Захариева: Няма да възстановим нормалния живот през лятото

Тя призова за поетапното разхлабване на мерките
23 апр 2020 10:27, Нели Христова
38
Захариева: Няма да възстановим нормалния живот през лятото
Снимка: БГНЕС

"Държавите са на различен етап от кризата – някои са много по-засегнати от други. Много е важно поетапното разхлабване на мерките да бъде основано на научни данни, за да не се получи обратният ефект". Така каза пред Нова тв външният ни министър Екатерина Захариева.

"Това е асиметрична криза. Засяга не само здравето. Вижте колко последици има. Надяваме се излизането от нея да бъде доста по-координирано", поясни Захариева.

На въпроса могат ли да разчитат държавите-членки на подкрепа от ЕС, министърът на външните работи обясни следното: "Европейската комисия реагира изключително бързо и адекватно. В рамките на седмица се промениха много правила за фондовете. Пренасочиха се средства за справяне с кризата."

Външният ни министър коментира и кандидатстването ни за чакалнята на еврозоната."Българското правителство работи целенасочено за това. Трябваше ли да дойде такава криза, за да убедим, че е по-добре да сме в еврозоната", пита Захариева.

"Всяка държава се опитва да спаси туризма си. За съжаление, няма да възстановим нормалния живот през лятото. Призивът е да си останем в България. Студентските бригади също са отложени до 12 май. Издаването на визи е отменено засега", заключи министърът на външните работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
19
 
! Отговори
какво лято? преди 3 години
Какво лято? Карантини, силно заразен вирус, криза... Какво лято? Лятото е за богатите! Като нямаш пари, няма лято.
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли достатъчно научни данни за това ?
10
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Платен вход в курортите , платени паркинги , платени плажни места вашта....Сега ще ни се молите , ама ние пак ще сме в Гърция , където си поръчваш нещо от бара и си цял ден под чадъра
9
2
 
18
 
! Отговори
2 Калинки Бърборинки преди 3 години
си вървели под дъжда....
8
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярваме ти, не сте способни да го възстановите. Cамо не разбирам защо се хвалите с това и го считате за някакво особенно постижение.
7
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Асиметрична криза?Желанието да се правим на много начетени,показва колко сме плиткоумни.
6
4
 
31
 
! Отговори
Реално преди 3 години
'Свободно движение на хора и стоки' - мбухахахаха - това е концлагер бе,Хитлер пасти да яде сравнение с вас! ОСТАВКА - борисов 3
5
1
 
37
 
! Отговори
ЗА ГЕРБ преди 3 години
тая пандемия и извънредното положение е като дюшеш. Всички Калинки и Барни Ръбъли ще се оправдават с него
4
2
 
24
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Ами просто отиваме на село и си почиваме! Който няма село отива при близки,роднини или познати. Хем по евтино,хем ще поработим по дворовете и къщите да видим как им е било на нашите баби и дядовци,дето построиха всичко на село с две ръце и нямаха айфон в задния джоб! То и без това децата ще ходят на училище до началото на август,като гледаме какво става🐄
3
6
 
15
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ДО КАТО НЕ ПРЕКАРАТЕ ПЪТЯ НА АНТИХРИСТА НЯМА ДА МИРЯСАТЕ
2
2
 
33
 
! Отговори
Външно преди 3 години
Спряха ли ви екскурзийките насам натам с Фалкона?
1
12
 
11
 
! Отговори
лято преди 3 години
Той живота за нас си е нормален. Какво ще му е налятото - излизаш на плаж или дискотека. Може и за риба, но попчетата спряха нещо да кълват. Но пък има немкини.