Борисов призна, че му липсва футболът, имало план как да се възстанови спортът

Премиерът смята, че българинът е дисциплиниран
122
Борисов призна, че му липсва футболът, имало план как да се възстанови спортът
Премиерът на държавното първенство за ветерани през 2019 г. Снимка: БГНЕС, архив

Премиерът Бойко Борисов призна, че много му липсва футболът и въобще спортът.

"Всички сме зажаднели за футбол", заяви Бойко Борисов в интервю пред "Дарик радио" за евентуалното подновяване на спорта в обозримо бъдеще.

По думите му, ако има възможност за възобновяване на спорта, "един час по-рано да е, един час по-рано ще взема това решение".

Спортът, театрите, кината - всичко липсва на хората. Светът е социален. Свикнали сме да сме заедно и сега много тежи. Но огледайте се в съседните ни държави, сравнение с тях ние все едно не сме под карантина, каза премиерът.

Според Борисов, който лидер се е изкушил и казал, че няма страшно за нацията, е платил висока цена с човешки животи. "Това ние не можем и няма да си позволим", посочи министър-председателят.

Още по темата
"Генерал Мутафчийски разказа какво се случи в Европа на футболни мачове, проблем, който дойде и до България, за съжаление. Но работата на Мутафчийски е да държи България с ниски нива на заболели и починали", коментира той.

Борисов съобщи, че сме подготвили план за възстановяване на спорта в момента, в който карантината падне. "Всички състезатели и треньори ще бъдат тествани, няма да има достъп за външни хора, ще бъдат изградени КПП-та, пропускателният режим ще е по-сериозен, ще има график за ползване на залите, дезинфекциране, начин на хранене - и всичко под контрола на Министерството на спорта. Мислим по този въпрос, както и в други държави", каза още премиерът.

Според него докато няма ваксина, никой не може да бъде сигурен какво ще се случи.

Нека да устискаме и да се запазим живи и здрави. Светът работи за ваксини. Нашите заводи работят - за ваксината БЦЖ и т.н. Но нека само се запазим живи и здрави, призова той и допълни, че до този момент ние нямаме починал без тежки съпътстващи заболявания за разлика от много други страни. Днес излезе статистика, че България и Албания са с най-ниска смъртност. Само че в Албания не може да излезеш до магазина, без да се обадиш.

Българинът се оказа и дисциплиниран, и грамотен за опазването на собственото си здраве и здравето на другите, смята Бойко Борисов.

Към момента той нямал абсолютно никакво време да поспортува сам, дори и за малко, независимо че много обича и му липсва и това. "Сутрин в 7 часа съм в Министерски съвет, идва щабът. Ето и днес след това продължихме - с министри, с Фандъкова. В Корея са провели матура. На един стадион, слагат дезинфекцирани чинове и са я провели. Всяка идея, която може да ни е полезна, я анализираме. Вечер до 12-1 след полунощ сме така. И аз чакам всичко да мине, за да може после да спортуваме", заяви Борисов.

На въпрос дали няма шанс да се подновят поне тренировките в индивидуален спорт като тениса, и то на открито, премиерът отвърна: "Погледнато реално, въпросът има логика. Тенисистите са от двете страни на мрежата. Но после отиват в съблекалнята, идват други хора в съблекалнята, става струпване. Ако е за един ден, да го разрешиш. Ама след петия ден вече ти се иска и да останеш да се видиш с приятел, да пиете по бира. И ето ти огнище. Но пак казвам - вижте мерките в другите държави.

