Скандално в Бургас: Пак дават причастие с обща лъжичка

Нямало предписание лъжицата да се сменя
Обновена: 12 апр 2020 13:14 | 12 апр 2020 13:09, Александър Попов
207

От днес маските са задължителни след заповед на здравния министър Кирил Ананиев. В бургаска църква обаче това не важи за свещеници и миряни.

Те получиха своето причастие от обща лъжичка във време на пандемия. На въпроса "Защо?", божий служител отговаря: "Защото чрез светото причастие човек получава вечен живот". И допълва, че не е имало предписание лъжичката да се сменя.

По-нататък отчето задва въпрос дали разпознаваме времето, в което живее. Според него имало хора почивали, но пък "всички ще умрем и трябва да отговаряме пред лицето на Бога как сме живяли на земята".

Вижте повече във видеото на zonaburgas bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още по темата: бургаспричастие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
0
 
0
 
! Отговори
Vako преди 4 години
До Вируслав КовидовБраво точно в десятката Друже
167
0
 
0
 
! Отговори
Vako преди 4 години
Кви попове са тея бизнесмени ?
166
0
 
1
 
! Отговори
Нямте ли срама преди 4 години
Аз на охранени духовници не вярвамчревеугодник а седнал да се обеснява
165
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ще има ли глоби сега за поповете?Или те са над законите и над цялото общество?
164
5
 
2
 
! Отговори
Да преди 4 години
Чета написните безумия под тази нелепа статия и се питам колко много е деградирало човечеството в своя "прогрес", след като отново достигна Содом в нравствена и душевна мръсотия. И как панически бяга, когато му кажеш думата грях и отказва да разбере, че на тази земя и болести, и нещастия, и всякакви скърби има поради човешките грехове! Не поради нещо друго! Покайте се! И се спасявайте в православната Църква, която и днес се моли и за вас, които я ненавиждате!
163
3
 
16
 
! Отговори
Един българин преди 4 години
Поповете защо са над закона? Защо са отказали защитното облекло?
162
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако аз го направя в заведение ще ме арестуват и съдят,но за поповете не може.И ако наистина оставят църквите да работят в т.ч.и на празника ,то тогава искам веднага да се отворят всички заведения и магазини.
161
2
 
19
 
! Отговори
Вируслав Ковидов преди 4 години
До Знаещ"Уважавам правото всеки да се самоубива по свое желание и начин"----Там е работата, че тези ще убиват, а няма само да се самоубиват. Един такъв облизващ може да зарази стотици и да убие десетки... Това не са вярващи, които обичат ближния си, това са завършени егоисти и ***!
160
2
 
18
 
! Отговори
Лично мнение преди 4 години
А защо не купили пластмасови лъжички? Да ги вадят от найлон, за всеки човек отделна. Не вярвам цял Бургас да е отишъл. Този ритуал тая година можел да не се прави.
159
2
 
19
 
! Отговори
Мария преди 4 години
Отчетата да станат доброволци в болниците, да чистят слюнките на Ковид-болните, да хапват с техните прибори, пък ако не им е писано, нали ги чака вечният живот. Win-win ситуация!
158
3
 
21
 
! Отговори
Стефан Христов преди 4 години
НЯМАМ ДУМИ!- Нито за т.нар. "божии служители", които тълкуват Неговите завети, както Дяволът чете Евангелието;- Нито за тъпанарите, което са се наредили като на Заколение - не заради Опрощение, а поради Неведение;- Нито за полицията, която охранява храма отвън, но не следи за елементарната хигиена вътре!Къде сте сега, Управници, Генерали и Професори по всичкознание?! Аз знам - на сигурно и защитено място сте, за да можете утре заранта да ни "запознаете" с поредните резултати от Божия гняв!
157
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Защото чрез светото причастие човек получава вечен живот". Само това изречение е достатъчно за да се откажете от църквата во веки веков, защото ви пълни главите с лъжи и манипулира съзнанието ви. НЯМА вечен живот, животът е тук и сега!
156
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 157Как ще ползваш лъжичка с маска?
155
4
 
14
 
! Отговори
86, преди 4 години
Е, аз ще благодаря с думите на Матей:6:6 И кога се молиш, не бъди като лицемерците, които обичат да се спират по синагоги и кръстопътища да се молят, за да се покажат пред човеците. Истина ви казвам, те получават своята награда.6:7 А ти кога се молиш, влез в скришната си стая и , като си заключиш вратата, помоли се на твоя Отец, Който вижда в скришно, ще ти въздаде наяве.6:8 А кога се молите, не говорете излишно като езицничите; защото те мислят, че в многословието си ще бъдат чути;
154
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато говори някой за глава от Библията, винаги прочетете цялата глава, за да не може дявола да изкриви истините от Библията с извадки и части от Нея. Важно е да разберем каква е ситуацията и защо точно тогава има притчи. Целия контекст е важен, не може да се коментира на основа чул недочул или недоразбрал. Тук основата на това поведение е ленността на хората и атаката на дявола срещу Светото писание.
153
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стоим си ние вкъщи, навън с маски, а разни откачалки олизват една лъжица----- Щом стоиш вкъщи, нищо не те застрашава.
152
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
казват следните думи: Всички пари, които имам и които мога да използвам за вас, са посветени на Бог и затова не мога да ви ги дам, след което се смятат за абсолютно свободни от каквото и да е финансово задължение. Следвайки това изкривено предание, фарисеите обезсилват Божието Слово, което им заповядва да се грижат за своите родители.
151
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господ Исус напомня на Своите критици, че самите те чрез преданието на старейшините престъпват Божиите заповеди. Според закона те са длъжни да почитат родителите си, включително и да ги подкрепят финансово, когато това е нужно. Но книжниците и фарисеите (и много други) не желаят да отделят пари, за да помагат на възрастните си родители, и заради това си измислят едно предание, което да ги освободи от тази отговорност. Когато бащата или майката на някой от тях се помоли за помощ, те просто казват
150
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 156: като цитираш Библията моля те дай извор. Глава 15 по Матей: Тогаз пристъпиха при Исуса Ерусалимските книжници и Фарисеи и казваха: Защо твоите ученици престъпват преданието на старите? понеже не си мият ръцете, когато ядат хляб. А той отговори и рече им: Защо и вие заради вашето предание престъпвате Божията заповед? Защото Бог заповяда и рече: "Почитай баща си и майка си"; и, "Който злослови баща или майка, непременно да се умъртви." Но вие казвате: Който рече на баща или на майка: Дар е каквото би да се ползуваш от мене, доста е: той може и да не почита баща си или майка си. И ра
149
4
 
19
 
! Отговори
Амии преди 4 години
Кой знае може и последно причастие да е? Стоим си ние вкъщи, навън с маски, а разни откачалки олизват една лъжица. Поповете онзи с каскета да ги разследва за умишлено заразяване на популацията от кухи и залепени бабички. Някой *** на вратата на свети Петър.