Строителството – планът "Маршал" за спасение след COVID-19

Именно строителството е моторът на икономиката
30 апр 2020 22:35, Нели Христова
73

Безработицата е свързана и със значителен спад на потреблението. Дори онези производства, които могат да работят, ако липсва потребление, хората нямат пари да купуват, то тогава те ще ограничат своята дейност. Строителството влияе най-силно върху цялата икономика, като се започне от проектанти, конструктори, строители, производителите на строителни материали, транспортът, мебелната индустрия, електроиндустрията, производството на асансьори, производството на тъкани. Когато строителството работи, тези отрасли също работят.

Това заяви за Bulgaria ON AIR изпълнителният директор на Камарата на строителите Валентин Николов.

"Всички европейски страни искат нов план "Маршал". Това значи строителство, строителство и пак строителство", каза той.

Не трябва да разглеждаме ситуацията към днешния ден, говорим за следващите месеци, години, две десетилетия, обясни Николов.

По думите му това, което предстои да се случи тогава, зависи от решенията и действията, които ще предприемем днес.

"Всички строителни организации от Европа искат нови проекти. Ускоряване на строителството, защото именно строителството е моторът на икономиката", категоричен е той.

На 29.04 президентът Росен Плевнелиев призова в ефира на "Денят ON AIR" за облекчаване на решенията за строеж, като има един адресат, при това - електронно. Валентин Николов е категорично съгласен с това предложение.

Относно противодействието на безработицата чрез строителство, той спомена анализ, разпространен от икономическия институт на БАН, в който най-песимистичната прогноза е за 12% безработица в страната през следващите месеци.

Според Николов строителството може да приеме както висококвалифицирани специалисти, така и хора с по-малка или никаква квалификация.

Той посочи още, че срещата с премиера Бойко Борисов е била с цел да бъдат засегнати инфраструктурата и санирането на жилищни и обществени сгради. На брифинга в МС след разговора с Борисов, Николов даде за пример понятието "строително цунами". Той обясни, че развитието на строителството и инфраструктурните обекти е борба срещу следствията от коронавируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
1
 
! Отговори
Онанимен преди 3 години
Друга част от програмата е пак същите самолети ръсят вещества, които падат с дъжда и пряко засягат функционалности на организмите - размножаване, метаболизъм, развитие на нетипични процеси в клетките, които при латентни организми се преобразуват в ракови. Нямаляват функции - например количеството произведена *** рязко спада, като това е глобален проблем. Не засяга Африка и Азия, което е доказателството как нас ни обработват и подготвят директно да си лягаме и да мрем.
63
1
 
1
 
! Отговори
Онанимен преди 3 години
Имайте предвид, че в САЩ има над 50 секретни програми, чиято цел е овладяване на човешката популация и глобално намаляване на хората до под 1 милиард. Горе-долу толко им трябват за слуги, за да могат ТЕ (конспираторите) да не работят, а другите да работят и да развиват света.Като част от тези програми може да видите 2 свръх огромни бойни самолети, намиращи се летище в Норвегия. Те ръсят неща над цяла Европа, следствия на което глобално измират насекомите.
62
1
 
1
 
! Отговори
Онанимен преди 3 години
Планът Маршал ще действа, докато се появи ковид 20, който ще е*е мамата на всичко и пак ще сме под карантина.За сведение, в новия вирус се очаква да има протеини от детски болести като Розеола и т.н., с които да ударят подрастващите. Ще има обаче протеини от нищо общо нямащи вируси, т.е. от розеолата ще вдигат температура, но ще развива двойна бронхот пневмония например.Освен това се ръсят протеини, които засягат действието на сетивата, както са например очите при морбили.
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Планът "Маршал" е билл за всички след ВСВ но Сталинчо нали е бил много умен го от казва.
60
0
 
