има леки симптоми? една обясняваше по тв нещо, но нищо не се разбра. Май само я затворили за 28 дена да се оправя сама. Че каква здравна система е това? Онзи гел скочи и веднага за 4 дена му махнаха вируса, а хората на самолечение и затвор?
140
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Винетупростите на властумните за слава!
139
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не броят оздравелите защото Европата ще изпраща по малко *** и ще има по малко плюскане за ганьовските управници.
138
2
 
30
 
! Отговори
Пук преди 4 години
До ООНМного ясно, че им трябват жертви. Ако няма жертви, няма годжи-бери по телевизията, няма извънредно положение, няма фондове за справяне с кризата за крадене, а хората ще почнат пак да задават въпроси за Барселона, за имотите на властта, защо сме най-бедни в Европа... въобще все "неприятни" неща.