Върнатите пари от газа няма да стигнат до крайните потребители

Руската компания трябва да върне на "Булгаргаз" 150 млн. лева.
14 апр 2020 22:40, Нели Христова
25

Днес депутатите гласуваха да бъдат върнати парите, навзети след като цената на газта падна с 40 на 100. Тези суми ще бъдат изчислени във фактурите до 3 месеца. Така за периода до 31 март руската компания трябва да върне на "Булгаргаз" 150 млн. лева.

Депутатът от ГЕРБ Александър Иванов обясни, че 75 млн. лева от тях ще бъдат върнати на топлофикациите и ще бъдат приспадани в период от време на ползвателите на отоплителните услуги.

"Голяма част от тях ще бъдат върнати на бизнеса. Това са средства, които благодарение на "Булгаргаз" ще бъдат възстановени на българските граждани. Можем да кажем, че и в бъдеще сметките ще бъдат по-ниски, защото договорената цена е по-ниска от тази, която е била преди", допълни още той.

Възстановяването ще бъде от "Булгаргаз" към ползвателите на тази газ, а не към крайните потребители.

"Тези, които са прекратили услугата - тоест, ако сте били на парно, но вече сте се отказали - това ще са гражданите, които ще имат да взимат пари на каса", посочи Иванов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Депутатът от ГЕРБ коментира и спорната мярка "60/40".

"Със сигурност ще има различни мнения. След въвеждането на извънредно положение България, като държава с бързи и решителни мерки, закъсня много с икономическите такива. А такива, които са недоволни и искат повече, със сигурност ще има", коментира още депутатът от ГЕРБ.

По думите му правителството не е спряло да мисли за мерките, които предлага.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Написах го преди няколко часа и ми набихте минусите ама ще го напиша пакПари кеш никой няма да види......Ако нямате сметки сега лятото за парно ще ви ги приспаднат от следващите сметки в следващия отоплителен период. Някак си забарвяте, че това го каза и шефа на КЕВР и дори министърката на енергетиката ... Давали сте били пари - да ползвали сте - платили сте си по текущата цена. Сега цената е променена и то със задна дата и ще ви бъдат върнати разликите. Защо намествате политика тук не разбирам
20
1
 
0
 
! Отговори
Краси преди 4 години
Добре,че ЕС осъди ушанките !
19
0
 
4
 
! Отговори
куче влачи преди 4 години
Върнатите пари от газа няма да стигнат до крайните потребители.... они ще се изпарят по пътя
18
1
 
1
 
! Отговори
?! преди 4 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
17
0
 
2
 
! Отговори
до 4 преди 4 години
Ако ти не се броиш за човек, може. Защо обобщаваш? Или имаш много ниска самооценка? Ами не се брой, но остави другите да се броят за хора. Да нямаш вирус?
16
0
 
1
 
! Отговори
до Нели Христова преди 4 години
Заглавието ви не е коректно. На какво разчитате, читателя да прочете само заглавието? Няма повече да бета публикациите на тази ***.
15
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Долу Мутрата!
14
2
 
19
 
! Отговори
диспечер. преди 4 години
Ще се опишат и разходи за борба със вируса и възстановяване на икономиката!
13
3
 
28
 
! Отговори
ГЕРБ Е МАФИЯ !!! преди 4 години
За зимния период сме внесли хиляди левове за сметки, а сега лятото почти не ползваме газ. Как ще ни бъдат върнати парите ?ГЕРБ пак измамиха народа и откраднаха парите. Факт !
12
1
 
18
 
! Отговори
Боко преди 4 години
Отново кражба гарнирана с безочие. Някои са плащали по 2000 лв за този период, та това са няколко месеца. Тия хора какво ги топли цялата работа с връщането на пари ?? От тук насетне само пропаганда ДА НЕ СЕ ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ !
11
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има много слабоУмни хора... Никога никой никъде не е връщал пари Кеш.. Разликите ще се приспадст от бъдещите вземания.. Същото е със сметките за ток, вода че и депозити за мобилните телефони... Разликите просто ще се вадят от бъдещите ви сметки. Да не сте си представяли че ще ви дадат кеш пара на ръка.
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Niama da varnat li?! :-)))))I horo ste ni igraiat daje...
9
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един ден всичките ще влезят в затвора!Скоро ще е!
8
2
 
23
 
! Отговори
Българин преди 4 години
КРЪВ ПОВРЪЩА, АЛА ПАРИ НЕ ВРЪЩА!
7
2
 
29
 
! Отговори
Тео преди 4 години
До ...Така ... ами запитвали ли сте се защо последните 10 години България плащаше най-скъпия газ в Европа и защо нашето недоразумение не си мръдна пръста за това? Ние сме на кръстопът и вместо да се възползваме плащаме като попове. Що така? Явно защото последните 10 години някой работи за собствения си ...з но не и за България! На това му се вика безстопанственост и е подсъдимо!
6
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайните потребители ще пият една студенавода, поне там където имат вода.
5
1
 
40
 
! Отговори
... преди 4 години
Сиреч, с две думи - вие плащахте сметки, ама сега няма да получите разликата. Имали сте - дали сте. Тези 150 млн. са вече разпределени. Ама не между потребителите. Сеш'аш ли се?Ай пак гласувайте за тия, дето ви грабят. Че и най-нахално ви го заявяват - ГРАБИМ ВИ И ВИЕ НИЩО НЕ МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ. Това дори не е нахалство, това е наглост.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
:-)))Utre ste vidim...:-)))
3
4
 
33
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
България никой не я брои за държава,българина никой не го брои за човек
2
2
 
34
 
! Отговори
БатБой Ко? преди 4 години
След това медийно откровение, се срина един свят за мен! Аз бях сигурен, че сега ще засипят хората с пари, даже се притеснявах, да не излязат протестиращи, че имат много пари от върнатите и се чудят какво да ги правят!