Бързите тестове - все по-важен отговор на COVID-19

Сега вече те са достатъчно адекватни, смята проф. Кантарджиев
19 апр 2020 15:40, Красимир Ангелов
64

161 българи са излекувани от COVID-19, а заразените за последното денонощие са 19. Има и един починал. От Националния щаб изразиха притеснения, че броят на заразени ще скочи след празниците заради пътуващите.

Още по темата
Все още няма резултати от пробите на шофьорите на градския транспорт в столицата. Обмисля се и тестване на шофьорите в таксиметровите компании в София. Как ще се процедира, ще стане ясно след среща на Щаба с фирмите.

Според проф. Тодор Кантарджиев бързите тестове вече вършат добра работа. "Преди 4 седмици тестовете не работеха. Сега вече тестовете са достатъчно адекватни", обясни специалистът.

От следващата седмица се възобновяват женските и детски консултации, както и изпълнението на имунизационния календар. Същевременно няма да бъдат възобновени свижданията в болниците, съобщава Bulgaria ON AIR.

Български учени изследват имунния отговор при болните, както и клетъчния имунитет, надявайки се там да е ключът към оздравяването и възможното лечение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
2
 
! Отговори
Днес са гроберасти преди 4 години
Днес бг винаги е било модерирано от гроберси мишки. Хайде сега пак ми затрийте поста, мишленца, че да спите спокойно.
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не са били, и сега не са добра идея, в началото на епидемията. Отделно и едни ниско качествени тестове се въртяха из Европа. Нашите ги отказаха, Румъните се натресоха.Масово тестване не съществува. Масово, ама в квартала, където има огнища, масово, ама на рискова група шофьори. Всичкото тестване което има логика е на целеви групи. Един, десет или стотици хиляди няма значение. Останалото *** и тяхната публика отказват да разберат. Дефицит на умност но с претенции.
45
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди месец не бяха добра идея, защото не ги предлагаха "нашите фирми". Сега, когато нашенци вече ги имат, ще ги пуснат в обръщение.Всичко на територията е грабеж за лична изгода!А народът - ДГД!
44
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мангъров говори по въпроса още преди месец и половина, но дървени глави - какво разбират!
43
4
 
5
 
! Отговори
Ммм преди 4 години
До 28, ами напишете в гугъл бързи тестове, ума много статии от 26.03 и ще видите какво пише и какво казва генерала! Ненадеждни и с голям брой грешно отчитане на резултата.Освен това бързите показват дали си в началото на имунитета, и дали имаш вече изграден стабилен такъв.
42
1
 
3
 
! Отговори
СССР преди 4 години
Ленин и Зиновиев --любовници в "Колибата на Ленин"!
41
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БКП?Визираш Боко БКПто от Симеоново ли?
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АМИ , ПРАВИЛНО!Ако не са заразени с вируси и бактерии пак да са благодарим.
39
4
 
4
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
"ПРАВИТЕСТВО НА МЪДРЕЦИТЕ"....ХА,ХА,ХААААААААААКОИ , "МЪДРЕЦИ" БЕ....СКЛЕРОЗИТЕ НА БКП ОТ БАН , ЛИ....??!Я, СИ ХОДИ ПРЕЗ ПРОЗОРЕЦА ДА ПРАЙШ КОРЕМНИ С ПРЕЗИДЕНТА -ПАРЯСНИК , БЕ...!
38
6
 
8
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 4 години
КИТАЙСКИТЕ ТЕСТОВЕ --СЕ ОКАЗАХА ПЪЛНИ МЕНТЕТА!НЕ ЗНАМ ДОРИ , ДАЛИ И КИТАЙСКИТЕ МАСКИ , НЕ СА НЕКОЙ ПРОМИШЛЕН ***!АБЕ ---ОТ ЧЕРВЕНА ТУХЛА ..МАСЛО , И ОТ КОМУНИСТ...ХАИР, НЕМАААААААААА....!МНОООГО СТАРА ИСТИНА!
37
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стойте си вкъщи, умрете от диабет. Стойте си вкъщи, чакайте да умрете от глад.Стойте си вкъщи, скоро ще дойде пикът. Стойтв си вкъщи, след 5 години ще ви пуснат да излезете да си наберете гъби и ще се заразите, ще го изкарате на крак и ще забравите...
36
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно някой наш се е преборил за поръчката на тестовете, според мен близък до далавераджия шеф на голяма болница, да кажен ВМА. А само да питам - кога ще спре този театър, не за друго, а хората ще умрат от глад и болести?
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Световният елит е стигнал до извода, че демокрацията подобно на заключението на Платон, е слаба форма на управление.Това, което се опитват да направят пак според Платоновата доктрина за Идеалната държава, е световно правителство на мъдреците.Винаги въпросът е: Как да се овладеят масите?По добре вирус-гейт, отколкото безмислени бунтове.
34
0
 
4
 
! Отговори
Питам преди 4 години
До BANHQNSKIQ GUSHNA BU 33 Атила , ти ли си бе? И тук налази.
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не става дума за вируси, не става дума и за вас, а за хората, които изповядват обратното на Христос.Да, в този ден: като денят и нощта!Всички, които почитаме Христовите заповеди като:Обичай ближния си, както себе си!-Ама спазваме ли ги?Говорим за Антихриста като част от нас самите, но и като основна част от управляващия елит.Какво е обратното на обичай?Мрази слабите! Манипулирай слабите! Ликвидирай слабите!Какъв е правилният въпрос?
32
5
 
32
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 4 години
"Според проф. Тодор Кантарджиев бързите тестове вече вършат добра работа. "Преди 4 седмици тестовете не работеха. Сега вече тестовете са достатъчно адекватни", обясни специалистът."Ама това нали са същите бързи тестове, които купихте преди месец. Значи на тестовите им е трябвало време втасат, че да проработят. Хахаха!
31
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До вчера не бяха адекватни,а днес вече са.Еййй,на луди ни направихте.
30
2
 
14
 
! Отговори
;) преди 4 години
Тъй като на сутрешния брифинг стана въпрос, че важен е броя починали на милион население... Само една малка вметка - трудно ми е да приема, че се справяме отлично и всички ни хвалят, предвид факта, че Джибути са направили повече тестове от нас на милион население.
29
3
 
17
 
! Отговори
"Пандемията&quo преди 4 години
Сега идват фалитите, икономическата криза, безработните, протестите, новите дългове...Старите политици си заминават, и идват нови политици.
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МммКога в началото са правили бързи? Това никога не се е случвало...Нещо ментално