Борисов: Обмисляме отпадане на извънредното положение преди 13 май

Да опитаме в следващите дни да си облекчим ежедневието
Обновена: 25 апр 2020 17:58 | 25 апр 2020 11:16, Елка Василева
984
Борисов: Обмисляме отпадане на извънредното положение преди 13 май
Бойко Борисов. Снимка: архив, БГНЕС

В следващите дни да опитаме с разум, дисциплина и тренировка да видим дали заедно с населението не можем, пазейки се, да си облекчим ежедневието. Обмисляме премахване на извънредното положение преди 13 май и съм възложил на юристите да видят как може да стане. Искам извънредното положение да свърши и по-рано и да остане само закон, който например да позволява на здравния министър да задължава за маските, защото доказано вече в света маските помагат. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов, който инспектира строежа на АМ "Хемус" в участъка между Белокопитово и Буховци.

„Данните в света са чудовищни. Ние много навреме сложихме мерките. И въпреки че една част, но малка, не ги изпълнява, не е достатъчно голяма извадка, за да предизвика такова масово заболяване. Виждате кога стартираха нашите съседи и какъв е броят на заразените и починалите“, посочи още той.

Още по темата

По думите на Борисов извънредното положение не дава големи правомощия на властта, каквито твърдения се прокраднаха.

„Досега сме се възползвали, да кажем, че ще има КПП, че ще се носят маски. Реално движението не е ограничено по градовете, в България можеш да излезеш и 50 пъти днес. В другите държави има вечерен час, при нас няма“, отбеляза министър-председателят.

Бойко Борисов коментира и възможността да се позволят разходки в парковете на родители с деца, като обясни, че трябва да се направи вход и изход и да не се допускат струпвания, а за целта да се включат доброволци, които да помагат за реда.

„Възложил съм да се направи и анализ и по тази линия, дали ако едно семейство се „премести“ в същата среда: на вилата си, или в малък хотел ли къща за гости, но така изолирани, както са в Шумен примерно, да се изолира на друго място за петък, събота и неделя. Може би тези, които недисциплинирано напуснаха градовете, но спазваха другите мерки, отивайки на дадените места: тук-таме до магазина и обратно в къщата, в която са изолирани. Всичко това имаме ли го като анализ, има ли риск достатъчно малък, за да го преглътнем, това са все неща, които мислим да отпускаме в следващите дни и седмици, за да не психясват хората“, посочи премиерът, цитиран от "Фокус".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


984
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
736
8
 
2
 
! Отговори
до някоя си преди 3 години
само да вметна- такова нещо като политиката НЕ МЕ засяга няма,за добро или лошо тя ни определя живота
735
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам да кажа, че всичко вече е изкупено и полови а без работата НЯМА ПОВЕЧЕ ДС СИ НАМЕРИТЕ ТАКАВА! СВЪРШИ СЕ ! КРАЙ!
734
3
 
6
 
! Отговори
Тъпомер преди 3 години
Некоя си,вади пищовите и почвай наред,станах ти фен,ей неразбран народ,ако не си ти....
733
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами пъпеша е взел вече парата....
732
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Някояси, поднасяш ме гълъбче.Аз нямам антипатия към никоя партия, защото съм без партиен.Дразни ме наглостта и фалшивата статистика на управляващите.Жива и здрава да си и много любов ти желая.
731
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 807 Мятай се в чувала. Остави тези, дето искат, д работим, да работим. Някой ще умрат, да, но докато вие си подадете главите от дупките, цялата икономика ще е в наши ръчички ;) хиииихииииии
730
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някояси PR-ката на ГЕРБ се появи!Народа писа много постове тук и хората не вярват на лъжи.Статистката се доказва с факти, иначе правите тормоз, интриги и лъжи и да не повярваш, но всичко е за пари!Така ли е бе душкокалинке?
729
6
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Тонка.Ама ти си бил на линия бе Герберско ***? " Странджата" го видях вече. Тази вечер е с резервния си профил " Позитано"! Нямате спирка бре човек! Как издържате по 25 часа в денонощието,да хваляте др Борисов и хунтата му! -:) Не знам какви хора сте вече! То и дрогиран да си ще ти светне пред очите в един момент! Амааа вие 2 мата! Нямам думи!-:( И това е с години вече! След месеци когато падне др Борисов.Пак ли ще сте тук? -:)
728
15
 
