Малко миряни на службата в "Св. Неделя", всички спазвали мерките

Богослужението бе водено от митрополит Антоний
19 апр 2020 19:33, Красимир Ангелов
8

Малко бяха и хората на днешното богослужение за Второ Възкресение в храм "Света Неделя“. По традиция тя се отслужва от негово светейшество патрарх Неофит, но тази година заради мерките за сигурност начело на нея беше Западно и Средноевропейския митрополит Антоний.

Още по темата
"Възкръсналият спасител да дарува здраве на всички, които страдат от вирусната инфекция, да дарува здраве и сили на лекарите, на органите на реда, които се грижат за нашето здраве", обърна се митрополит Антоний.

В дома Божий се влизаше при засилени мерки за сигурност, а за кратко се образуваха и опашки от чакащи да влязат на празничната литургия.

"Имаха отстояние помежду си, така че искам да им благодаря на всички християни, които проявиха високо отговорно отношение, най-вече към Бога и към обществото, та да можем да покажем, че можем да бъдем и пример, който да следват нашите граждани", обясни митрополит Антоний пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Голяма част от миряните споделиха, че са дошли, за да се помолят за здраве и спасение, въпреки строгите мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напук на плешивият хомо генерал, хората спазват и дистанция и не се целуват или лигавят. Така, че прогнозите на униформени ***-комплексари няма да се сбъднат. Но би било престъпление да не го накараме да си изяде пагоните и да плати за всичко това, което стори. И той и шефовете му.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мисля,че църквата и медиите първо трябва да научат българина как се празнува великден!великден не е софри до зори,плюскане и пиене до припадък и кючеци под звуците на азис!жалко,че след толква години демокрация и свобода българинът не можа да разбере същността на религиозните празници!
6
1
 
5
 
! Отговори
Ха ха преди 3 години
Службата за второ Възкресение не е литургия, а вечрня. Литургията се отслужва през ноща. Журналистите пак не са на ясно. Христос Воскресе!
5
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЧУДО,няма много българи в Черквите.Боже,Христе докъде вече я докараха тия червени попове.
4
7
 
1
 
! Отговори
АРЕ У ЛЕВО! преди 3 години
Тоя като е отговорник за ЗАПАДНАЛА ЕВРОПА защо не е на бойния си пост в БРЮКСЕЛ
3
8
 
4
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
Попове-ДС милиционери -на строг пост и молитва, дълго време.Техните няма как да влязат в Рая,душите им ще скитат из безкрая.
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нияама дасе плашите. курон вироз нияама. това са измислици на сашщт сас една иднитчка тсел- глубална диксатура с дисатор или каковуто там беши. искат да контролирват масити. никакав куронвироз нияаяма.
1
3
 
9
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ВОИСТИНА ВОСКРЕСЕ