Защо защитата на Кристиан Николов опитва да разколебае обвинението?

Директорът на СДВР смята, че това не е коректен подход
26 апр 2020 19:57,
55
Защо защитата на Кристиан Николов опитва да разколебае обвинението?
Снимка: БГНЕС

Не искам да коментирам тезата на защитата на Кристиан Николов, но не е коректно адвокатите да разколебават обвинението. Аз гарантирам, че всички процесуално следствени действия са законосъобразни и няма монтаж на записите на катастрофата, при която загина Милен Цветков. Има и свидетелски показания, които сочат, че Кристиан е шофирал колата. Това каза директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев в интервю за предаването "120 минути" по bTV.

Още по темата

"Екипът в СДВР, който се занимаваше с установяване движението на въпросния автомобил, предизвикал катастрофата, е иззел записи от всички камери в района. След тежкия пътен инцидент, екипите на СДВР незабавно посетиха самото местопроизшествие и го обезпечиха с оглед събиране на абсолютно всички веществени доказателства, които да обезпечат едно бъдещо наказателно производство", обясни Хаджиев. Той допълни, че от данните, които са налични по досъдебното производство става ясно, че към момента на ПТП-то Георги Иванов, който е син на депутата Лъчезар Иванов приятелката на обвиняемия - Симона Цветкова, са спътници на Кристиан.

"Има информация, че Георги Иванов е напуснал местопроизшествието. Не са взети проби за наркотици на Симона и Георги, но не е нужно, защото е ясно кой е шофирал. Няма как човек, употребил толкова наркотици наведнъж да бъде адекватен на пътя", каза още директорът на СДВР.

Адвокат Марковски: Кристиан Николов няма право на съкратено следствие

Ст. комисар Георги Хаджийски коментира и темата с побоя над журналиста Слави Ангелов, като заяви, че още тогава е станало ясно, благодарение на иззетите записи от камери, че нападателите са трима.

"Нападението е било извършено във връзка с професията на потърпевшия. Поискахме статии от последните 2 години от вестник "168 часа", чийто главен редактор е журналиста", посочи той. По думите на Хаджийски това е с цел да се разбере кой материал е провокирал нападението.

"Беше проследен пътят на нападателите и ключово беше, че се взеха веществени доказателства, които допринесоха за разкритието на нападателите. Задържаната група има участие в доста побои. Въпросът кой е бил поръчителя е много сложен. Има информация, която за момента не мога да коментирам", каза още директорът на СДВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кристиан е абсолютно невинен!Защо пропускате истината? Кристиан е подкокоросан от Путин и консорти! Това е едно образцово момче и ако имаше още в немската гимназия алея на образцовите, щеше да е на първо място!Тъй, че пишете преди да помислите!
49
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Двете му приятелчета бягат след катастрофата, Лъчо-мозъка излиза и се разграничава от сина си, мамин Кристиянчо оглежда повредите на колата...Това не са човешки същества!!!
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се тревожете за това същество! Ще го оправят, както досега. Изключен от една гимназия и записан в една от най-добрите. Какво е видял този домашен любимец - погазване на всички правила и закони, безцеремонно крадене на евросредства, пълно безразличие към хората.
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Елемевнтарно - това е функцията и целта на всяка защита.Защо се задават глупави въпроси?Отговор: Защото това ви е нивото.
46
1
 
1
 
! Отговори
Kiorsufra преди 3 години
Sa6tot sa tova im pla6tat.A drug e vaprosa dali niamat spatnicite.Dobre e da se naprviat probi sa narkotici sa6tite.
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всеки от тях можеше да е уб.иецДа, ама са хванали него
44
0
 
7
 
! Отговори
До 43 преди 3 години
И един носител на хромозома Х, е изпреварвал и засичал другите, с превишена скорост. Сега, на 22 и на име Кристиян, просто е правел същото...
43
25
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Давай Гешев. Ние сме с теб. За пръв път България има главния прокурор за който винаги сме мечтали.
42
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
забравете зя справедливо правосъдиесъбрали са 10 лисици и един заек за да решат какво ще вечерят- това е демокрацията
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ее мутренските времена свършвале според каскетов
40
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте сега, Кристиян няма как да е виновен, защото всичко случило се дължи на предходни събития, които няма как да не отчетем:1. Риба е стъпила на земята;2.Метеорит е убил динозаврите;3. Мамуна (нарочна грешка в правописа) е хванала пръчка;4. Измислен е ДВГ и автомобил;5. И от пет кладенци вода от адвокатите, все в този ред...
39
6
 
17
 
! Отговори
хора, къде сте? преди 3 години
Е как така не е необходимо да им се вземе проба? Те може да друсат и прикриват забранени субстанции и да им се размине, така ли? Може да са тормозили Кристиан и да са го склонили/мотивирали и той да се друса. Всеки един от тях можеше да е убиец. Те определено са съучастници, дори само при факта, че са допуснали някой да се качи в колата в такова състояние! Да не говорим, че са избягали след това. Едни 10 000лв ли оправдават това?
38
11
 
2
 
! Отговори
мишо бирочето преди 3 години
това му е работата бе. направете си законите така че да не могат да се заобикалят. примерно в сингапур щяха да го преспят на място. голямата драма сега дали ще са 3 години или 4. нито онова *** миленчо че оживее, нито децата му ще получат възмездие. да конфискуват и последната риза на мама и тате и оня пастрока и другите родители ще вземат мерки техните отрочета да не взимат дрога.
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комисаре,Дори риск за кариерата Ви асо тънко споменете, че Ви е нужна подкрепата Българското Гражданско Общество от площада пред Парламента до БАН на изхода на София ще де стекат за да Ви подкрепят хора та България.Изчислено е че в тези 8 софийски километри спокойно ще се съберат > 2 000 000 наши законоспазващи съгражзаниЗдраве и късмет, Комисаре, Ви желая от сърце
36
4
 
32
 
! Отговори
мхм преди 3 години
защо не е взета проба и от другите двама? защо лъжете? как няма значение? разбира се, че има значение. и те са били надрусани и са укрили дрогата, затова са й позволили онзи да кара, всички са били на едно дередже, всеки едино тях можеше да е убиец!
35
0
 
14
 
! Отговори
Аферата драйфус преди 3 години
Ако му дадат едно 15 години тоя вече ще е ***.Дано да стане и да е за урок на всучки!
34
0
 
35
 
! Отговори
мак преди 3 години
Значение има само това, че е бил надрусан до небесата. И нищо друго. Адвокатът ще каже и най-големи абсурди, за да оневини клиента си, но дали това е морално? В случая няма съмнения и виновника е ясен.
33
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важно е да не се стига до такива неща, после няма значение какво ще стане. Превенция, адекватни закони, така както е по света, взимат ти книжката, глобяват те, следят с проби дали се друсаш, обществено полезен труд, курсове, тези в колата също носят отговорност, защото се возят и защото не са уведомили полицията за състоянието на водача. Когато Максим го спряха за проверка и го пуснаха пак да кара пиян, какво стана. Това нямаше как да се случи в нормална държава.
32
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България всички депутати, бизнесмени и техните близки са невинни по дефолт.
31
2
 
10
 
! Отговори
Бай Ставри преди 3 години
Криси е млад още, ще излезе от затвора запазен