Каракачанов: Не можеш да държиш семейство с малки деца затворено месеци наред

Притеснението за планините е, че хората се събират и си правят пикници
Обновена: 25 апр 2020 17:59 | 25 апр 2020 14:00, Елка Василева
247
Каракачанов: Не можеш да държиш семейство с малки деца затворено месеци наред
Красимир Каракачанов. Снимка: архив, БГНЕС

През седмицата вицепремиерът Красимир Каракачанов намекна за разхлабване на мерките за извънредното положение в страната. "Все пак трябва да се съобразяваме и с хората. Мерките, които бяха взети от правителството, имат за цел да ограничат социалните контакти, за да се ограничи разпространението на коронавируса. Никой не си прави илюзиите, че с тези мерки няма да има заразени", коментира той пред БНТ.

Според него би следвало да се направят необходимите изводи и да се види какво може да се коригира, защото животът на хората започва да се променя. Това така или иначе принуждава хората малко да заобикалят мерките.

„ Ти не можеш да държиш един човек или едно семейство с малки деца затворено месеци наред в един апартамент. Според мен една от първите стъпки е паркове, планини и възможността за спорт“, каза Каракачанов.

Още по темата

Притеснението за планините е, че хората се събират и си правят пикници. Това е една потенциална територия за разпространение на заразата. Според Каракачанов това може да бъде ограничено, но движението на хората в планината не смята за проблем.

Неговото предложение е за еднопосочно движение в парковете, както и да се раздели с времеви график движението.

„Ако дадеш възможност на хората да си подредят деня и да знаят, че това е възможно да се случи, съм сигурен, че по-голямата част ще го спазват“, смята вицепремиерът.

Според него облекчаването на режима ще облекчи работата на полицейските служители.

Друга изключително важна тема в тази ситуация е икономиката.“Не малка част от хората не работят, не малка част от фирмите изпитват затруднения“, каза вицепремиерът.

Едни от първите икономически мерки са предложени от ВМРО, каза още Каракачанов. Той обясни, че трябва да се води политика за подкрепа на българския туризъм, българското производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирусолог много ясно каза, всеки ще се срещне с вируса, защото дишаме. Колкото и маски са слагате, да миете. Чист са..н, малко дистанция и живота трябва да продължи, насилието се увеличава, доходите намаляват, самоубийства, за вирус, който убива в %, който дори не влиза в графа пандемия. Жалко за истерията!
182
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че то и сега децата се събират и играят.
181
1
 
11
 
! Отговори
seira преди 3 години
"ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ" = ПАРАВАН ЗА УЗАКОНЯВАНЕТО НА ФАШИСТКА ДИКТАТУРА В БЪЛГАРИЯ!!!НАРОДЕ!!!!!
180
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каракачане,досега вие от ОП страхливо и подличко си мълчахте и гледахте как ББ и ТД се гавреха с хората, оправдавайки се със здравето на пенсионерите. А ромите си правеха каквото си поискат, докато десетки хиляди пишман столичани изпитаха издевателството над тях от полицаите. От 2 месеци България се управлява от трима човека: ББ, Дончев, К.Ананиев. ГЕРБ и ОП сдадоха НС на тях.На това му се казва тоtalиtaриzъм. Когато тя изпълнява заповедите на едно лице, такава власт се нарича диktаtура.
179
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Осигурете повече реанимации и ги пускайте да се заразяватКаракочанов- национален вирусолог,реаниматор и детски психолог в едно
178
1
 
10
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Аз не вярвам агент иван да е казал за еднопосочното движение в парковете на трезва глава
177
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може да държиш кръчмата затворена ...
176
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Или вирус или гладна смърт в изолация избирайте.
175
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евала, Краси ! ГоУем си ! Преди всичко-в буквалния смисъл !
174
2
 
1
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 3 години
Съжалявам за правописа ! :( Но съм разъроен,че съсипваме и децата!
173
5
 
7
 
! Отговори
До Котката и преди 3 години
до Доктор Слънце 58от "Ако не ги държиш" 53Каква пенсийка бълнувате? Имам още доста години дотогава.Ясно се изразих - не искам малки вирусоносители да унищожат майка ми, а може би и мен. Защо не допуснете тоз лош, но реален вариант? Ако с мен се случи най-лошото, моето дете да е сираче,само защото на горкото нечие тригодишно нямало как да му се обясни защо трябва да гледа поляната през прозореца!И на мен не ми е приятно в тези хубави пролетни дни да стоя у дома, но щом се налагаще търпя
172
3
 
10
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 3 години
Детенце 2ри калас го е страх и след 2месеца затворено в къщи на вън се чувства уплашено,заради наложената яростна само изолация наложена от правителството,която спазваха родителите и семейството като цяло! Въпреки,че имат къща /вила/ в район в който при отсядане там те нямат контакти с други хора,но уви-"Не можело и 800лв.глоба" Това е грозно едно детенце да психясва от това безверие и неумение на правителството за хуманен контрол на съвестните хора,които подкрепят,разбират мерките за самоизолац
171
1
 
1
 
! Отговори
Св. Петър преди 3 години
Излизайте и ***! И да знаете, тук оправдания не слушаме. Всичко знаем!Да си знаете.
170
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще Ви липсва карантината, да знаете! :))))))))))))))))))))
169
2
 
18
 
! Отговори
Агентура преди 3 години
Тоя подпухнал дебелак 150 килограмов да спре тия пържоли и свински бутове,че е заприличал на кавказка мечка, то не може да ядеш толкова бе братче и после да се правиш на мислител. За ценностната му система освен това,че на върха е яденето на софри в промишлени количества можем да кажем,че е бил и доносник агент ИВАН и е работил за комунистическите служби.
168
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Приготвил съм си в една билленска торбичка два пакета семки и 1,5 л вода. Ще си взема и вестник - за много предназначения може да се ползва все пак! Обещавам най-чистосърдечно да не замърсявам природата и да си събера всички от падъци в торбичката :))))
167
11
 
4
 
! Отговори
Петър преди 3 години
Явно който излиза се заразява, а от заразените - който оцелее. Е, от квичещите тук много ще измрат, ама какво от това - нали са излезли и са си начесали Егото! И са се записали като Пичове!... в книгата на мъртвите! Вервайте Ми - никой няма да си спомни за вас....И да носите поздрави на умрелите ни близки!
166
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разходките са лесна работа но какво що правят стотици хиляди останали без работа
165
0
 
7
 
! Отговори
Майтапчийски преди 3 години
ДА НЕ ИЗЛИЗАТ !
164
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПолковникаКаракачанов ми харесваше как говори, преди да стане патерица.Има дар слово, харесваше се, обаче......Тез самолети му изядаха главата, все едно аз да помоля и да сключа договор с някой да ми прати батки да ме охраняват, обаче се оказва че батките ще дойдат след 5 години.Как си мислиш, ще дочакам ли този момент....хахах