8
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Дали това не е поредната лъжа на Борисов? Как ви се струва? Ако удължи извънредното положение след 13-ти май, вече отивам на протест и никога повече ГЕРБ.
727
16
 
18
 
! Отговори
мислете преди 3 години
Не бива да се рискува здравето на хората и затова извънредното положение трябва да продължи минимум още година и половина-докато се създаде надеждна ваксина, а и по-голям процент от населението изгради имунитет, иначе ни чакат чувалите и камионите с трупове...кое е по-добре!?
726
9
 
13
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 3 години
Детенце 2ри калас го е страх и след 2месеца затворено вкъщи навън се чувства уплашено,заради наложената яростна самоизолация от правителството,която спазваха родителите и семейството като цяло! Въпреки,че имат къща /вила/ в район в който при отсядане там те нямат контакти с други хора,но уви-"Не можело и 800лв.глоба" Това е грозно едно детенце да психясва от това безверие и неумение на правителството за хуманен контрол на съвестните хора,които подкрепят,разбират мерките за самоизолация!
725
18
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Минава ми една мисъл през ума тия дни, па да питам и пишещите тука за мнение по въпроса. Та : наш тиквьо що не ще да при пари да народното събрание тия дни от как сме в извънредното положение? Това толууп да не се е среснал нещо, че там ще се почувства като Живков навремето на едно събрание?!
724
18
 
18
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Ген. Мутафчийски - що ти трябваше с мечка дренки да ядеш!? Сега негативите са твои! Струваше ли си?
723
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продължавайте още да обмисляте и не се притеснявайте.Гладните ще ви почакат да се наумувате.И си пригответе повече соц. помощи за в близките месеци.
722
6
 
16
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Остава обаче въпроса! Има ли и какъв е плана? Пролетта почти мина! Лятото, есен - какво? Зима - какво? Догодина - какво? Ако чакаме някой друг да ни сведе план, този план ще ли е добър за България? Хубаво е да режеш ленти - друго е държавността! Министрите казват : парите свършват ще вземем кредит - вземете и вие! Как свършват - нали имаше в излишък!? Спрете кражбите - и ще има пари! Заплатите на ДАНС, прокурори, съдии за какво им се плащат!?
721
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май усети, че ако още един път удължи мерките и продължава да плаши, ще изяде дървото и хората само ще ги махнат /мерките/. А после и него.
720
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От както свят светува диктаторите само се сменят и лъжат народите си че те са техния спасител.Нищо не се е променило и няма да се промени до като ни управляват финикийските знаци-парите!
719
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не мислите че Боко се е вслушал във воплите на изстрадалият народ от забранителни мерки,маски,КППта?Няма такова нещо ,Биби гледа какво правят в ЕС и го прилага в България!Значи докато заразените бяха десетки ,яко стегнато положение,сега стана 1200,а до 13май 2000 заразени ,а извънредното положение отпада,няма КППта,ресторантите отварят и т.н.!!!Значи народа е бил прав като не се е съобразявал с дивоtийте на управляващите!
718
7
 
9
 
! Отговори
Логично преди 3 години
Яснооо, на банките не им се дават безлихвени кредити или 6-месечни отсрочки по текущи кредити. Нито на правителството му се дават пари, че някой си не можел да работи. Ще махнем извънредното положение, което е добре, но Ананиев ще ни побърка с маски и всякакви глупотевини, които му хрумнат. Икономиката няма да тръгне, отделни компании ще се засилят, но те точно тези не се бяха и спирали до сега и пак си работеха. Който затвори няма да има парите отново да отвори, това е по-трудното
717
29
 
27
 
! Отговори
123 преди 3 години
Махайте идиoтckитe мерки и върнете свободата на хората.