Защо защитата на Кристиан Николов опитва да разколебае обвинението?

Директорът на СДВР смята, че това не е коректен подход
26 апр 2020 19:57,
55
Защо защитата на Кристиан Николов опитва да разколебае обвинението?
Снимка: БГНЕС

Не искам да коментирам тезата на защитата на Кристиан Николов, но не е коректно адвокатите да разколебават обвинението. Аз гарантирам, че всички процесуално следствени действия са законосъобразни и няма монтаж на записите на катастрофата, при която загина Милен Цветков. Има и свидетелски показания, които сочат, че Кристиан е шофирал колата. Това каза директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев в интервю за предаването "120 минути" по bTV.

Още по темата

"Екипът в СДВР, който се занимаваше с установяване движението на въпросния автомобил, предизвикал катастрофата, е иззел записи от всички камери в района. След тежкия пътен инцидент, екипите на СДВР незабавно посетиха самото местопроизшествие и го обезпечиха с оглед събиране на абсолютно всички веществени доказателства, които да обезпечат едно бъдещо наказателно производство", обясни Хаджиев. Той допълни, че от данните, които са налични по досъдебното производство става ясно, че към момента на ПТП-то Георги Иванов, който е син на депутата Лъчезар Иванов приятелката на обвиняемия - Симона Цветкова, са спътници на Кристиан.

"Има информация, че Георги Иванов е напуснал местопроизшествието. Не са взети проби за наркотици на Симона и Георги, но не е нужно, защото е ясно кой е шофирал. Няма как човек, употребил толкова наркотици наведнъж да бъде адекватен на пътя", каза още директорът на СДВР.

Адвокат Марковски: Кристиан Николов няма право на съкратено следствие

Ст. комисар Георги Хаджийски коментира и темата с побоя над журналиста Слави Ангелов, като заяви, че още тогава е станало ясно, благодарение на иззетите записи от камери, че нападателите са трима.

"Нападението е било извършено във връзка с професията на потърпевшия. Поискахме статии от последните 2 години от вестник "168 часа", чийто главен редактор е журналиста", посочи той. По думите на Хаджийски това е с цел да се разбере кой материал е провокирал нападението.

"Беше проследен пътят на нападателите и ключово беше, че се взеха веществени доказателства, които допринесоха за разкритието на нападателите. Задържаната група има участие в доста побои. Въпросът кой е бил поръчителя е много сложен. Има информация, която за момента не мога да коментирам", каза още директорът на СДВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
22
 
! Отговори
До 18 преди 3 години
Може да е имал жестоки психически проблеми. Не е лесно да си син на комунистическа *** от ранга на Миню . Сега 20 години в затвора добре ще му дойдат тъкмо да излезе на 50 зрял човек.
29
0
 
35
 
! Отговори
Георги преди 3 години
При положение че има толкова много камери на това кръстовище(час от системата за видео наблюдение на София), как може да има съмнение кой е шофирал?!?! Пускаш записите и виждаш кой слиза от шофьорското място!!! Или тези камери там са пунта мара???
28
4
 
2
 
! Отговори
123 преди 3 години
Защото това е работата на защитата.
27
0
 
38
 
! Отговори
69 преди 3 години
Добре бе, какво ни занимавате с глупости. Удар отзад, означава безспорна вина. Второ за ПТП е съставен протокол и акт за административно нарешение, които Кристиан е разписал като водач. Има и алкохолна проба, вкл. и за наркотици, пак разписани от Кристиан. Защо се пишат простотии и се зомбират хората ?
26
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 18Ако от 9-ти клас всеки месец си с ново гадже, значи имаш сериозни психологически проблеми, най-вероятно коренящи се в детството. Диагнозата вероятно е социопатия с ярко изразени наченки на нарцисизъм.
25
1
 
11
 
! Отговори
Milko преди 3 години
Курназ момче управлява СДВР
24
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Куките винаги се правят на много точни и коректни. Истината е точно обратната!Няма по-подли и подмолни престъпници!
23
0
 
