Хотелиери искат нов вид застраховка на туристите срещу COVID-19

Сезонът в Слънчев бряг ще започне най-рано в средата на юни
20 апр 2020 12:43,
65

Сезонът в Слънчев бряг ще започне най-рано в средата на юни. Хотелиери обаче искат повече сигурност след края на пандемията и настояват за нова застраховка на туристите срещу COVID-19, съобщава Bulgaria ON AIR.
Още по темата

Обикновено през април в курорта пристигат първите туристи от Израел. Тогава отварят и първите хотели. Крайбрежната алея на Слънчев бряг е пуста, а най-рано хотелите ще отворят на 18 юни, когато са и първите чартъри.

От държавното акционерно дружество, което стопанисва инфраструктурата в курорта, този сезон ще пренасочат средства най-вече за безопасността на туристите и персонала. Предвижда се по-честа дезинфекция на алеите в курорта.

"Трябва да е ясно, че в Слънчев бряг сме в постоянна готовност да инвестираме средства в подготовката на инфраструктурата", обясни изпълнителният директор Златко Димитров.

Хотелиерите обаче се тревожат,
че няма ясен план как ще се действа при установяване на случай на заразен с коронавирус.

"Ако трябва със законова разпоредба да се вмени застраховка "Защита от COVID-19" за всички хотелиери, защото това е много опасно… 14 дни в карантина и всички гости, които са в хотела, са на издръжка на хотелиера", подчерта хотелиерът Дияна Колчева.

Хотелите, които ще отворят в Слънчев бряг, очакват предимно български туристи през този сезон. Едва ли обаче цените на почивките ще поевтинеят драстично.

В Слънчев бряг се надяват да привлекат туристи и през септември, ако заразата с COVID-19 бъде овладяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
10
 
8
 
! Отговори
Застраховател преди 4 години
Застрахователната фирма в която работя пусна такъв продукт в други държави преди две седмици. Времем е и тук да има.
7
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом цените няма да намалеят драстично не очаквайте български смели туристи! Защото чуждестранни със сигурност тази година няма да има.
6
0
 
39
 
! Отговори
Bond преди 4 години
Очаквали български туристи...смЕх в залата.Като искахте миналата година по 60-70 лв за чадър и два шезлонга ви беше добре, нали? Значи имате "мазнинка" както казва премиера-Слънце
5
2
 
39
 
! Отговори
Смях в залата преди 4 години
Най-голямата подигравка бе министър Ангелкова - Слънчев бряг да стане курорт за хора с белодробни заболявания. Явно българският бетон е по-силен от зелените площи и лекува само като го миришеш.Падение тотално!
4
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Сезонът в Слънчев бряг ще започне най-рано в средата на юни"Туй за коя година става на въпрос?
3
3
 
38
 
! Отговори
129 преди 4 години
Тия хотелиери още не могат да проумеят, че сезон няма да има. Поне не и с чуждестранни туристи. Евентуално само българи и то ако тук съвсем намалеят новозаразените. Но предвид несигурните времена и нежеланието на българи да почиват специално в Слънчев бряг....изводите са ясни. Това лято ще се пише дъждовно.
2
6
 
30
 
! Отговори
Слънчев БЕТОН преди 4 години
Абе какъв сезон бленуват тия к0ж0дepи. Отпишете 2020 от туристическия календар.
1
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия полудеха.Кви хотели юни месец веее?!?!Няма да има море тази година.Само вили и отделни апартаменти.Хотелите трябва да са ЗАТВОРЕНИ за цялата 2020 !!!