МОН с предложение: Без изпити след 4 и 10 клас

Провеждането им ще е прекалено рисковано
Обновена: 30 апр 2020 18:15 | 30 апр 2020 18:05, Нели Христова
32
МОН с предложение: Без изпити след 4 и 10 клас
Снимка: БГНЕС

Павителството ще поиска от Народното събрание законови промени, за да отпаднат за тази година матурите след 4 и 10 клас - това обяви министърът на образованието Красимир Вълчев пред bTV.

Той подчерта, че тези национални външни оценявания са важни и необходими "за целите на диагностиката" и за да се измерят постиженията на самите училища, но "решихме тази година да не поемаме риска и за тези ученици", така че предлагаме да отпаднат тези матури, разясни Вълчев.

Както вече беше обявено вчера, физически на матури ще се явят само учениците от 7 и 12 клас. Другата седмица във вторник ще бъдат обявени изпитните дати, които вероятно ще са през първата седмица на юни, както и каква част от материала ще отпадне от матурите, каза Вълчев.

Той увечри, че за децата, които по някаква причина не могат да се явят на матурите, ще има и алтернативна дата, както и досега.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
7
 
! Отговори
Не е за вярване преди 3 години
Да отпаднат за ВСИЧКИ и за 7ми и 12 клас!! Какво е това разделение, дискриминация и двоен стандарт? Нима вируса е опасен само за 4ти и 10ти клас?
27
2
 
7
 
! Отговори
И за 7 и 12 също преди 3 години
Махайте ги тия изпити!Не всички искат да стават учени. Само мъчите децата, особено тези с по-ниските оценки.
26
3
 
4
 
! Отговори
Учител преди 3 години
На мен и нещо друго ми е интересно. След учебната година предстоят поправителни сесии. Аз лично на няколко неграмотни ученици ще оставям двойки за годините. Как ще се провеждат тези сесии? Нали и за тях учениците пак трябва да ходят в училище. Това никой не го коментира.
25
1
 
5
 
! Отговори
да преди 3 години
До можеТова е само за шепа ром.чета, които са стигнали до 10 клас - браво - и спират дотук. И ще могат да карат шьофорския курс - браво.Останалите - купуват книжките и трепят наред, заедно с онези богоизбраните...
24
1
 
2
 
! Отговори
може преди 3 години
4 и 10 клас не трябва...Кой остава само с 4-класно образование?
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква младеж ще се влее в армията на бюрата по труда-майко,майкоо!?Дистанционно обучени от герб!Ужас!
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 20 - Знае се ,че тук можеш и с три висши да се "сдобиеш"-ярък пример в това отношение са сегашните ни началници в различни правителства и депутати - титли и "китапи" -колкото искаш , ама "бунаците" работодатели на Запад не се хващат на тези соц трикове , искат да можеш и знаеш наистина ,а не на хартийка -в това се превърнаха нашите "виши"..както се казва "Масква на сълзи не вярва.."
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това беше ясно още на 16 март. До тази дата вече имаше толкова ваканции, колкото никога преди - все едно имаше война. Учителите не успяваха да престуктурират учебния материал, а учениците вече не бяха в състояние да заучават по няколко урока наведнъж. В МОН най-накрая направиха анализи и изводи - само с месец и половина закъснение.
20
2
 
22
 
! Отговори
6 преди 3 години
Най-после нещо смислено! Изобщо да отпаднат !
19
0
 
6
 
! Отговори
БГ работодател преди 3 години
Браво- щом нямате чувство за хумор и не знаете какво е ирония...
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм сигурна колко учени са избягали, по-скоро е ясен броят на берачите на ягоди, аспержи и просяци.Освен това на запад са доволни от домашни помощници, касиерки, камериерки, хигиенистки с по две висши образования.
17
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За законодателните промени го пиша от Два месеца , какво пречеше по- рано това да се направи и за 7-ми ,и за 12-ти клас ,защо е нужно сега да се създава напрежение -как ще ги подредят с разстояние , кой ще ги пази , доста учители със заболявания , кой материал да отпадне..само бюрократични напъни сещаме се защо - да се оправдаят парите в частните школи и уроци-оформят се оценки от 5,6,7 кл и при големите 9,10,11 и 12 кл ,всеки да е мислил ,който не е доволен -подава молба за матура
16
2
 
1
 
! Отговори
От другата реалност преди 3 години
До БГ работодателНа вас роби ви трябват. С ДъБил Гейтс ли се сравни току-що или ти се иска да си голЕм?
15
4
 
20
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Много правилно е че изпитите че ще са рискови защото целия втори срок е нула.Нищо не са научили от това дистанционно обучение.
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Постигнахте целта си. Браво!
13
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неща има матури Но да са септември
12
0
 
9
 
! Отговори
БГ работодател преди 3 години
До Анонимен 7Така е, как така някой ще е по умен от шефа, тоест- от МЕНЕ! НИКОГА!P.S.- То и в политиката е така:)
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 9Хайде сега сложни лингвистични построения. Недоучените от край време дават акъл на учените, тук няма нищо ново. И кои точно учени избягаха? Бягат младите, които се надяват да станат учени, още преди да са станали учени. За да станеш учен, ти трябва подходяща среда, която тук я няма. А и се съмнявам, че е имало някога в необходимия обем.
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МнениеПовече пари за заплати на грамотните и шмъркарите бързо ще се сетят какво трябва да правят. От глад се поумнява според науката.
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новата програма изисква след 10 клас и след положени изпити ученикът да получава документ за СТЕПЕН на образование. Който иска да учи по-нататък, продължава, който не желае - до тук. А сега какви документи ще им издадат ? Това министерство наясно ли е, че отхвърля собствените си "постижения " ????? Задала се е величайша необразованост ! Добрие е написано преди мен - който може да оцветява блокчета, получава диплома !