Страхът от коронавируса в България отминал

"Тренд": 21% нямат спестявания, за да преминат кризата
Обновена: 24 апр 2020 21:59 | 24 апр 2020 21:58, Веселина Йорданова
51

Страхът от коронавируса в България е отминал. Това констатира в ефира на "Денят ON AIR" Евелина Славкова от Изследователски център "Тренд".

"В началото всички бяха много изплашени, но някак си това, че не говорим за хиляди случаи на починали, този страх започна да изчезва в българското общество, което може да доведе до много проблеми", заяви тя.

По думите ѝ индикациите са, че на хората вече им е омръзнало да си стоят вкъщи и това се вижда от сериозното движение по улиците на София.

"Имаме два проблема - хора, които работят у дома и не издържат психически, и най-сериозният проблем са икономическите аспекти", обясни още тя пред Bulgaria ON AIR.

В проучване на "Тренд" 21% от българите заявяват, че нямат спестявания, с които да преминат през кризата. Това означава, че живеят от заплата до заплата и в този момент са изключително затруднени.

Според нея ни очакват много сериозни икономически последици. Славкова допълни, че българската икономика е свързана много сериозно с ЕС и когато другите държави нямат покупателна способност и не могат да купуват това, което ние произвеждаме, означава, че кризата при нас ще се усети.

Социологът добави, че се забелязва и огромно недоверие, че заплаха от Ковид-19 всъщност съществува. В проучването 53% от анкетираните българи посочват, че коронавирусът е биологично оръжие, а 46% смятат, че той е изкуствено създадена болест за облагодетелстване на фармацевтичните компании. 

"Конспирациите са най-лесният модел за обяснение на сложни събития", категорична бе Славкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
3
 
! Отговори
СтрахливВид19 преди 3 години
Един пътник вървейки през пустинята бил настигнат от Чумата. Тоя я попитал: Къде отиваш? Отивам към Багдат да взема душите на хиляда човека - отговорила му тя и продължила по пътя си. След няколко дни те се срещнали отново и човекът попитал: Какво стана? Свърши ли си работата? О, да водя със себе си 20 хиляди души. Но как 20, нали каза хиляда! Ами аз взех хиляда, останалите 19 умряха от страх - отговорила му тя и продължила по пътя си
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност хората масово смятат, че си има вирус и той си разболява, но последиците от него умишлено се надценяват в частна полза и хората се притесняват много повече от това, отколкото от поредни вирус.
36
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия двечките да ми паднат, ... . Пък после да става каквото ще.
35
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Мило дете..очите ти крещят...страх ме еееееееее,не си отивай нещастна и богата като...Менда...тя дори не го осъзнава горката...робиня на *** за пари,бъди щастлива и обичана...желая ти го от сърце...няма по голямо богатство
34
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще отмине. И тук може би вина има и Б. Б. и Ген. Много приказки, противоречиви, заповеди, наказания. От кое да се страхуват хората? От това че не знаят как да отговорят на въпросите, от противоречията, от глобите, които ще се погасят по давност.Всяка сутрин - толкова починали, толкова заразени. Не! Толкова не успяхме да спасим, толкова открихме вируси носители.
33
5
 
14
 
! Отговори
Мен.Софянеца преди 3 години
Сега в сравнение от преди три седмици .Колите се завърнаха по улиците,хората започнаха да излизат по градинки и междублокови простанства,по магазините вече не се чака от вън по 1 час,а по аптеките вече може да си намериш витамини.В София на хората им писна от психози.На който му е писано ще си иде.Стига с тез психози и страх.Вземете си европарите и спрете ни плашете,че от глада по лошо няма.
32
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В проучването 53% от анкетиранитебългари посочват, че коронавирусът е биологичнооръжие, а 46% смятат, че той е изкуственосъздадена болест за облагодетелстване нафармацевтичните компании.----+-----------+++--+++++-----А НЕ Е ЛИ ИСТИНА ???!!! ПОСЛЕДНОТО СЪС СИГУРНОСТ!И те яяго постигнаха!
31
3
 
