Майката на Кристиан не знаела, че той взема наркотици

Трябва справедлив процес, а не линч, заяви адвокатът й Константин Симеонов
Обновена: 29 апр 2020 09:08 | 29 апр 2020 09:08, Красимир Ангелов
100
Майката на Кристиан не знаела, че той взема наркотици
Снимка: БГНЕС

Майката на Кристиан Николов, който предизвика катастрофата при която загина журналистът Милен Цветков, не е знаела, че той взема наркотици, заяви пред bTV адвокат Константин Симеонов, който е защитник на Десислава Николова.

Още по темата
По думите му катастрофата с Милен Цветков е тежък пътен инцидент, който заради личността на пострадалия, се преекспонира в обществото.

"Говорим, че искаме справедлив процес, а всъщност искаме линч", посочи Симеонов.

Той уточни, че неговата клиентка се намира у дома си, а размерът на гаранцията от 100 хил. лв. е обжалван.

Адвокат Симеонов обясни, че колата, която Кристиан шофира при инцидента с Милен Цветков, е собственост на фирма, чийто собственик е Николова. Според него обаче не може да се говори за убийство и екзекуция, защото трябва да има пряк умисъл.

"Не коментирам нарушенията на правилата. Това е факт. Обстоятелствата ще ги установи съдът", подчерта той.

"Кристиан има собствен автомобил и каква е причината да вземе служебния автомобил на майка си – все още не е установено. Колата е била в двора на къщата, в която живеят. Ключовете също са били там", добави адвокатът.

Той посочи, че майката на Кристиан е заминала за страната с личния си автомобил и не е знаела, че синът ѝ ще вземе фаталното "Ауди"“. Доказателство за това, че тя е била извън София, са декларациите, които е дала на КПП.

"Никой не се поинтересува когато е станал инцидентът, къде е талонът на колата – в чантата на г-жа Николова и е бил извън София. Обвинението на моята клиентка е отговор на общественото мнение, което се разигра", смята адвокатът.

Симеонов уточни, че майката и синът не са имали среща след катастрофата на 19 април. Видели са се веднъж в съда, когато е имало разпит на свидетел по скайп.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
4
 
! Отговори
Аззз преди 3 години
Ама точно линч искаме, то от съдебната система нищо не очакваме. Тя не знаела, тя не била там, той автомобилът бил едва ли не неправомерно отнет. Една майка и един баща, като все не знаят, и все не са там, децата им стават разглезени, нагли, самоуверени бoклyци във вреда на обществото.
78
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този не беше ли адвокат на Цветан Василев?
77
0
 
14
 
! Отговори
до 89 преди 3 години
Много ясно, че са били надрусани и те, но няма причина, поради която да им вземат проби когато са били пътници в колата.
76
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само не разбрах дали са взети проби за наркотици на депутатския син и момето дето е било в колата...
75
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно парите са му падали от небето, а не от мамчето...Слрд като го е финансирала - трябва да носи отговорност.
74
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обвиненията са повече,че крал ключа от вкъщи,свил стария служебен джип от двора на къщата,но защо е там,а не в двора,гараж на фирмата дет трябва да е паркиран по местонахождение по закон,но при туй всички от членовете на фамилията имат нови собствени коли на съответни цени и представителност,че кога,къде,с кого,при кой,той сам употребил коктейл в смес с 4 вещества наркотик и напушил се още с канабис,че подкарал лудо джипа в града как невменяем по поведение пред сигнали,камери,участници движение.
73
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До обикновен българинАко още преди пет години го беше поставила на такъв режим, какъвто ти предлагаш, днес Кристиян щеше да е дисциплинирано и разумно момче. Нямаше да се стигне до такива поразииИ тогава пак с "Ауди" беше летял нощно време в насрещното платно и беше размазал друг автомобил. И забележете, бабаитлъкът е бил пак за сметка на много по-слаба кола. По една случайност не е убил водача.Но явно маминка е предпочела да продължи да го глези, вместо да му стегне юздите.
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До язеЯсен си ми.
71
1
 
24
 
! Отговори
Чак ме досмеша, преди 3 години
макар че случаят е трагичен.Но кажете ми, има ли толкова наивен човек, който да очаква, че в ситуация като тази майката ще си признае, че знае, че синът й е наркоман? Нали тогава направо отива на съд за съучастие?Но дори и съдът да приеме лъжата й, има и друг факт, който я прави съучастник. Това е случаят отпреди 5 години. След като знае каква поразия е направил тогава синът й със свръхмощен автомобил и грубо нарушавайки правилника, предоставен пак от нея, с кой акъл отново му даде "Ауди"?
70
2
 
3
 
! Отговори
обикновен българин преди 3 години
Да му се осигури ПЪЛНА СВОБОДА живот под наем без никакви странични приходи да си търси работа и прехрана.
69
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аз само да попитам , дали гражданската отговорност се е появила на другия ден след катастрофата , в някоя от телевизиите се спомена веднъж и от тогава .тишинаааасамо питам
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До язеДай член от НК който описва проблемът.
67
0
 
14
 
! Отговори
Бек преди 3 години
На водача ще му е прилошало , някой "нещо" му сложил в КОКАколата ,колата с технически проблем...той със здравословни...бърза производство..добра характеристика....и на есен с песен към Германия...с условна и глобаИли топане на топката..на есен гаранция и с песен за Германияслед това експертизи ...контра мотане връщане на ново...обжалване и евентулно окончателно решение след около 10 г с условна и глобаПравосъдие...вятър и мъглаТе тва ще е
66
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако синът ви отиде в друг град да учи или да работи и е на 18 -20 г,можете ли да го контролирате 24 ч и да знаете къде ходи с кого се събира какво прави Ако той няма разум родителите не могат нищо да направят и какво значение има ако знаеш
65
1
 
20
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Срам! Гордея се, че поне има все още някакво гражданско общество, че тая гадина да се чувства линчувана! Дано от сега само надолу да е - и тя, и нейния син УБИЕЦ!
64
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, много ясно, какво друго да каже...
63
7
 
18
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
Демокрацията го създаде тези, научи ги да убиват, газят, изнасилват на воля, после ще бъдат пуснати, защото "имат право да се поправят", не знам какво се оплаквате, това искахте, това стана, "времето е ваше" ;) !!!
62
0
 
23
 
! Отговори
Искаме промени! преди 3 години
Много синчета на богаташи и работещи в съдебната система се измъкнаха след убийства. Това трябва да се промени!!!
61
0
 
27
 
! Отговори
Жалки родители преди 3 години
Лъчо мозъка се разграничи от сина си, не е имал връзка с него много години. Тази майка също не е знаела, че синът й е наркоман и ползва служебите коли. Нооо е преместила сина си в елитно училище след като е бил изключен от предишното.
60
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То пък една майка...