Случаят Милен Цветков: Кристиан Николов употребил рядък за Европа наркотик?

Бромазепамът е халюциногенен препарат
Обновена: 24 апр 2020 09:33 | 24 апр 2020 09:21, Ния Христова
107

Изследванията, направени на Кристиан Николов, причинил смъртта на Милен Цветков в катастрофа, сочат 4 вида наркотик в кръвта - амфетамини, марихуана, кокаин и бромазепам. Но оказва се, че може да има и пети наркотик, който е рядък за Европа, от т.нар. дизайнерски, наричан сатанински или Фонтан на младостта. Наименованието му е адренохром, но тепърва ще се установява доколко той е част от коктейла дрога, открит в кръвта на Кристиан.
 
"Не знам дали въобще го има този наркотик у нас. Той е халюциногенен препарат. Няма данни да е наличен в ЕС до миналата година", посочи бившият директор на Националния център по наркомании доктор Пламен Попов каза в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Д-р Попов не изключва варианта четирите наркотика да не са употребени едновременно, а да са останали в организма на момчето от предходна употреба. 
 
"Максималната концентрация, която се задържа в кръвта при амфетамините, е от 6 до 24 часа. Телесното тегло и подкожните мазнини определят времетраенето. Токсикохимичната експертиза може да установи с приблизителна точност", допълни бившият директор на Националния център по наркомании. 
 
Независимо кога са приети веществата, ефектът е един и същ - загуба на реална преценка. 
 
"Постефектът е повишена себеоценка - можеш да направиш всичко, което желаеш. След това идват депресивни състояния, отпадане на тонуса и реакциите", обясни д-р Попов.
 
Д-р Попов отхвърли слуховете, че редкият наркотик се използва за лечение на коронавирус. 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До хахахахахдааа простия лексотан произвеждан в България не му е известен на доктора- КАКЪВ ДОКТОР Е ТОЙ
2
5
 
33
 
! Отговори
i'm преди 4 години
"...че бромазепамът е халюциногенен препарат. Този наркотик е рядък. Не знам дали въобще го има този наркотик у нас. Няма данни да е наличен в ЕС до миналата година", посочи докторът..." Това сериозно ли?Този "мистериозен", "непознат" и "нов" "наркотик" е известен под търговското наименование ЛЕКСОТАН. Употребяван през последните 20-30 години от много хора в България, разбира се с лечебна цел и се приписва от лекар с рецепта!
1
5
 
29
 
! Отговори
хахахахах преди 4 години
Голям експерт. Бромазепамът е бензодиазепин, даже се произвежда в България. Наличен е на пазара под различни търговси наименования.