Ще има ли бум на престъпленията от глад?

Безработицата и отчаянието създават реална опасност
12 апр 2020 13:45, Александър Попов
169
Ще има ли бум на престъпленията от глад?
Снимка: БГНЕС

Увеличаващата се с всеки ден безработица и отчаянието на хората създават реална опасност от неконтролируемо увеличение на битовата престъпност, смята Калина Милославова, председател на Адвокатска колегия във Варна.

"Обществото вече е уморено и обезверено от непрестанното коментиране на ситуацията около разпространението на COVID-19. Скоро ще вземе връх недоволството от ограничителните мерки, липсата на работа, задлъжнялостта и фалитите. Очакваме бум на престъпленията, провокирани от глад", посочи Милославова пред "Труд".

Според нея извънредното положение е довело до срив в икономическата, социалната, образователната, културна и всяка сфера на живота ни.

По думите й, ограниченията скоро ще доведат и до масово преустановяване на адвокатска дейност. За разлика от съдиите, прокурорите, разследващите и държавните служители на бюджетна издръжка, защитниците не получават сигурни възнаграждения.

Тя заяви, че адвокатите са зависими от клиентите си, които обаче са изпаднали са в неплатежоспособност или са останали безработни.

"Наред с това са налице редица задължения за плащане на наеми на кантори, осигуровки, данъци и др. Социалната изолация, неразглеждането на около 90% от делата в съдилищата, ограничаването на работата на частните съдебни изпълнители и нотариуси допълнително блокират адвокатската дейност", допълни Калина Милославова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не са спестили пари какви адвокати са . Аз лично бих казал , че е по добре да не ти се налага да ползваш адвокат .
78
15
 
7
 
! Отговори
До 88 преди 4 години
Хахаха, момченце. Хич не ме е яд. Който е учил за програмист като мен винаги има работа.
77
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 84Яд те е, че някой е ПОВЕЧЕ ОТ ТЕБ, интелектуално, морално и духовно, а също така академични и професионално. Ясен си. Най ви е кеф, да злобеете з чуждото нещастие, особени ако може да докажете пред себе си, че мързелът ви е ооравдан. Споко, след година няма да си а криз адвокатите пак че карат Порше, пак ще живеят в 200 квадрата апартаменти и къщи, а ти ок ще се надяваш, да вземеш 300 лева под масата, че да спестиш.
76
3
 
2
 
! Отговори
Прасчо преди 4 години
Да са живи и здрави.
75
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 82Кадафи доказа, че автоматичен огън, разпръска всяка тълпа. А също доказа, че без външна намеса, може да прави каквото си иска. Сега въпросът е, колко вероятно е, да има външна намеса в БГ. Ами почти никаква, защото са партия с тях. Ще ни стрелят по улиците и тва е ...
74
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Търсех адвокат, да ми реши проблема с селската къща с 10 собственика, в осем града. Така щото аз да работя моята работа, той неговата. Не се разбрахме.Сега пак ще пробвам. Може и да се разберем. Аз на него той на мен. Ако тръгнат по грабеж обаче, едва ли ще му е до мен. С грабеж се печели повече, но е до време. Може да пита Ветоко ли беше, Вълчо ли, забравих.
73
2
 
14
 
! Отговори
Търся преди 4 години
адвокати за селскостопански труд. Заплата - мотивираща, работа в млад и динамичен екип, бонуси - при постигнати резултати. Изисквания - вишу по право и минимален успех от изпити 5.50.
72
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 77Кви глупости приказваш уе тард?Какво чужди да копаш? И аз ти казвам, че храма няма да си а след месец, а ти да комапе след, за след 6 месеца .... Лееелеееее , къф си загубен. Какви криминални какви 5 лева. ЛЕКУВАЙ СЕ БЕ! Жената лекува такива, като тебе редовни. Сега баш най-нужда има от такива като нея, ама съм сигурен, че за теб психолози и хора на изкуството сме все безполезни ... Бачкай на село ТИ.
71
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хе-хе не мога да си представя гладен адвокат и каква загриженост само можело да има престъпления от глад, а ако има бунтове от глад тях за какво да ги броим?!?!?!
70
4
 
14
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
1млнБЪЛГАРИ живеят на кредити а знаете подходите на ЧСИ колекторите МУТРИ мутра КРЪВ ПОВРЪЩА ПАРИ НЕ ВРЪЩА
69
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 37И тогава мутри бизнесмените ще пазят, като 95-да, с хора с малки автомати на връта ... Ще изпозастрелят една групичка гладни, ама щото са спонсори на партията, ще е законно и ще настанат много лоши времена ...
68
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преценявайте - на полицунгерите(60 000) сега едва им стига капацитета за обичайни задължения, КПП-та и контрол по паркове. За контрол дали се носят маски - нямат толкова личен състав. А ако 3% от населението(200 000) огладнеят и тръгнат да крадат по един-два пъти на ден? Няма да насмогнат. Кой ще извикат? Армията(11 000 от които 4000 по границите към момента)? Мда, очертава се да е интересно. Добре че имам огнестрелни...
67
0
 
10
 
! Отговори
До 64 преди 4 години
Като огладнееш ще разбереш колко си бил полезен в града, та ако ще и амнайсто поколение. И може и на чуждо да копаш, ако не си дадеш сметка на къде отиват нещата.А ако си с престъпна нагласа, това за кризата е само оправдание. Ще лежиш и то не като политически, а криминален.
66
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да разрешат временно, да тещрепеме крадците ...
65
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 3 години се осигурявам на максималният праг в България. Държавата е длъжна да ми плаща ;)
64
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 57Я кажи, ТИ какво ще правиш?
63
2
 
11
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
гладът е по силен от тока а олигарх емпатия не чуства
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 61За теб работа е само нкойбда копа и да Мук е. Ти знаеш ли, че до 15 години, няма да има ХОРА, дето ходят на полето, хамалската работа ще изчезне почти изцяло ...
61
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами да отиват доброволци на първа линияИли тия,,гладните,,ще крадат 1000-та измъчени лева от доброволците и тая айдукатка ще ги защитава?
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 66Не че не съм се гласен, ама преди това също не беше много сит...