На въпрос ще го бъде ли футболният "Левски", изпаднал във финансова криза още преди пандемията, Борисов отговори: "Ще го бъде "Левски". Нека само да си подредят нещата. Аз и преди им предложих вариант. Помогнали сме на всички, ще помогнем и на "Левски". Клуб, който го заслужава".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
4
 
! Отговори
Футболист преди 3 години
Всички футболисти в България са на нивото на Тиквата
88
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Карате се, като подуянци на дъжд.
87
5
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Политици в България - с лопата да ги ринеш... - ДЪРЖАВНИК - само един...
86
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу Мутрата!
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жена.
84
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако има някой останъл с капка акъл в главата нека си отговори: какви планове може да очакваме от един примитивен социопат???
83
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оффф само етро поле липсваше тука де ама нее дайте 2ра трета дивизия,нещо по така селски мачове да има някакъв интерес инвестиционно да се отворят нещата по както тр,*** да има многобой и прочие
82
2
 
0
 
! Отговори
И още к'во преди 3 години
Мога ли да попитам личния ми живот, защо е трябвало да става достояние чрез клюки на широката общественост ... В смисъл аз съм публична личност пиивам си уиски от време на време и пуша от тия по-опасните цигари дето се продават в магазина, ама да твърдят, че съм ***.д.е.р.а.с.т, подмазващ, наркоман и всяко друго па и ***.до.фил ... Да те светна, ни едно не отговаря на истината и имам неопровержими доказателства .... Па викат и християнин съм бил. Исихия да, ама не християнин ....
81
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
план няма!
80
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупостите на тези хора не ни липсват.Просто не са и нужни ,това е дилемата на 21 век.След като не са нужни и вредни как да ги премахнем безболезнено.
79
2
 
3
 
! Отговори
33 щама преди 3 години
Ваксината не предпазва. Има до или вече над 33 щама. Да наистина го използваха това масонско число в статията от предупреждение от вирусолог. Търсете статията на Английски.
78
2
 
0
 
! Отговори
Не бе аз ... преди 3 години
Всичките съм ви подбрал в името на светата щанга, ама тая лудост трябва да престане и лицемерие ...
77
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на някакъв политик викаха -вола, кой беше?
76
2
 
0
 
! Отговори
И после ... преди 3 години
Светът бил кръгъл, а не сферичен .... Може в изометрична плоскост или двуизмерна проекция. Може, може и във света на Тери Пратчет ...
75
5
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До българин:):):):)Борисов4 човече:):):)Тези лакърдии некъде другаде:):):):)Не кашляй тамо,млада дамо,корона,чао,чао,чао,чао:):):):)Така както е тръгнало,много още шИ рИветИ:):):):)
74
2
 
0
 
! Отговори
Глей ти преди 3 години
"Духовни" лица как правели пари от порнография! И ме топят, че аз, аз нещо съм им направил и че се друсам! И на всичкото отгоре да ви кажа свещичката ми е по-малка средна е от развяваната на клиповете! И не не не е отзад при бабичката баш вътре си е ....
73
2
 
8
 
! Отговори
българин преди 3 години
Бойко им я "пусна"? И от къде я пусна бе ГЕРБЕРСКО ***? ЛИЧНО ОТ БАНКЯ ЗА ПЕРНИЧАНИ ЛИ? Тонка. Настъпва неприятни дни и месеци за теб лично и Странджата в този сайт! Схващаш ли ?! -:) Нещата се променят! др Борисов вече Не е интересен за повечето население на България! Костов помниш ли го? 10 г и беше аут! др Борисов ги мина вече! Идва краят Тонка! Наближава! -:) Търсете си сериозна работа със Странджата!!!
72
2
 
0
 
! Отговори
Глей сега ... преди 3 години
Знаеш ли какво си имам .... Видеоклипове в една стая която е с интересни прозорци, преди и след! С едно точно изложение под определен ъгъл на светлината с определен спектър, който е различен на всяка точка на планетата! Поради ъгъла на падане! И едно зайченце байченце с една голяма свещичка в една евангелистко/адвентистка/частна къщичка много си играят на пиян морков ама не съвсем! И крали, крали, Крали Марко да ти го!
71
10
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
А Бойко пусне ли ген.Мутафчийски на президентските избори враговете ЕПТЯН ше спихнат:):):):)
70
8
 
1
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Лъжа!!!!Перник има вода:):):):)Бойко им я пусна отдавна:):):)