Живеем натясно, трети сме по пренаселени жилища в ЕС

В Кипър, Ирландия и Малта разполагат с най много площ
112
Живеем натясно, трети сме по пренаселени жилища в ЕС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

През 2018 г. в ЕС 17,1% от населението са живеели в пренаселени домакинства, което означава, че те не са имало достатъчно стаи спрямо семейството, сочат нови данни на Евростат.

А тези препълнени домове според статистическата служба са сериозно предизвикателство с оглед на разпространението на коронавируса и факта, че днес много хора са принудените да работят от вкъщи.

Още по темата

В ЕС средно над 33 на сто от населението пък е живяло в прекалено големи жилища.

В страните членки близо половината от населението на Румъния (46,3%) е живеело в пренаселени жилища през 2018 г. Следват Латвия с 43,3% и България с 41,6 на сто.

На обратната страна на скалата най-нисък е бил този дял в Кипър, където едва 2,5% са живели в такива домове. След него са Ирландия (2,7%), Малта (3,4) и Нидерландия (4,1%).

Отново Малта, Ирландия и Кипър са страните, в които има най-голям дял (над 70 на сто) хора, които са живеели в прекалено големи спрямо домакинството жилища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тая информация на базата на гласовете от ромските махали където има по 200 човека на къща ли я извадихте?
96
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е цитат от един западняк:"Статистиката е като заловен шпионин - ако го измъчваш достатъчно дълго, ще ти каже това, което ти се иска да е истина".А моят коментар е - преди няма и 6 месеца писахте, как у нас има прекалено много собственици на собствени жилища, сравнено със средното за ЕС.
95
1
 
1
 
! Отговори
До Ано нимен № 97 преди 3 години
Не знам кой си?1) Онзи, който непрекъснато качва постинги с цел да убеди народа, че ще се пука балон и цените на жилищата рязко ще паднат. та ха дано народът да спре да купува, това да подбие цените и той най-после да си купи заветното жилище.2) Или си друг, който прави намеци за национализация? Някои са купили апартамент и за порасналото си дете, но то все още не е семейно, защо да не им вземем това жилище и да го дадем на онзи, който е цвъкнал 2 деца още преди да има постоянен трудов договор
94
0
 
3
 
! Отговори
Светни Гиорги Гроуп преди 3 години
И още по тясно ще ви стане, като усвоим 75 милиона от БРБ
93
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълно е в София с празни апартаменти. И в центъра, и по кварталите. Пък други се гъчкат.
92
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живеем в собствени жилища
91
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце каза - добре сте, статията не струва!
90
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ще ни дадат на всеки по апартамент безплатно ! - а който иска ще му плащат и тока и парното и водата.Идва рая на Земята !
89
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, важното е, че имаме жилища и болшинството не плащат ипотеки!
88
2
 
5
 
! Отговори
По голяма т/ъпня преди 3 години
не бях чувал от давна,честно. Селата и общинските градове пустеят. Да не говорим, че и някой областни градове са тръгнали към обезлюдяване.
87
2
 
12
 
! Отговори
Германец преди 3 години
А защо сте сложили снимка на Алепо след бомбардировките?
86
2
 
6
 
! Отговори
ааа преди 3 години
Пръскат се по шевовете жилищата така е ,само в нашия вход от 16 апартамента 4 са празни щото обитателите им с *** газ се изнесоха в чужбина,спасявайки се от тиквенския рай.
85
1
 
3
 
! Отговори
:D преди 3 години
Е няма ли в една статия поне да дадете методиката и условията на тия изследвания. Така, в няколко реда. Може и връзка към самото изледване от евростат. Няма да се сърдим, само ще си преценим как са натаманили нещата, че Великите сили да изглеждат по-велики. :)
84
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 85Така е само в София. Всички или идват в София, или напускат държавата за постоянно. Всеки, който дойде в София идва с личния си автомобил.
83
5
 
4
 
! Отговори
Жак от Каспичан преди 3 години
Яко лъжат някои. Уж намалявала популацията в БГ пък не можеш да се разминеш по пътищата от коли, в магазините от хора. Лъжат и мажат но защо ? Кой има интерес ?
82
0
 
8
 
! Отговори
Shshs преди 3 години
До 75 - всеки си харесва неговото и така е редно. Защо да живея в Манастирски ливади в тухла като съм роден в панелка в Младост? Не ти разбирам логиката. Хахахаха. Който е израснал в панелка не се оплаква от нея. Имам и тухлен апартамент в Младост, но си живея в панелката защото тук вма дървета на по 30-40 години. След 20 години ако градинката пред тухлата спре да бъде кална ливада мога и да се преместя. Стената си е стена, а живота на площадката и градинката са нещата които ми радват окото.
81
0
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
До Анонимен 75Нещо не си добре.В този"квартал" не можеш да намериш един адрес,пълна анархия.Влизал съм и в прехвалените тухлени жилища-недомислено,тясно,неудобно.
80
2
 
12
 
! Отговори
х преди 3 години
Който както се уреди.Какъв е смисъла от такива статистики ? Аз пък като знам как живеят повечето ни сънародници в чужбина.В една квартира с две стаи и една малка кухничка трима човека, напиват се всяка вечер, говорят за пари, попръцкват и айде нов ден.
79
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе в Щатите специално съм виждал в какво живеят някои хора - само спалнята е голяма колкото апартамента ми, а моят е голям. Три гаража и т.н. Там и в Западна Европа в апартаменти живее пролетариата, богатите живеят в къщи. Тук, незнайно защо, е точно обратното.
78
7
 
8
 
! Отговори
Х преди 3 години
Тази новина е лъжа! Пример- в Англия наистина живеят на по-малко площ и с по-голяма гъстота в жилищата си! Навремето ни лъжеха за панелките , че били кутийки, но като видях в какво живеят в UK и Щатите , разбрах за една голяма пропагандна лъжа! Не им вярвайте на данните!