Христос Воскресе! Благодат и здраве за всички

Щастливи моменти с любимите хора след изолацията
19 апр 2020 00:01, Александър Попов
217
Христос Воскресе! Благодат и здраве за всички
Снимка: БГНЕС

Православните християни по света посрещат най-светлия празник - Възкресение Христово. Тази година той е по-различен, много българи ще останат у дома, за да спазват мерките срещу коронавируса.

На този ден се чества възкръсването на Исус Христос на третия ден, след като е разпънат на кръст и погребан.

В нощта на Великден миряните отиват на църква и палят свещи, които носят вкъщи за здраве и благодат.

На празника деца и възрастни се чукат с червени яйца. Вярва се, че този, чието яйце се окаже борец, ще бъде най-здрав през годината.

Червените яйца са символ на Христовата мъченическа кръв, а козунакът е символ на агнеца Божий - Христос.

Екипът на Dnes.bg ви пожелава благодат и здраве, радост и щастливи моменти с любимите хора след излоацията!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Воистину воскресе!Да вметна, че правилно е "воистину", което е старославянско наречие и означава "наистина", "действително".Не е правилно "во истина", "воистина" или "во истину"
90
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изядохте ли козунаците А сега вижте на опаковката при колко градуса трябва да съхраняват в магазина Много магазини държат козунаците при стайна температура , на рафта , за да се виждат и продават по лесно , макар че на тях пише - съхранение до 6 градуса , например ...Такива са търговците - най важното за тях са печалбата , здравето на хората не ги интересува
89
1
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
какви са девизите на ЛИЦЕМЕРИТЕ,които врякат :"Христос Воскресе"?-Ето ги:-"И сто ризи да имаш,смъкни единствената от гърба на ближния си!"-"Ако някой ти зашлеви плесница,ти му откъсни главата!"-"Ако някой ти подаде ръка,ти го дай на "КПКОНПИ"!"..та така...God,SOS!
88
1
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
сега за последно ще досадя на повечето от вас,но и ЕДИН да има,на който не досаждам,ще е достатъчно за мен....-И така:-Викате "Христос Воскресе".....Убаво,нема лошо!...Но:..-Христос е НАЙ-ВЕЧЕ И това:-"Ако имаш две ризи,дай едната на ближния си!"-"Ако някой те удари по едната буза,ти подложи и другата!"-"Ако някой те принуди да направиш десет крачки с него,ти направи двадесет".....и други..ИСТИНСКИТЕ Христови последователи ги знаят...Та:..-Е,колцина от вас спазват тия ЗАРЪКИ ?
87
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
....до ПРОСОТО а млЪкни поне днес...Боко го пазил,пазиха НИ такива като тебе,пък сега най-дебели свещи палят
86
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Воистина воскресе!!Да помагага ТОЙ по-бързо да премине китайската чума.Живи и здрави!!
85
0
 
1
 
! Отговори
Роза преди 3 години
Искам да поздравя читателите и редакцията с Възкресение Христово.Иска ми се да припомня на всички произхода на думата"форум".В стари времена в Древния Рим всеки свободен гражданин еимал право да отиде на главния площад-Форум-и там да изкаже свободно мнението си,да дискутира политическите събития,без да се страхува,че някой ще му попречи или ще го преследва.Оттам води началото си демокрацията! Нека да не забравяме това,да бъдем смели и честни!Христос воскресе!!!
84
2
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
да поздравиш лицемера-атеист с "Христос Воскресе" е се едно с пълна чаша с ракия да кажеш "на здраве" на заклетия въздържател.Той ще ти отговори "от кумова срама" с "на здраве!",но в сърцето си ще те презира.Напр...:-Боко ПАЗЕШЕ НА ВРЕМЕТО некой да не иде на църква,а сега се кланя ,кръсти и целува ръце.."Пръв православен".......За това аз ще се въздържа..Поздравих само ТЕЗИ,за които знам,че Възкресението ИМА някаква стойност за тях..
83
4
 
2
 
! Отговори
хахаха преди 3 години
Вируса воскресе заедно с Христос
82
0
 
8
 
! Отговори
Бубето преди 3 години
Христос Воскресе!Бъдете здрави!
81
0
 
7
 
! Отговори
Яница преди 3 години
Честито Воскресение Христово!!! Много любов, эдраве и късмет!!! И един по добър свят, иэпълнен с красота и правда!!! Да сме добри и да имаме сили да прощаваме!!!
80
3
 
1
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Некъф, а с винету какво стана,за Христос знаем.
79
5
 
1
 
! Отговори
! преди 3 години
Истинският европеец е либерал демократ и не спазва тези християнски празници които са в разрез с евроастлантическите ценности. Църквата е проводник на руско влияние затова е нормално като европейска старана окончателно да забраним тази църковна руска пропаганда.
78
3
 
11
 
! Отговори
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!!! преди 3 години
Второто пришествие ще дойде, когато Христос влезе в сърцата и душите на повечето от нас, защото ТОЙ никога повече няма да дойде в плът и кръв , както преди 2000 години. Това го каза великата Слава Севрюкова. Аз преди не вярвах на великата ни пророчица, която имаше дарбата да се премества във времето и пространството, но сега и вярвам за всичко, като гледам с каква точност се сбъдват нещата които е предрекла. ЛЮБЕТЕ БОГ, Обичайте се, Настоявайте за Истината и Мъдростта!!! ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!!!
77
2
 
10
 
! Отговори
ВО ИСТИНА ВОСКРЕСЕ! преди 3 години
ЗАПОМНЕТЕ: Христос е в сърцата на всички честни християнски души, но Той е далече от лукавите...
76
1
 
9
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
Воистину воскресе !!!
75
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благословен Бог наш... О, мой боже, правий боже!Не ти, що си в небесата,а ти, що си в мене, боже -мен в сърцето и в душата... Не ти, комуто се кланяткалугери и поповеи комуто свещи палятправославните скотове; не ти, който си направилот кал мъжът и жената,а човекът си оставилроб да бъде на земята; не ти, който си помазалцаре, папи, патриарси,а в неволя си зарязалмойте братя сиромаси; не ти, който учиш робътда търпи и да се молии храниш го дор до гробътсамо със надежди голи; не ти, боже, на лъжците,на безчестните т
74
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво здраве в най-бедната държава в ЕС, най-бързо изчезващата нация на планетата ... но празните приказки продължават премесени с обилна храна и пиене. Това ви здраве за вас хахаха
73
9
 
4
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Браво на редакцията! Те са илюстрирали нагледно кво означава Великден за булгара. Тъпчене с козунак и трошене на боядисани яица. Пропуснали сте само ракиицата.
72
5
 
6
 
! Отговори
Кратунотрошач преди 3 години
Ако Христос беше роден в съвременен кратунистан, щеше да бъде мразен и обвинен за толераст, либераст и *** от бесните кратуни. Така, че кратуни, спестете си лицемерието, давайте по ежедневната си омраза, злоба и скотщина.