През метър, през два... Опашки се извиха пред офисите на НАП

На 30 април изтича срокът за подаване на данъчните декларации
16

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Остават само три дни при изтичане на срокът за подаване на данъчните декларации на физическите лица.
Още по темата


Въпреки че те могат да бъдат подадени по електронен път, явно доста хора не се възползват от тази възможност, защо пред офисите на НАП се извиха опашки.

Реално обаче опашките само приличат на много дълги, защото заради ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса хората стоят на разстоние от метър и половина – два.

Към момента над 350 000 декларации са подадени, като над 80% от тях са подадени онлайн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Мислещаами защото до 30.06 е само за корпоративния данък на фирмите, за мат'ряла или както финансовия министър ги нарече, маргиналите, за тях отсрочка няма, те трябва да бъдат стригани, ама иначе много загрижени за нашето здраве в парковве и градинки неможе, ама в НАП може, в НАП коронавируси нема :)
14
1
 
6
 
! Отговори
Мислеща преди 3 години
Нали преди имаше информация, че срокът се удължава до 30.06. Защо е това бърдане?!
13
2
 
13
 
! Отговори
бай мангал преди 3 години
вчера влизам в банка дск и гледам от ляво опашка,където се дават пари(плащат кредити)само българи чакат,а от дясно гише,където се вземат пари-само роми чакат!после отивам в пощата на ляво гледам опашка за плащане на ток и вода-там само българи...поглеждам на дясно социални помощи само роми наши хора.сега разбрахте ли защо ние имаме пари,а вие нямате.хи-хи-хи...
12
1
 
6
 
! Отговори
бай мангал преди 3 години
До Анонименсамо от христо ковачки ако знаете колко милиони взехме-бедна ви е фантазията.а и да ви кажа...ние ромите на единствените опашки,на които се редим е там дето дават пари,а пък вие се редите на опашки дето вземат пари...е после как искате да имате пари?хи-хи-хи!
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
плащах здравните осигуровки на мен и съпругът ми в офиса на Инвестбанк клон Варна.ситуиран в самият НАП.взеха ми комисионна от 3 лв за внасянето на здравните осигуравки на мъжа ми защото не присъствал лично.в закона не пише дали присъства лично на опашката на банката.това е плащане към бюджета и транзакциите са освободени от банкови такси.НАП Варна спи. това се случва в салона му.закононарушение е.
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
българите броят стотинките а ние ромите се замераме с пачки по стотачки!хи-хи-хи!ама *** и бойко са наши хора!
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 4ела да видиш в самоков в какви палати живеем...вие българите само можете да мечтаете.кметът е наш човек и си въртиме далаверата...ток не плащам дпс идва и ми го плаща,вода не плащам,дължа пари на банката и няма проблем.откъде имаме пари ли-крадем заедно с политиците.
8
6
 
2
 
! Отговори
до Баба Пенка преди 3 години
До Анонимензащото баба Пенка е трябвала да го свърши това преди време а не 3 дни преди подаването на декларацията.
7
3
 
11
 
! Отговори
Засегната преди 3 години
Да може по електронен път, но никой не казва че за да се получи ПИК код с който да се подаде декларация пак трябва да се редиш на опашката в НАП
6
1
 
8
 
! Отговори
до 4 преди 3 години
И какво по-точно имат господата шведи? Разбирам ироничния ти коментар, ама аз с помощи не мога да си платя само вноската на колата наполовина, камо ли да живея. Всеки с разбиранията си.
5
2
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
Да ти кажа доста не подават нищо онлайн и се редят не за ПИК, а да подадат декларацията... Майка ми и баща ми са пенсионери на 75, но работят на граждански договори от години. Откакто се помня всичко онлайн подават и това възрасни хора. Наистина не разбирам поради каква причина някой би се редил не за ПИК, а за друго.
4
2
 
9
 
! Отговори
бай мангал преди 3 години
колко прости са българите-плащат данъци та да пълнят гушите на *** и боко!а пък ние ромите нищо не плащаме и пак си имаме...нас криза не ни лови.а пък българите цял живот плащат и накрая пак няма...
3
0
 
12
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
Мда, аз бях миналия четвъртък за ПИК. В интерес на истината ми издадоха за не повече от 5мин. Толкова и чаках, та сумарно- 10мин. Иначе всичко онлайн си подадох, беше си коректно, само трябваше да потвърдя. Недоумявам как без да дължа никакви данъци- всичко ми е авансово платено, заради един прословут ГД (пак по него всичко е авансово платено) трябваше да подавам аз декларация?! Както и да е, държавни бумащини... Толкова получавам срещу точно 16000лв. данъци, платени от мен. Това е.
2
0
 
14
 
! Отговори
zeus преди 3 години
Само да уточним:1. За да си вземете ПИК и да ползвате онлайн услугите трябва да отидете лично в НАП.2. Да си регистрирате електронен подпис да ползвате онлайн услугите, попълвате заявление на хартия, разписвате го и го подавате лично в офис на НАП. В заявлението се попълва дори номер на сертификата, сякаш не може да бъде прочетен със скрипт при нормална онлайн регистрация.3. Онлайн услугите с електронен подпис вървят само на Internet Explorer...
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реално повечето от хората чакат за прословутия ПИК, който се получава само на място. От вчера същия може да се заяви на телефон /който дава непрекъснато заето/ или на ел. поща, НОСЛЕД ТОВА СЕ ПОЛУЧАВА ЛИЧНО НА МЯСТО, ЧАКАЙКИ НА ВЪПРОСНАТА ОПАШКА. Друг е въпроса ЗАЩО НЕ СЕ УДЪЛЖИ СРОКА И ЗА ПОДАВАНЕ НА ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА. И така баба Пенка, която дава стая на студенти за да преживява някакси, трябва да се нареди и тя на опашката. Иначе денонощно ни обясняват да си стоим у дома.