2
 
! Отговори
SWAN преди 3 години
Само да отбележа, че плана "Маршал" не е осъществен с пари на заем, които през бюджета (на държавата или на ЕС) да се връщат чрез данъците от обикновенните, неучастващи в усвояването гои!
59
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При криза строителният бизнес пръв рухва и последен се възражда. Заради габаритите си.
58
1
 
2
 
! Отговори
финансов/о Бос преди 3 години
Една лястовичка с 5 грама мозък помни пътя и знае как да прелети хиляди км , а тези не помнят че кризата от 2008- *** беше точно от многото строителство."Бедни ми Македонски...."
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да започнат да инвестират в развиването на строителни технологии - евтини и устойчиви. Като ги изнамерят да построят заводи за тях и тогава да почнат да събарят старото и да градят нови съвременни неща. Така ще се развият местните технологии и производство.
56
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крадците са се наточили за нови кражби.............ХА-ХА-ХА"Именно строителството е моторът на икономиката".....леле, каква ЛЪЖА опашата.В САЩ строителството е 2% от БВП .В Бг едва ли е повече но не вярвам на боковата стъкмистика така че ...
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужас, тия смятат да продължат да строят още по не качествено и бързо. Точно обратното трябва да стане. Преквалицирайте майсторите в чистачи и градинари. Просто е ***.
54
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се забрани строителството в София. Градът и без това е ***. Да се инвестира в сапьори и разрушаване на ненужните молове. Тоя плевнелиев кой пак му дава думата???
53
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Строителството в Европа не е спирало сега в пандемията а това , че в България е замряло проблема е в строителните фирми и най вече измислените бизнесвени
52
1
 
11
 
! Отговори
Хахахах преди 3 години
Кой ще потребява новото стоителство? 300-400-те умрели всеки ден? Или пък тези за които отвориха летищата и с чартърни полети изчезват от страната с еднопосочен билет? Или тези които останаха без работа и се върнаха на село в бащината къща? Или програмистите (ония с многото кинти,дето обичат да плащат без да питат) - опа,ами те почнаха да работят от вкъщи по родните си места.А,разбира се,баба ми си смени жилището скоро,купила си е парцел изгодно и дървена колибка на 2метра под земята.СМЕШНИЦИ!
51
1
 
13
 
! Отговори
Бат Курти преди 3 години
Предлагам планът "Шамшал", който включва отнемане на цялото незаконно придобито имущество на циреи като този.
50
1
 
11
 
! Отговори
пецата преди 3 години
докато банките дават ипотеки на тея проценти строителите сънуват милиони печалби, спрат ли ипотеките , строителите слагат хикса и се връщат към старите си занимания а това са дограмаджии, стъклари, гумаджии и т.н.
49
1
 
3
 
! Отговори
Трол преди 3 години
Много подло! Иновациите движат икономиката така е било така и ще бъде!
48
1
 
7
 
! Отговори
ПланЪТ маршмелоу преди 3 години
Съборете незаконните *** катуни и си стройте колкото искате, небостъргачи, гаражи с асансьори, барбекюта по покривите и пирамиди ако щете, само престанете да бетонирате плажовете.
47
1
 
20
 
! Отговори
Джордж Маршал преди 3 години
БГ строител = пoдлeц, дaлавepaджия, изнyдвaч, лъжeц, мoшeник и най-вече KPAДЕЦ!
46
1
 
12
 
! Отговори
симеонов преди 3 години
Хайде първо да довършат започнатото. Вече 8 години поправят тунелите при Витиня и кърпят виадуктите по Хемус . И все има още нещо за довършване. Улиците са трагедия, тротуарите също, да не говорим за релсовите пътища на трамваите. Те искат да лепят стиропор и да сменят дограма и да правят "бум" на заетостта. Все пак трябва да останат хора и да работят земята, нали така. Земеделието не може да е само зърнопроизводство, защото се прави с машини и генно модифицирани сортове, а другото внос.
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
строителството движи нещо ако има хора при нас населението намалява трябва да се произвежда а ще строиме после