Ще издържи ли в съда обвинението срещу Кристиан Николов?

Зам.-министър: Общото мнение е, че трябват по-строги наказания
54

Каква е точната правна квалификация за убийството на Милен Цветков и необходими ли са законодателни промени? Това коментира за "Денят ON AIR" заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов.

Той заяви, че не би могъл да се ангажира с категорично мнение, но след като прокуратурата може да повдигне възможно най-тежкото обвинение срещу Кристиан Николов, то явно съществува убеденост, че то ще издържи в съда.

"Едно такова обвинение не само е възможно, но в резултат може да се достигне и до доживотна присъда. Както вчера, така и днес, се вижда ясно, че отделните полицейски сили - парламентарно представени, имат намерение да внесат предложение за законодателни промени. Общото мнение е, че има необходимост да се завиши наказателната репресия за подобни престъпления", каза той за Bulgaria ON AIR.

По думите му и в предложенията на ВМРО, и в тези на ГЕРБ има общи неща, насочени към завишаването на налаганите глоби за водачите, които шофират след употребата на наркотици.

"Другото предложение е за завишаване на минималния праг на наказанието лишаване от свобода във възможно най-тежките случаи, когато в резултат на ПТП след употреба на наркотици е причинена смърт. Ориентацията е минималната санкция да се увеличи от 3 на 5 години", коментира проф. Проданов.

Заместник-министърът на правосъдието е категоричен, че в момента няма лишени от свобода, които да са заразени.

"Реалните проблеми в местата за лишаване от свобода са свързани с това, че епидемията доведе до някои промени във фактическия статус на лишените от свобода. На първо място се наложи да бъдат прекратени свижданията", отбеляза той.

Николай Проданов уточни, че се провеждат видеосвиждания на лишените от свобода през последните седмици. Имаше 659 такива видеосвиждания, заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
21
 
2
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 3 години
Момчето не е виновнио и е нормално да бъде оправдано.
17
0
 
10
 
! Отговори
Ki преди 3 години
Таз русата пак ли зяпа от екрана бе
16
4
 
11
 
! Отговори
До 14 преди 3 години
Ама ако нещо не си разбрал, то "момчето" се оказа близък на подсъдимия червен спонсор Стайков
15
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама какви от 3 на 5 г. бе???Минималната присъда за шофиране след употреба на алкохол или наркотици трябва да е 20 г. а за причинено ПТП -директна доживотна без право на обжалване!Всеки,позволил си да кара след употреба да се третира като опит за убииство на повече от 1 лица!
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предложение към прокуратурата. Спрете да тествате хипотези през интернет. Дори и дадена хипотеза да е била състоятелна, поне от ваша гледна точка, то става несъстоятелна след обществен дебат.Предполагам, че не ви изненадва, че повечето хора искат "право", а не "мъст"? Или ви изненадва?
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен - че момчето ще лежи само 3-4 години.В рамките на продължаващата медийна активност по темата, изказванията на юридически компетентни лица, знанията на които се обосновават на емоционалното прави, както и желанието на прокуратурата да отговори на повишения обществен интерес, цитираното "момче" едва ли изобщо ще бъде осъдено ефективно.Но вие пишете, коментирайте, обсъждайте, заклеймявайте, искайте, настоявайте...
12
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Момчето не е виновно ,че е убило Милен Цветков.Виновна е държавата ,че е до сега винаги когато си дете на някой близък до Бойко не си виновен.Ха на бас ,че момчето ще лежи само 3-4 години.
11
1
 
14
 
! Отговори
Да, наистина преди 3 години
До българкаКакво ли го е довело до това саморазрушително поведение?Каквато и да е причината, едно е сигурно - посегнал е към коктейла от наркотици и се е качил на мощен автомобил, за да кара бясно не поради мизерия, отчаяние, несбъднати мечти или грижа за околните.Причината е една - да си направи кефа, без да го е грижа за последиците. Да не забравяме, че вече има опит - летял е като бесен пак с мощен автомобил и посред нощ, в насрещното платно, преди 5 години.Премазал е човек, но не му пука
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До българка - Защо никой не попита защо заради Карастоянова беше убит един семеен мъж и тя е на свобода? Или забравихте този случай?Я напомни, моля.Ние четем "интернета" епизодично, при наличие на обществен или личен интерес.Ще се изненадаш, но повечето Кристиановци са такива. Родителите на някои от тях са ежеминутно на пулса на събитията и отдаван им е писнало, но търпят, контролират, коригират.На другата част пак им е писнало, но са си намерили други занимавки.Не сте наясно, ама хич!
9
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами те искат да го осъдят за умишлено, докато в същото време е "под въздействието на наркотици", а те си контрират. Няма как хем да си под влиянието на наркотици, хем да е умишлено. Вие за какво мислите го правят този номер...
8
17
 
2
 
! Отговори
българка преди 3 години
Това, което е направил Кристиан е недопустимо, но след толкова помия, която се изля върху него и майка му ЗАЩО никой не попита, какво е довело това момче до такова поведение? Защо никой не попита защо заради Карастоянова беше убит един семеен мъж и тя е на свобода? Или забравихте този случай? Обществото е много болно ...
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПижоЕ ти искаш значимите да покажат немощ?Наивник!Не е въпрос кой кого е "убил"! Въпросът е кой диктува правилата!Прокуратурата изпусна шанса да неглежира събитието, за да може да пледира за някаква обоснована присъда, която да е във високата част на законовия диапазон.Сега остава да бъде мачкана от правоимащите, за да не си помисля друг път да проявява инициативност.
6
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Синчетата на Хунтата на връх Възкресение Христово убиват неправилен журналист. Милен Цветков.В джипа убиец пътуват дрогирани синът на направен бизнесмен от Правилната Власт, дрогиран, и синът на биз-бизето на Бойко Борисов Лъчо Мозъка, депутат от ГЕРБ. Синчето избягва при катастрофата.Днес вече родителите от бизнес-политическата баница на Властта започнаха да се отричат от отрочетата си.
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 123 - Оставка за депутата Лъчезар Иванов.Той какво общо има с действията на ПЪЛНОЛЕТНИЯ си син от негов предишен брак?
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешефтурата нарочно внася този смешен Обвинителен акт за да падне в Съда и да пуснат герберастките синчета и дъщеричка.
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако не издържи, много хора също няма да издържат...... на напрежението!!!
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доживооот за боклукааа!Милене, извинявай че така ще прозвучи, но добре че беше известен, че да се сетят най-накрая да осъдят някое богаташче каквото му се полага за убийство!Аз очаквам поне 20 години!Мир на праха ти, брат!
1
4
 
19
 
! Отговори
123 преди 3 години
Оставка за депутата Лъчезар Иванов. Нека да му залеем пощата с такова искане. От сайта на парламента я вземете. Бези дебелокож наглец тр да се махне!