Ще има ли бум на престъпленията от глад?

Безработицата и отчаянието създават реална опасност
12 апр 2020 13:45, Александър Попов
169
Ще има ли бум на престъпленията от глад?
Снимка: БГНЕС

Увеличаващата се с всеки ден безработица и отчаянието на хората създават реална опасност от неконтролируемо увеличение на битовата престъпност, смята Калина Милославова, председател на Адвокатска колегия във Варна.

"Обществото вече е уморено и обезверено от непрестанното коментиране на ситуацията около разпространението на COVID-19. Скоро ще вземе връх недоволството от ограничителните мерки, липсата на работа, задлъжнялостта и фалитите. Очакваме бум на престъпленията, провокирани от глад", посочи Милославова пред "Труд".

Според нея извънредното положение е довело до срив в икономическата, социалната, образователната, културна и всяка сфера на живота ни.

По думите й, ограниченията скоро ще доведат и до масово преустановяване на адвокатска дейност. За разлика от съдиите, прокурорите, разследващите и държавните служители на бюджетна издръжка, защитниците не получават сигурни възнаграждения.

Тя заяви, че адвокатите са зависими от клиентите си, които обаче са изпаднали са в неплатежоспособност или са останали безработни.

"Наред с това са налице редица задължения за плащане на наеми на кантори, осигуровки, данъци и др. Социалната изолация, неразглеждането на около 90% от делата в съдилищата, ограничаването на работата на частните съдебни изпълнители и нотариуси допълнително блокират адвокатската дейност", допълни Калина Милославова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, Сидни - Хафстрталия. Вземи малко-нормално да се държиш, че вече не е смешно. Линкът не работи. Както и ти.
38
2
 
20
 
! Отговори
препърс преди 4 години
Те престъпленията се увеличиха,ама не и в сводките на МВР,нали трябва на КПП то да седят да мръзнат,и на полицаите взе да им писва,побили ги като чучала,по 12 часа смяна да няма къде да се изпикаеш като хората,ама има една приказка-нека оставим едните бедняци да избият другите,врагът не са гладните и безработните а тези които го причиниха ,врагът са корумпираните политици и банкерите и коорпаративните шефове ,за тях треба тояга ...
37
1
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 4 години
Друго питам даренията във фирмите откога.са.на.наш.гръб нищо лично но тоя месец телефоните.дарения това дарения.а.ние.какво ще ядем с минималните заплати въздух бъдете здрави
36
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никакъв глад и още по-малко пък бум на престъпления няма да има.Някои хора просто вече ще имат 1 на ум...За какво да си харчат парите.
35
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори и чумните епидемии не са предизвиквали революции. Гладът обаче - да. Жаждата за мъст и справедливост - също. Как да гледам градина и бостан на село, като знам кой ще прибере резултата от труда ми, и никой нищо няма да направи, защото "деянието е маловажно"? Ограничителните мерки ще отпаднат тогава, когато групи маскирани започнат разграбване на магазини, камиони и складове. Гладът прави от овцете лъвове.
34
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гладния човек не мисли за законите.Според мен ще се събират на групи и ще ходят да крадат храна.Полицията ще си затваря очите и ще седи по кпп и по парковете.
33
8
 
13
 
! Отговори
Борисов преди 4 години
Нищо няма да има. Тези, които активно мрънкат в момента, са малцинство. От сила 100 000 души я се съберат, я не. Разпокъсани по цялата държава изобщо не са сила. Анархия, набези и битовизми е възможно да има, но това само ще заздрави позицията на нормалните с общи усилия да изтрият маргиналите от живота си.Всичко е ОК, всичко е по план!
32
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направо не мога да повярвам колко просто е населението на тази територия. Видиш ли , адвокатите били заможни и какво толкова плачели . Трябва да се каже изстината , а тя е , че мнозинството адвокати са по-бедни и от обикновенните работници , само тези от бившата номенклатура, дето си уреждат резултатите от делата с връзки, са богати , но те се броят на пръсти . Не всичко в този живот е като по филмите , реалността за съжаление е съвсем различна.
31
6
 
11
 
! Отговори
до 34 преди 4 години
то за това е тая ширеща се справедливост у нас от десетилетия.. щото ви има да защитавате оравата на хората.. хахахахахахахап'аразити, защитаващи убийци и изнасилвачи срещу хонорар - на никого няма да липсвате
30
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** и Костя Копейкин и те щели да измират от глад :)
29
9
 
8
 
! Отговори
Адвокатите преди 4 години
Са като сервитьорите, много са, нископлатени са и при тях няма логическа мисъл. Сега всички завършили право се преквалифицират на QA. На един такъв му викам на интервюто, ама при теб няма логическа мисъл, за какво си ми в компанията, може ако искаш да носиш кафе на служителите, ама се притеснявам, че и равновесие не можеш да пазиш.
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До България над всичкоПаразити са ходещите да глобяват по парковете
27
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Адвокатите започнаха да говорят като ромите:Храдем, бате, защото децата са гладни.
26
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДаАми нали разбираш, че ако не са те няма кой да ти защити правата в България.
25
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българина е сръчен, и находчив. Има силно изразено чувство за справедливост. Няма да прибегне до престъпления. Ще се нагоди, дори и да се наложи да хване мотика, няма да гладува.Но определени без съвместни, дори и да се мислят за Българи, тези с , ще се пробват, да оправдават с глад бесполезното си съществувание, отнемайки блага, за които не са работили.Филма обаче свърши. И отпор ще има. И парите скоро няма да са това което бяха.
24
14
 
12
 
! Отговори
радев & днесбг преди 4 години
да ще има чакат ни гладни бунтове и кланета ще бъде 1000 пъти по лошо от най лошото пълен ужасен ужасяващ ужас и всички ще умрем
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крадат и те на са пазиме и ние. Полицията е концентрирана в градовете. Крадците вече не викат полиция, като някой от тях га закъса. В моя район не избиха прасетата. Г дойде крадец БАААМ В ГЛАВАТА импрасенцят ще си свършат работа, а крадци в един момент или ще се научат или просто няма да останат.ТОВА Е ПРАВОСЪДИЕ!
22
9
 
11
 
! Отговори
България над всичко преди 4 години
адвокатите - *** ще фалират хахахахахахахакаква загуба
21
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната комyнистическа пропаганда.
20
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Казват си, че гладни адвокати може да нападнат магазините. Това е заговор и конспирация срещу обществото и държавата и са нужни мерки и обвинения срещу нарушителите адвокати.