Черноморието остава без голяма част от хотелите си това лято

Чадърите ще са безплатни
Обновена: 26 апр 2020 16:08 | 26 апр 2020 16:04,
68

Голяма част от хотелите в курортите ни няма да отворят това лято, прогнозират експертите в туризма. Причината е, че няма ясна стратегия от държавата как ще се действа при констатиране на случай на заболял от коронавирус по морето, пише Bulgaria ON AIR.
Още по темата

В Слънчев бряг виждат изход от кризата, като базата се предостави за възстановяване на преболедували от COVID-19.

Предвижат се и нови правила за плажовете - достъпът до пясъка да става само след дезинфекция, а чадърите да са безплатни.

Според експертите в туризма големите хотелски комплекси в Слънчев бряг няма да отворят това лято.

"Националните ни курорти смятат да не отворят хотелите си, защото ситуацията е такава, че при констатирането на заболял турист - нямаш гаранция от държавата и на практика на плещите на цели я бизнес ще падне настаняването, изхранването и карантирането на целия хотел", каза Живко Табаков, който е член на УС "Бургаски черноморски туристически район".

Все пак по морето се надяват да има сезон през юли и август
, но ще се разчита най-вече на български туристи.
Не се очакват и традиционните английски и немски летовници това лято.

"Колегите трябва да свикнат с мисълта, че лято ще има, сезон няма да има. Или ако има ще бъде много труден. Моите прогнози са максимум 30% от обемите, които сме реализирали. Единственият оператор, който до момента е заявил начална дата, това е "Джет ту Холидейс". Те са заявили, че на 17 юни ще започнат да оперират", каза още той.

От началото на карантината се прокрадна идеята Слънчев бряг да предложи евтини пакети за преболедували от коронавирус, заради уникалното съчетания в курорта на планински въздух и море.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕисМи то на бг морето идват само селяни, бедни наркоманизирани и алкохолизирани западняци и роми. Да ви имам туризма.
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е истина колко благо ми става на душата от тази вест. "Хотелиерите" да пращат метресите си на магистрален труд и да се ориентират към рекетиране на арменския поп. На баницата мекото май свършва, морски мутри. Фалирайте ефективно и скоропостижно.
55
3
 
6
 
! Отговори
Еис преди 3 години
Селяни, стоите си дома по панелките и не идвайте на морето! Гърция, Турция, Италия ми разправят бедняците хахаха алонколуууу, италията и гърцията я гледате само на синмки.
54
0
 
9
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Супер значи чакате български туристи добре само че не чакайте нас софиянци щот сме болни от корона вирус поне така пищяхте по великденските празници.Ха сега да ви пикая на миризливите курорти пари ще видите ама на кукуво лято щом не можете да целувате ръка ще целувате *** .
53
1
 
8
 
! Отговори
Bar Amora преди 3 години
А нощните клубове на какъв принцип ще работят ми е интересно, особено тия по Сл. Бряг? Или те въобще няма да отворят, след като ордите от англичани ги няма това лято?
52
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей сега ще направя резервация. А ако не отворят и фалират клоаките Слънчев Бряг и Златни пясъци шще е супер. И пак старите номера - държавата да давала ваучери за да ходят туристи. Категорично против. С моите данъци сега да пърня гушите на тия. Да фалират и да се махат повечето.
51
3
 
18
 
! Отговори
Хан Крум преди 3 години
Ами трябва поне 3/4 от хотелите и ресторантите по черноморието да фалират, да няма кой да ги купи и да бъдат съборени за да се освободи малко въздух и земя за нормалните хора. Мутрите и червените олигарси бетонираха всичко възможно покрай морето и превърнаха красивото ни някога Черноморие във бетонен чалгарник. Природата си отмъщава на червените кръ..въ..пий.ци.
50
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Квартири, колкото искаш. Храна, каквато може да си позволиш и ти харесва. Може и сам да си направиш салата. Защо са ти хотели.
49
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано ги бутнат багерите всичките!
48
6
 
17
 
! Отговори
Камериерката преди 3 години
И като отидете на почивка това лято ако стане де да не забравите да оставите на камериерката бакшиш ,че май нямате тоя навик а иначе сте с големи претенции
47
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че кой българин ще иде в Слънчев Бряг? Най-големият град, в който ще стъпи, е Приморско. Там е единственото място, където плажа можеше да събере туристите. А и патриотизмът е относителен. все пак северна Гърция си е българска в последните 7 века, преди да ни я вземат англичаните, защото им изтрепахме 100 000 войничета на дойран.
46
1
 
26
 
! Отговори
Рени преди 3 години
То пък голямата загуба,че няма да има балконинг от пияни англичани и супи и таратори по 30 лева,достатъчна надценка и то нереална слагаха на какво ли не,та мисля захлебването за собствениците е доста голямо,да не се правят на умрели лисици
45
0
 
5
 
! Отговори
Д преди 3 години
Жоре, то е ясно, че няма да си зареже печатницата, ама представяш ли си какво страховане щеше да падне? Няма хотелиер, няма чужденец, няма българин. Всичкото. И коронавирус нямаше да има. Е щеше да има малко повече балконинг и някой паднал на кея, ама щяхме да сме единственната страна без корана. Смятай каква навалица от туристи
44
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наистина,трябва да си .. за да смяташ,че ще има туризъм в близките години!
43
2
 
6
 
! Отговори
Bon преди 3 години
Оххх, мъка, мъка.
42
0
 
22
 
! Отговори
Bond преди 3 години
Ангелкова при Цветанка Ризова:"Хубавата новина е, че досега нямаме отменени резервации. За жалост, и резервации нямаме." има един плюс от мен...поне е откровенна
41
1
 
12
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
До Д 33 Само ако знаеш колко си прав,но няма да стане.Първо той одъртя,но по-важното-"заглади косъма".По каналите идват много пари и той няма нужда от старият бизнес.Сега е важно да се прикрие т.е да не показва колко е богат.
40
20
 
15
 
! Отговори
Оффф преди 3 години
Абе стига сте хейтили бе. Като не ви харесва не ходете и толкова. Иначе големи патриоти ама на фейсбук статуси само. Ако можете 2 лева данъци да скатаете веднага го правите и по цял ден може да плюете де Слънчев бряг, де Велинград...
39
1
 
32
 
! Отговори
До Хотелиер 41 преди 3 години
Чужденците ценели ... какво точно ?Дали по 100 евра за 10 дена вкл. и пътя !
38
5
 
15
 
! Отговори
Клоунски Свят преди 3 години
Sunny B*tch - единствените "българи" са силиконките-дихатели обслужващи прииждащите хорди и/или мутрите там. ИСКАМ СЪБАРЯНЕ НА ХОТЕЛИ...крайно време е. А за гръчките/турските любители тук - Дни преди активния сезон да почне, Грчия мистериозно почна да обявява 10-5-16-20 нови заразени, като дни преди това лепеха трицифраци за отскок. У централна анадолия положението е ОГРЕ и няма как, освен ако не лъжат, да стане годно за тОризАН.