Приключи карантината на Паничерево

Тя обаче е удължена с 2 седмици в "Мизия"
29 апр 2020 07:56, Елка Василева
1
Приключи карантината на Паничерево
Снимка: архив, БГНЕС

В полунощ вдигнаха карантината в село Паничерево. Причината е, че там заразата засега е овладяна. Не се отменя обаче носенето на маски, спазването на лична хигиена и на социална дистанция, предаде Bulgaria ON AIR.

Паничерево беше под карантина от 15 април, след като мъж с COVID-19 избяга от инфекциозното отделение на старозагорската болница и се прибра в селото си. По време на карантината в Паничерево са направени над 300 теста. През последните два дни няма потвърдени случаи на коронавирус.

Още по темата

Общо заразените достигнаха 15, като трима от тях са излекувани. Сред тях е и мъжът, който избяга от болницата.

В същото време удължават карантината в плевенската фабрика "Мизия" с още 14 дни. В един от цеховете беше регистрирано огнище на коронавирус. Продължават изследванията с PCR тестове.

Регионалната здравна инспекция наложи първоначално карантина на един от цеховете, но ръководството реши да спре работата на цялата фирма, в която работят 920 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
дед Мароз преди 3 години
Не се отменя "спазването на лична хигиена". Това как да се разбира?Къпането е задължително всяка седмица.Бръсненето всяка сутрин, и преди развод ако си наряд.Яката на въшкарника се сменя всеки ден.И има един старшина да проверява кой ходи (води ротата на) баня в уречения ден и час.Буахаха :):):D