Борисов: Готвим закон с мерките срещу коронавируса без извънредно положение

Премиерът заяви, че разходите за борба с болестта са публични
Обновена: 28 апр 2020 11:35 | 28 апр 2020 11:35, Камелия Цветанова
235
Борисов: Готвим закон с мерките срещу коронавируса без извънредно положение
Депутатите изслушаха премиера днес. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Правителството готви закон, който да включва само мерките срещу коронавируса, но без да има извънредно положение, съобщи премиерът Бойко Борисов.

Още по темата
Според него и в момента мерките, които се предприемат срещу разпространението на коронавирус и в момента са най-меките в Европа, но целта е те да останат в сила и без да сме в извънредно положение.

"Идеята е да бъдат мерките легитимни и без извънредно положение. Върху това работим", посочи Борисов.

По думите му другите държави вървят с две седмици след нас и в повечето извънредното положение е около 12 или 9 май.

"Като дойде тази дата, ще видим какво ще направят пак", допълни той.

Относно критиките на БСП, че властта не подпомага бизнеса и хората, Борисов обясни, че винаги може да се дадат още пари.

"Дали ще дадем още 50, или 100 млн., това винаги може да се направи и когато няма пандемия, всички искат допълнително пари, така че и това е нормално в момента. Това е парламентарна практика", каза той.

Премиерът обясни още, че разходите за дейностите, свързани с коронавируса, са публични.

Коментарът му дойде в отговор на критиките на президента Румен Радев, че няма ясна програма за излизане от кризата с коронавируса и искането му за публичен регистър за изхарчените средства.

"По-голяма прозрачност от тази не може да бъде. Единствената непрозрачност имаше при "Gripen"-ите, когато за един месец се взеха решенията за милиарди. Само това беше непрозрачно. Нека ги обявят. Тези данни са публични. Пак разбирам, че не е казал нищо конкретно освен, че е хубаво да сме здрави и богати, а не бедни и болни", отсече премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОСТАВКА!!!!
182
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как се е издул от седене и преяждане тоя е на път да смени старата и вековна поговорка от"На лъжата краката да къси" , на"На лъжата с късите крака коремът им виси"
181
0
 
25
 
! Отговори
м,даа преди 3 години
Готвят закон! Защо не прочетат и изпълняват закона за бедствия и аварии! ДА ПРОЧЕТАТ! Малииииииииии размечтах са!
180
0
 
15
 
! Отговори
аноним преди 3 години
В Европа първо правят нещата и каквото остане си го краднат! Тука тия нашите първо крадат и с каквото остане правят! Куче влачи камион! Където и да ровнеш смърди до небето и пак тука сме по и най!Краденото не стига трето коляно! Децата и внуците Ви ще са профукали всичко до стотинка! Вижте Кристиян и Вас това чака!
179
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червените *** си оплюха мониторите от мъка!
178
0
 
11
 
! Отговори
Готвели закон ?!?! преди 3 години
Да не би да готвите БОБ по манастирски, въпреки , че и това не можете
177
2
 
23
 
! Отговори
Дядо Ванго преди 3 години
Пак в казвам- всички мерки ще отпаднат, с изключение на носенето на маски, докато не се продаде и последната маска, поръчана от Баце, ще остане "социалната дистанция", за да няма протести срещу Баце, ще остане и нерегламентираното следене и подслушване от Органите на когото им скимне! Няма да се учудя, ако констатират, че домашното насилие се е увеличило, и да ни задължат да си сложим камери в домовете!ТОВА Е!
176
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно е, че всички крадат и искат да са на власт затова, но герб вече прекалиха. То не бяха какви ли не скандали за апартаменти, самолети, източване на Евро фондове, магистрали, къщата в Барселона, острова, ошфорните сметки, просташко и невъзпитано държание от страна на Борисов абсолютно всеки път, т.н. И да вземеш нещо за теб трябва да е с мярка, а главно да се опиташ да подобриш живота на хората. Какъв е смисъла от това че този натрупа милиарди, които и без това няма да изхарчи? Алчност!!
175
1
 