26
 
! Отговори
отвратен преди 3 години
Лошото е ,че богатите биологични отпадъци се мислят за върха на пирамидата ,защото корупцията в темида е на 100% !!
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да 16 ако ви се случи във вашето семейство така няма да мислиш да пази Господ аз не съм *** а ти си *** яснолие винаги е имало черногледи като теб и когато не им утърва си затвряте учите нали така *** вие данесте от тези 80% че нещо май се засегнахте.
21
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
свидетелствата пред мвр нямат сила в съда защото са изтръгнати чрез изтезания, затова после като се стигне до съд всички се отказват от показанията си, това е досегашната печална реалност за полицията. МВР да намери доказателства че тоя наркоман е карал, ако може , ако не може нека каже ние не ставаме и да мълчи
20
1
 
14
 
! Отговори
Лошо преди 3 години
Нещо ми се струва че обвинението няма да издържи,поредния много шум и гръмки фрази а после нищо. Жалко за жертвата.
19
0
 
20
 
! Отговори
Бум преди 3 години
Каква коректност,това е битка едните трябва да докажат вина а другите да ги оборят,много е важно как полицията и прокуратурата са си свършили работата?!
18
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудя се на Кристиян. На неговата възраст имах всичко. Спортна кола, учех топ специалност, завърших с отличие. От 9ти клас всеки месец бях с ново гадже. Учех приятелите си как да зарибяват момичетата. Това ме влечеше. После в университета- същото. Завърших с отличие, изградих кариера, започнах бизнес. Спорт- ски, плуване, тенис, сърф. Хобита- жени, излизане с приятели, море, партита, програмиране. Наркотиците не ми бяха интересни. Никога нищо не съм взимал и живеех на макс. Много бях щастлив.
17
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, ясно е че, той е шофирал но, затова че, се опитва да заблуди съда не му ли се полага утежняващо вината обстоятелство?! Да му се даде максимум на този пълен ***!
16
4
 
9
 
! Отговори
до 13 преди 3 години
Ти нали се сещаш, че от неграмотен човечец, като тебе, съвет никой не би взел. Бягай там на работа в склада и не се изказвай кой "незнае", "Опотребява" и "каде" го прави някъде другаде.
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да забравя какви усти отвори революционерът интернет рицар *** за случката с убиеца на пътя пиянка от Пловдив. То не бяха клетви, чудеса. За 2-3 седмици забрави за случката. Сега пее на нов глас за Милен същите фантазии. Вдига революции. Момчето чинно си излежа 2 години и го пуснаха. Поработи в затвора, отличник бил на "випуска", намалиха му присъдата. Кристиян ще получи максимум 5-6 години ефективно. Ама най-много. Ще намалеят на под половината, защото ще работи, ще учи в затвора.
14
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко зависи обвинението доколко си е опекло работата, но като се знае, че ГешеФта няма спечелено нито едно дело като редови прокурор нищо чудно келемето да се измъкне.
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако хората решаваха проблеми до сега да беше в гроба не в затвора на 80% от младите опотребяват кой трева кои дрога преди 5 години бяхме в една лафка в елитно училище икономически момичета надрусани виждали ли сте поне 150 идва в лафка та тя незнае каде се намира.
12
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В никакъв случай не се опитвам да защитавам убиеца или да оправдавам постъпката му, но работата на адвокатите е именно да разколебават обвинението. Колкото и да не ни харесва, всеки има право на защита, когато е обвинен в престъпление. Иначе се разчита на "справедливостта" на тълпата.
11
1
 
21
 
! Отговори
111 преди 3 години
Утре защитата ще каже,че някои от другите с невзетата проба е карал. И ко прайм. Те нямат взети проби. Даже може да кажат,че момичето е карала обаче и е станало лошо и вместо спирачка е натиснала газ и без да иска е причинила катастрофата. Мърлява работа. Като се знае днешните адвокати какви са хитри не трябва са им оставяш вратички.