Сателитите на Мъск прелетяха над България

Социалните мрежи се взривиха с коментари за извънземни
19 апр 2020 23:30, Красимир Ангелов
80

Стотици коментари в социалните мрежи предизвика преминаването на десетки сателити в ниска околоземна орбита.

Сателитите бяха видени и от България. Голяма част от коментарите са шеговити, но някои от хората приемат, че това са извънземни.

Обектите обаче не са НЛО, а минисателити на SpaceX , компанията на Илон Мъск. Целта им е да допълнят мрежата на 5G, като осигурят пълно покритие на мобилните оператори. Предвижда се компанията да изстреля още десетки сателити, съобщава Bulgaria ON AIR.

Учени обаче се оплакаха, че те пречат на наблюденията на космоса, а от компанията на Илън Мъск коментираха, че работят върху намаляване на отразителната сила на изкуствените космически тела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
0
 
! Отговори
Мене преди 3 години
Какви сателити,с кришки ли?Че откога сателитите почнаха да светят.Дрън дрън.
53
0
 
0
 
! Отговори
пак преди 3 години
Лъжат били 19 прочетох 30 парчета.
52
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А когато в нашето небе летяха самолети на чужда вражеска държава,натъпкани с оръжие за друга чужда вражеска държава защо не протестирахте,бе.
51
0
 
1
 
! Отговори
До 73 преди 3 години
Ахаха, откъде в слабоумния ти коментар трябваше да стигна до заключението, че си жена. Видях колко можеш да мислиш с твойто - клавиатурите често допускат грешка. Натискаш примерно п, пък излиза б. Но не си искало това да кажеш, нали! Просто не можеш да се изразяваш.
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук е поредното доказателство, че аудиторията на днес.бг е просто неотразима ...
49
4
 
10
 
! Отговори
А бе преди 3 години
Голяма досада е тоя МЪСК!Напълни и Космоса с всякакъв бок*лук...
48
0
 
1
 
! Отговори
До 70 преди 3 години
Толкоз си умен,че неразбра ,жена съм!!!И мога да мисля,а ти да плюеш!!
47
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо светят щом са в сянката ?
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакви сателити не са, а псевдо-сателити със висока отразителна способност за да скриват идването на подходящи летателни обекти.
45
2
 
0
 
! Отговори
До 66 преди 3 години
Защото, форумни тигре, неграмотността ви, води до пълно опростачване, а оттам и до морална деградация и нулева етика. Виж се само колко си ограничен - "клавиатурите допускат грешка" дори не можеш да изразиш правилно слабоумната си идейка.
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извънземните са се скарали на либералите и са ги накарали дa намалят вредните емисии. Грета Тунберг е извънземна затуй сте под карантна, като си отидат извънземните и ще ви пуснат да замърсявате
43
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДрОгаре направихте ли си селфи?
42
0
 
3
 
! Отговори
До 63 преди 3 години
Абе грамотния ,ти нещо на дадкал го играеш !!Много често клавиатурите допускат грешка!Затва ли пишеш по форуми??Да откриваш правописни грешки????!Хората изказват мнение!!Мишок!Човешката свобода в мисалтата е 100000 пъти по важна от объркана буквичка!!!Всеки допуска грешки!!Ама май ти не !!!Само злоба имаш!!
41
2
 
0
 
! Отговори
До тва отдолу преди 3 години
Много си зле!Злобно просто човече!!!Марш в дупката!!
40
2
 
0
 
! Отговори
До 59 преди 3 години
Ахаха, е ти си баш умния и образован, как че те манипОлират....
39
1
 
7
 
! Отговори
Кратунотрошач преди 3 години
Сателитите си летят, кратуните отдолу крещят. Ситуацията е като с онези племена в Амазонка, когато виждат летателен апарат за първи път и го заплашват с копията си. Те поне копия имат, а *** кво имат. Спирт за дезинфекция, с който редовно злоупотребяват.
38
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пръскат с вирус.
37
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако това наистина са сателити искам да попитам някой питал ли ние дали искаме тези неща да видят над главите ни и да ни облъчват с радиация я денонощно? Надявам се че държави като Русия и Иран са разработили ракети за свалянето им!
36
6
 
12
 
! Отговори
Уж умни преди 3 години
Абе нали сме образовани,информирани!!!Как може да допускаме да ни лъжат!!!Да вярваме не на очите си а на новините!!Това не са сателити!!!!Много ни лъжат и маниполират!!!Това е само началото!!!!!
35
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи излиза ,че всеки жител на планетата Земя може да си джитне 42 000 сателита на ниска земна орбита ,без да плаща на никой за това!!!Мисля ,че щом е така всяка държава която разполага с високоточни мощни ракети има право да отстреля тези сателити!Каква е гаранцията ,че Илон Мъск не се е договорил с Пентагона ,да качи някакви оръжия на сателитите!А,освен това пречат и на гледката към Космоса!