Под карантина, но в хотел - срещу 700 лева за седмица с обяд, вечеря и закуска

Българи, които са се върнали от чужбина, с интерес към услугата
38
Под карантина, но в хотел - срещу 700 лева за седмица с обяд, вечеря и закуска
Снимка: Pixabay

Хотели вече настаняват вместо туристи хора, които са под карантина. Практиката за първи път въведе столичен двузвезден обект, но интерес към нея има вече и от страна на бизнесмени от Варна и Бургас. Това разказа пред "Труд" собственикът на хотела Стоил Далевски.

Още по темата
Около 700 лева излиза едноседмичен престой за един човек, като в цената освен безплатен интернет и кабелна телевизия са включени още три хранения на ден. При повече гости, стойността на пакета за всеки е по-ниска.

Менюто се доставя от близък ресторант, а гостите имат право на избор между няколко опции за всяко хранене. Освен това персоналът приема и поръчки за пазаруване между 15 и 17 часа всеки ден, така че нищо да не липсва на отседналите под карантина.

По време на престоя си те не напускат въобще стаите, а полицаите от районното управление ги проверяват на място, обясни Далевски. В хотела вече нощуват хора, които се прибират от чужбина и се притесняват да не заразят близките си. Настаняването е в стаи по един, двама или трима, като всяка от тях има отделна климатична система.

Храната се доставя пред стаята, така че да няма контакт с персонала.

При искане от страна на гостите могат да бъдат направени и тестове за коронавируса на място. В хотела вече има резервации и за май, а колеги на бизнесмена от Варна, Бургас и столицата са го търсили за информация как да реорганизират също работата си, така че да оцелеят в кризата, която спря туристическите пътувания.

Според собственика схемата е особено подходяща за малки градски хотели, като покрай тяхната работа поръчки си осигуряват и съседните ресторанти, които изхранват гостите. Нужни са реконструкции, които да отделят изцяло рецепцията, както и максимални мерки за сигурност. Другият въпрос, който най-често ми задават колеги е колко да намалят цените за по-дългия престой, обясни Далевски.

Той бе категоричен, че промяната в работата и клиентите е шанс за хотелиерите да оцелеят в кризата, която никой не знае колко дълго ще продължи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Надя Христова преди 3 години
Все се чудя на безумието! Живея в друга страна и карантината в хотел се поема от държавата с цел наистина да се изолират наистина. Къде е отговорността на българското правителство в случая.
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе как все намират начин тези хотелиери да жулят народа??? А И продължават да реват ...пари,пари,пари...
27
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поне го обозначете като платено съобщение.
26
0
 
19
 
! Отговори
Б.Г. преди 4 години
В Австралия правителството те настанява в хотел за 14 дни. Никой не плаща нищо. Цените на стайте са по-ниски от нормалните естествено. Камериерка всеки ден няма да има, чаршафи и кърпи пред вратата с яденето. Дезинфенкция, като си тръгнеш на цялата стая.Няма нужда да се притеняваш как ще си напазаруваш, няма да излагаш семейството и като бонус хотелите имат някаква работа - демек държавна помощ.
25
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брех ,какъв мениджър.Една стаичка с трима излиза само 300 лв на ден.За месец-9 хилядарки. 10 стайчета и хоп ,прибираме едни парички.Че и резервации имало за май...Ти да видиш.И кои са тези ,дето очакват през май да са под карантина ,че и места си търсят.
24
2
 
15
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 4 години
Егати ценичката-100 лв на ден!За кабелна телевизия с интернет и три супички пред вратата.А как се почистват стаите и се сменя бельото?Дезинфекция прави ли се и от кого?Ей ,този Стоенча гоУем тарикат ,бе.
23
2
 
3
 
! Отговори
Д-р Исня преди 4 години
Браво, сигурно се пръскат от клиентела под карантина. За тези пари всяка вечер у дома ще ме проверява дали спазвам карантината полицайка, мед. сестра, счетоводителка с джиджани цайси и всяка ще си носи мокри кърпички.
22
0
 
8
 
! Отговори
г преди 4 години
в китай карантината беше задължително в хотел!! мисля че хотелите ги нае правителството, миналогодишната цена на нашите хотели е около 16 лева без храна с храна 25 лева , съжалявам за цените но .. до там я докараха
21
1
 
0
 
! Отговори
ZULU преди 4 години
До Анонимен----Da be kato hadjiite deto se virinaha zarazeni ot umre i izgonihte studentite posrednost na ulitsata i gi nastanihte tiya boklutsi v obstejitiyata im.
20
3
 
8
 
! Отговори
Бизнеспарко преди 4 години
По-добре хубаво Айрбнб за 900 1000лв на.месец със сметките. Другото до магазина и обратно, къде 2800лв затворен в хотела хахахахаха
19
6
 
10
 
! Отговори
тъпаци преди 4 години
каква оферта е това? в чужбина за 100лв на ден получаваш ултра ол-инклузив с плажове!
18
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За хотел. 2 звезди не е ли малко самоотвержено да вземате само 100 лв на ден... ще се халосате напразно.
17
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази услуга не е за коментиращите тук дето не са виждали 700лв накуп никога.
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой плаща
15
5
 
8
 
! Отговори
Някой си преди 4 години
Ало,бг хотелиери 100 лева на седмица пак е много. Храната няма гаранция да е прясна или качествена. Вероятно е престояла,защото нямате ново зареждане ,а на морето някои хотели са без хладилници да я складирате. Няма гаранция, че някои от персонала не е заразен,този който приготвя храната или камериерката.Може и да криете тия подробности. Тъй,че това не е никаква ,,промоция".
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до бай СтаматИ то сутрин и вечер , брат!
13
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
2800 лв на месец за киснене в кибритена кутийка за 30 клечки, не е зле. В нас храната на карантинен месец ни струва 1000 лв за двама души. С риби, меса и все ок неща. Тия бизнесмени направо патент да си изкарат за великата идея
12
2
 
25
 
! Отговори
Стамат от Карнобат преди 4 години
За сто кинта на ден си требе некоя да ми лъcнe и сабята...
11
2
 
21
 
! Отговори
11 преди 4 години
Пак пара.... всичко калкулирате.. лакумията Ви няма край! Няма да е още много така. Всяко нещо си има край :)
10
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-находчивите и предприемчиви хотелиери, предлагат и фул ол инклузив,като в пакета е включена и кремация на до трима близки,а парното и топлата вода се подгряват от съответния котел. Тарикатска работа.