18
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
Не зная какво подготвяте, но преди 20 мин по БНР съобщиха, че се иска повишаване на ел. ток за нощната енергия със 70%. На какво основание, Бати Бойко? Питаха ли те? Карантината можем да я преглътнем, но това безумие ще ни скара със сопите и милиционерите ще бъдат с нас!
174
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ситуацията с управлението вече е кошмарна в България. Ясно е, че Борисов си отива и дано стане това по скоро, но лошо е също кой ще го смени? Много трябва да внимават бсп ако са те, защото и те не са цвете, макар че бяха други времена, когато управляваха.Жалко, че не можем да случим на читави държавници. Зависи много какъв е човека, а не само партията
173
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен до аз преди 3 години
Като тръгнахте да пътувате по Великден, въпреки призива да не се излиза, ще нощувате по колите!
172
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбра се Бойко с Ердоган, да ни сложи фереджето и ще го направи.
171
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** тиква, разказа майката на Конституцията. Няма ли вече, кой да го спе този лудият и господарите му.
170
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До м,дааСпециалното му е в това, че си приеха извънредни права уж заради вируса и заради извънредното положение, но ще си останат и за после. С две думи си узакониха диктатура! Сега ще отменят извънредното положение, за да си вземат тлъстите заплати, но мерките щели да останат.Докога??? Докато почнат да измират от глад хора ?
169
2
 
45
 
! Отговори
аз преди 3 години
НАЙ-МЕКИТЕ МЕРКИ В ЕВРОПА? Да бяхме в Латинска Америка-да му вържа. Няма никъде по света КПП-та. Даже и в Русия няма! Ако това са меки мерки...накараха хората по великден да нощуват в колите си с малки деца, без вода, без храна, без тоалетни и всичко това през 21 век!НЕ ОСТАВКА_ПРЕВРАТ ЗА ТЕЗИ ИЗВЕРГИ!
168
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
31 годишна жена се е обесила в Бургас,защото не е имала средства да гледа 4 годишното си момченце.Както казва бац,по-добре е да си здрав и богат,отколкото беден и болен.
167
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отново сладки приказки и обещания,НО ПАРИ ГЕРБ не дава,обича да се хвали.Факт е че ходи с 20 охранители такава любов от народа ,страх и несигурност,кога може да ходи ББ.
166
3
 
25
 
! Отговори
Финансист преди 3 години
Аз пиша Тикво Мутренска Банкянска, но *** на сайта ми редектират коментарите. Все пак, като гези от Герб ги готвят законите, знаят ли какви подправки им се слагат ? Междуд другото, за подправки на банкнотите в левове се лежи в затворите. Питайте ги тези от БНБ-то и МФ-те, колко нови левчета са емитирани по време на управлението му през последните 10 г. ? При кое правителство държавата взе заем за 16 милиарда лева ?
165
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаме Министър председател. Защото с неговите пресилени и джангъртаджийско антивирусни мерки и теглилки, НАЙ МАЛКОТО БЛОКИРА ЛИБЕРАЛНИТЕ СТРУКТУРИ У НАС И НЕ ИМ ДАДЕ ДА ГЪКНАТ ПО ЛЕНИНСКИЯ ВЪПРОС: "ЧТО ТУКОЕ ВИРУС И ИМА ЛИ ТОЙ БАЛЪСИ У НАС" и да изкарат наивните хора по улисите и после да прекръстят проблема скуранавируса,Вирускурана бугарикус
164
3
 
24
 
! Отговори
м,даа преди 3 години
И пак! Има закон за бедствия и аварии! Има и правилник за прилагането му! Защо не го прочетоха и приложиха сега!? Какво му е специалното на коронавируса, че и специален закон!?