Майката на Кристиан не знаела, че той взема наркотици

Трябва справедлив процес, а не линч, заяви адвокатът й Константин Симеонов
Обновена: 29 апр 2020 09:08 | 29 апр 2020 09:08, Красимир Ангелов
100
Майката на Кристиан не знаела, че той взема наркотици
Снимка: БГНЕС

Майката на Кристиан Николов, който предизвика катастрофата при която загина журналистът Милен Цветков, не е знаела, че той взема наркотици, заяви пред bTV адвокат Константин Симеонов, който е защитник на Десислава Николова.

Още по темата
По думите му катастрофата с Милен Цветков е тежък пътен инцидент, който заради личността на пострадалия, се преекспонира в обществото.

"Говорим, че искаме справедлив процес, а всъщност искаме линч", посочи Симеонов.

Той уточни, че неговата клиентка се намира у дома си, а размерът на гаранцията от 100 хил. лв. е обжалван.

Адвокат Симеонов обясни, че колата, която Кристиан шофира при инцидента с Милен Цветков, е собственост на фирма, чийто собственик е Николова. Според него обаче не може да се говори за убийство и екзекуция, защото трябва да има пряк умисъл.

"Не коментирам нарушенията на правилата. Това е факт. Обстоятелствата ще ги установи съдът", подчерта той.

"Кристиан има собствен автомобил и каква е причината да вземе служебния автомобил на майка си – все още не е установено. Колата е била в двора на къщата, в която живеят. Ключовете също са били там", добави адвокатът.

Той посочи, че майката на Кристиан е заминала за страната с личния си автомобил и не е знаела, че синът ѝ ще вземе фаталното "Ауди"“. Доказателство за това, че тя е била извън София, са декларациите, които е дала на КПП.

"Никой не се поинтересува когато е станал инцидентът, къде е талонът на колата – в чантата на г-жа Николова и е бил извън София. Обвинението на моята клиентка е отговор на общественото мнение, което се разигра", смята адвокатът.

Симеонов уточни, че майката и синът не са имали среща след катастрофата на 19 април. Видели са се веднъж в съда, когато е имало разпит на свидетел по скайп.
 


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
4
 
! Отговори
Аззз преди 5 месеца
Ама точно линч искаме, то от съдебната система нищо не очакваме. Тя не знаела, тя не била там, той автомобилът бил едва ли не неправомерно отнет. Една майка и един баща, като все не знаят, и все не са там, децата им стават разглезени, нагли, самоуверени бoклyци във вреда на обществото.
87
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Този не беше ли адвокат на Цветан Василев?
86
0
 
14
 
! Отговори
до 89 преди 5 месеца
Много ясно, че са били надрусани и те, но няма причина, поради която да им вземат проби когато са били пътници в колата.
85
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Само не разбрах дали са взети проби за наркотици на депутатския син и момето дето е било в колата...
84
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сигурно парите са му падали от небето, а не от мамчето...
Слрд като го е финансирала - трябва да носи отговорност.
83
0
 
11
 
! Отговори
Сандо Винкела преди 5 месеца
Няма проблем, мамче, когато дойде момчето при нас в Централния софийски затвор всяка вечер ще проверяваме дали не е скрил наркотици между задните бузки :)
82
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Обвиненията са повече,че крал ключа от вкъщи,свил стария служебен джип от двора на къщата,но защо е там,а не в двора,гараж на фирмата дет трябва да е паркиран по местонахождение по закон,но при туй всички от членовете на фамилията имат нови собствени коли на съответни цени и представителност,че кога,къде,с кого,при кой,той сам употребил коктейл в смес с 4 вещества наркотик и напушил се още с канабис,че подкарал лудо джипа в града как невменяем по поведение пред сигнали,камери,участници движение.
81
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До обикновен българин

Ако още преди пет години го беше поставила на такъв режим, какъвто ти предлагаш, днес Кристиян щеше да е дисциплинирано и разумно момче. Нямаше да се стигне до такива поразии
И тогава пак с "Ауди" беше летял нощно време в насрещното платно и беше размазал друг автомобил. И забележете, бабаитлъкът е бил пак за сметка на много по-слаба кола. По една случайност не е убил водача.
Но явно маминка е предпочела да продължи да го глези, вместо да му стегне юздите.
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До язе

Ясен си ми.
79
1
 
24
 
! Отговори
Чак ме досмеша, преди 5 месеца
макар че случаят е трагичен.
Но кажете ми, има ли толкова наивен човек, който да очаква, че в ситуация като тази майката ще си признае, че знае, че синът й е наркоман? Нали тогава направо отива на съд за съучастие?
Но дори и съдът да приеме лъжата й, има и друг факт, който я прави съучастник. Това е случаят отпреди 5 години. След като знае каква поразия е направил тогава синът й със свръхмощен автомобил и грубо нарушавайки правилника, предоставен пак от нея, с кой акъл отново му даде "Ауди"?
78
2
 
3
 
! Отговори
обикновен българин преди 5 месеца
Да му се осигури ПЪЛНА СВОБОДА живот под наем без никакви странични приходи да си търси работа и прехрана.
77
0
 
0
 
! Отговори
язе преди 5 месеца
Консултирай се с адвокат. Не съм ти адвокатска кантора.
76
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
аз само да попитам , дали гражданската отговорност се е появила на другия ден след катастрофата , в някоя от телевизиите се спомена веднъж и от тогава ….тишинаааа
само питам
75
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До язе

Дай член от НК който описва проблемът.
74
0
 
14
 
! Отговори
Бек преди 5 месеца
На водача ще му е прилошало , някой "нещо" му сложил в КОКАколата ,колата с технически проблем...той със здравословни...бърза производство..добра характеристика....и на есен с песен към Германия...с условна и глоба
Или топане на топката..на есен гаранция и с песен за Германия
след това експертизи ...контра мотане връщане на ново...обжалване и евентулно окончателно решение след около 10 г с условна и глоба
Правосъдие...вятър и мъгла
Те тва ще е
73
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ако синът ви отиде в друг град да учи или да работи и е на 18 -20 г,можете ли да го контролирате 24 ч и да знаете къде ходи с кого се събира какво прави Ако той няма разум родителите не могат нищо да направят и какво значение има ако знаеш
72
1
 
20
 
! Отговори
Иван преди 5 месеца
Срам! Гордея се, че поне има все още някакво гражданско общество, че тая гадина да се чувства линчувана! Дано от сега само надолу да е - и тя, и нейния син УБИЕЦ!
71
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Е, много ясно, какво друго да каже...
70
7
 
18
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 месеца
Демокрацията го създаде тези, научи ги да убиват, газят, изнасилват на воля, после ще бъдат пуснати, защото "имат право да се поправят", не знам какво се оплаквате, това искахте, това стана, "времето е ваше" ;) !!!
69
1
 
13
 
! Отговори
язе преди 5 месеца
Аре да видим да ли не е крадена. В случая иде реч за служебен автомобил не за личен, даден без разрешение. При престъпление или произшествие се актуваобстоятелствата. Прокуратурата може да повдигне обвинение заради участието на МПС-то в смъртен случай . Аре чети НК и си тълкувай както ти отърва.