Лекар: Трябва да започнат имунизациите и детските консултации

Разкрива се и гореща телефонна линия заради недостига на защитни облекла
14 апр 2020 11:13, Анисия Иванова
6

695 са общо случаите на заразени с коронавирус у нас. Каква е комуникацията между лекарското съсловие и Националния оперативен щаб и подценяват ли пациентите симптомите си?

"Преди Цветница УС на БЛС имаше среща с представители на Щаба, където повдигнахме въпроса за провеждането на детските консултации. Стигна се и до решението, че трябва да се започнат имунизациите. Днес ще имаме ново събиране, за да предложим система, която да гарантира сигурността при детските консултации", каза в "България сутрин" общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова, която е и член на Управителния съвет на БЛС.
Пациенти без придружаващи заболявания също развиват симптоматика. Как се осъществява диагностицирането по телефона?

"Опитваме се да ползваме технологии, за да можем да се виждаме с пациентите. Личният контакт с нищо не може да бъде заменен. За нас има много голямо значение как изглежда нашият пациент. Трудно е, защото всички останали заболявания продължават да съществуват", отбеляза още д-р Николова.

От БЛС разкриват гореща телефонна линия заради недостига на защитни облекла при медици.

"Където има недостиг, БЛС ще се опита да помогне. Затова имаме и дарителска кампания, закупуваме предпазни средства и ги раздаваме там, където са най-нужни", добави д-р Николова.

По думите ѝ дезинфекцията винаги е била важна за лекарското съсловие.

"Личните предпазни средства и дезинфектантите обаче бяха на друга цена и се намираха по-лесно. Преди за 5 лева сме купували цяла кутия маски. Налага ми се за 6 часа в кабинета да сменя 3 маски. При нас консумацията е много голяма", обясни д-р Гергана Николова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не трябваше ли Мангъров да го каже като шеф на детското отделение в Инфекциозна болница? Вече три дена не сме го чували. Да не е хванал някакъв грип...
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искат да ни унищожат. БЦЖ е ефективно, но ни забраняват да го поставим!!! Не можем да се възползваме от защитата, която народният имунизационен календар ни предоставя.
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да не започва
2
4
 
2
 
! Отговори
хаха преди 4 години
това не е просто "лекар"! това е едно и също лице, което винаги него и само него всички медии търсят за каквато и да е медицинска тема.и по телевизии, и по медии ... само тая жена дават!!!!! престанете!!!!
1
0
 
4
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ТРЯБВА