6
 
! Отговори
R2D2 преди 3 години
До гражданинПояснявам!Официално нито има тестове,нито лекарства обявени за COVID-19!А ти сам си обясни кво тестват и лекуват мошенниците по болниците.
30
3
 
2
 
! Отговори
КГБ преди 3 години
По повод броя на тестовете. Преди празниците обявяваха 500 на денонощие, а тези дни дочух че вече били прехвърлили 7000 на седмица. Това означава двойно увеличение на тестваните хора. Отделно ген. Годжи обяви, че нямало ежедневно вече да информира за броя тестове на денонощие. Качил, мишлета.
29
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров им говореше ккаво казва науката по въпроса, а те се правеха на глухи, за да не развалят рахата на Бацо, самообявил се за Свети Спасител на България, направо един нов Иван Рилски?!!! Тази вечер Кунчев каза - Заразата е навсякъде. Няма смисъл да затваряме границите. Вчера Кантарджиев изплака - Каквото можахме направихме. Господ да ни пази.Ред на на Мутафа да изохка нещо от този род, преди да се разкара от екрана на телевизиите.Некадърници!
28
2
 
3
 
! Отговори
R2D2 преди 3 години
До Анонимен 31Сега в Перник и вода за миене няма!Я пак си помисли?
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До R2D2. Естествено, че няма да скоча. Защото не съм глу.пак. И ако спазвам мерките знам защо го правя.
26
2
 
2
 
! Отговори
КГБ преди 3 години
До 18С теб мога да плаща гаргите на село! И КовитУ разбира се. А каквото съм написал е факт който ще се случи, не е невярна информация, нито подстрекаване към бунт. Но явно акъла ти стига до толкова.
25
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да увеличиш броя на тестовете точно седмица след голямото пътуване, за да докажеш, че именно то е виновно за увеличения брой заразени, е наистина подло. Защо не го направиха преди това? И по колко теста всъщност са правели на денонощие, та чак сега разбираме, че са ги увеличили на 1000?Ами ако направят 5000 или 10 000 сигурно ще се хванат за главата. Но тогава нямаше да имат като аргумент пътуването по Великден и съответно да го използват за затягане на режима и за повече тормоз на хората. Просто щеше да се получи по-реалистична картина и да се види, че броят на вирусоносителите е доста
24
6
 
11
 
! Отговори
АМАН преди 3 години
По стара робска традиция, *** се е скрил в миша дупка, докато отмине бурята. И докато се озърне - животът му минал в криене. После се жалва, че тоя и оня му били виновни. Това вашето живот ли е бе, Мишоци!
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами то човек му писва и си вика, какъвто ми е късмета.Иначе какво - 2 години затворен да стоя и накрая да излезеш и кола да те блъсне.То каквото има да става ще става
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До SHEFAВ кое предаване го каза. Аз я уважавам много. Тя е смела жена.
21
2
 
5
 
! Отговори
R2D2 преди 3 години
До изнервенКакво правят другите ли зомби?Ако комшията ти скочи от висок мост ще го последваш ли?
20
2
 
8
 
! Отговори
АМАН преди 3 години
До АнонименТи за моите родители не се грижи! Майка ми съм я скрил, а баща ми преди три години го уби най-обикновена настинка. Такъв е животът. Не мога обаче да крия майка си с години, защото вас ви е страх, криете се по мишите си дупки и така само удължавате агонията за всички. А сега ти кажи как се погрижи за своите родители!
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не става само с гьобелсова пропаганда, трябва и акъл. Последният е в пълен дефицит при НОЩ. Бацо изгони хората с акъл от Медицинския съвет и сега надеждата му е в европейските страни. Щом те отпуснат мерките и той ще врътне с приказките, че такава правели в ЕС.